Гарбузовий суп зі стеблом селери неймовірне корисне і смачне перше блюдо. Підходить для харчування дорослих і дітей. Найкраще цей супчик виходить у вигляді крему, але якщо у вас немає блендера, нічого страшного! У класичному варіанті смак нітрохи не гірше.
Гарбуз — по-справжньому чудовий продукт! Із вітамінів у ній містяться: А, В2, В1, В3, В9, В6, С і РР. На цьому багатство гарбуза не закінчується. Мінерали і елементи, що містяться в гарбузі: залізо, калій, кальцій, магній, натрій, сірка, фосфор, хлор, мідь, фтор і цинк. Не відкладайте вживання такої корисної гарбуза на потім, а краще прямо зараз приготуйте з нами смачний супчик!
Інгредієнти
- Бульйон курячий-1 л
- Масло рослинне 1 ст. л.
- Часник 2 зубчик
- Петрушка 1 гілочка
- Цибуля червона 1 шт.
- Гарбуз 750 г
- Морква 2 шт.
- Селера 1 стебло
- Вершки 1 ст. л.
- Розмарин 1 гілочка
- Паприка щіпка
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 194 ккал
- Білки: 4.3 г
- Жири: 12.8 г
- Вуглеводи: 14.4 г
Кроки
60 хв.
-
Стебло селери помити і порізати на маленькі шматочки.
-
Моркву очистити від шкірки, помити і порізати кружальцями. Часник дрібно порубати ножем.
-
Цибулину подрібнити.
-
Гарбуз нарізаємо на середні кубики.
-
В каструлі з товстим дном розігріваємо масло і додаємо цибулю, моркву, селеру і часник обсмажуватися до золотистого кольору. Сюди ж відправляємо розмарин, чорний перець і сіль.
-
Потім закладаємо шматочки гарбуза.
-
Для цього супу необхідно заздалегідь зварити овочевий відвар або бульйон.
-
Заливаємо в каструлю бульйон, зменшуємо вогонь і закриваємо кришкою. Варимо до м’якості овочів, близько 20 хвилин.
-
Коли овочі зваряться, перекладаємо їх у блендер з невеликою кількістю бульйону. Залишаємо необхідну кількість рідини, щоб вийшла консистенція крему.
-
Суп перекладаємо назад в каструлю і доводимо його до кипіння. Додаємо сіль і приправи за смаком.
-
При подачі суп прикрашаємо вершками, паприкою і січеною зеленню. Приємного апетиту, дорогі!
Порада: варити крем-супи слід у невеликих обсягах, т. к. при повторному їх розігріванні, смакові якості значно знижуються.
Вітамінний супчик виходить дуже смачним! Спробуйте самі і почастуєте їм рідних і близьких!
Гарного настрою та успіхів у справах!
Нехай ваші страви завжди виходить чудовими!