Як варити суп «Щі» з капустою? Питання, що цікавить багатьох. Рецептів велике розмаїття, але простих, на кожен день — трохи. Сьогодні я вам розповім, як приготувати смачний і корисний капустяний суп без особливих кулінарних навичок.
Інгредієнти
- М’ясо 400-500 г
- Часник 2-3 зубчик
- Кріп за смаком
- Картоплю 2-3 шт.
- Капуста білокачанна 300-400 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 83 ккал
- Білки: 4 г
- Жири: 2.5 г
- Вуглеводи: 10.7 г
Кроки
60 хв.
-
Перше, що нам потрібно — м’ясо поставити варитися. У каструлю набираємо чисту воду і закладаємо в неї шматок м’яса, ставимо на вогонь. Під час закипання, почне з’являтися шум на поверхні бульйону, який необхідно буде знімати шумівкою.
-
Капусту ділимо на невеликі частини і дрібно шаткуємо.
-
Картоплю нарізаємо брусками.
-
Цибулю ріжемо дрібно.
-
Часник нарізаємо тонкими скибочками.
-
Моркву тремо на середній тертці.
-
Дрібно рубаємо зелень.
-
Тепер необхідно приготувати заправку для щів. Нагріваємо в сковорідці олію і відправляємо в неї цибулю з морквою і часником. Обсмажуємо до тих пір, поки цибуля не стане прозорим, а морквина не зарум’яниться.
-
Поки ми займалися овочами, зварилося м’ясо. Виймаємо його з бульйону і відкладаємо на тарілку, щоб воно охолонуло.
-
Замість м’яса закладаємо в каструлю капусту і картоплю. Варимо суп до готовності, приблизно 15-20 хвилин.
-
Шматок м’яса ділимо на невеликі шматочки, які з легкістю будуть поміщатися в ложку.
-
За 10 хвилин до закінчення варіння додаємо до супу овочеву заправу з сковороди. Відразу ж можна додати спеції і сіль.
-
За 3 хвилини до готовності, додаємо в суп січену зелень. Обов’язково після цього прокип’ятіть суп 1-2 хвилини.
-
Коли знімете каструлю з плити, накрийте її кришкою і укутайте рушником на 10-15 хвилин. Аромат щей стане насиченим. Подавати можна з грінками або сметаною.
Порада: щоб щі вийшли ароматними, а капуста не стала позбавленою смаку, не варто додавати багато спецій і томату, особливо, якщо ви готуєте з молодої капусти. Закладайте капусту за 10-15 хвилин до закінчення варіння супу, тоді вона не розвариться і збереже форму.
Приємного всім апетиту!
Готуйте з любов’ю і будьте здорові!
А тут ви знайдете незвичайний рецепт густого капустяного супу!