Як варити суп з капустою?

Не знаєте, як зварити смачну капустяний суп? Ми підкажемо! Легкі і доступні кожному рецепти супів на кожен день. З ними впорається навіть початківець кулінар! Докладні інструкції з покроковими фото. Рекомендації і корисні хитрощі, які полегшують процес готування супів.

Як варити суп «Щі» з капустою? Питання, що цікавить багатьох. Рецептів велике розмаїття, але простих, на кожен день — трохи. Сьогодні я вам розповім, як приготувати смачний і корисний капустяний суп без особливих кулінарних навичок.

Інгредієнти

  • М’ясо 400-500 г
  • Часник 2-3 зубчик
  • Кріп за смаком
  • Картоплю 2-3 шт.
  • Капуста білокачанна 300-400 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 83 ккал
  • Білки: 4 г
  • Жири: 2.5 г
  • Вуглеводи: 10.7 г

Кроки

60 хв.

  • Перше, що нам потрібно — м’ясо поставити варитися. У каструлю набираємо чисту воду і закладаємо в неї шматок м’яса, ставимо на вогонь. Під час закипання, почне з’являтися шум на поверхні бульйону, який необхідно буде знімати шумівкою.

  • Капусту ділимо на невеликі частини і дрібно шаткуємо.

  • Картоплю нарізаємо брусками.

  • Цибулю ріжемо дрібно.

  • Часник нарізаємо тонкими скибочками.

  • Моркву тремо на середній тертці.

  • Дрібно рубаємо зелень.

  • Тепер необхідно приготувати заправку для щів. Нагріваємо в сковорідці олію і відправляємо в неї цибулю з морквою і часником. Обсмажуємо до тих пір, поки цибуля не стане прозорим, а морквина не зарум’яниться.

  • Поки ми займалися овочами, зварилося м’ясо. Виймаємо його з бульйону і відкладаємо на тарілку, щоб воно охолонуло.

  • Замість м’яса закладаємо в каструлю капусту і картоплю. Варимо суп до готовності, приблизно 15-20 хвилин.

  • Шматок м’яса ділимо на невеликі шматочки, які з легкістю будуть поміщатися в ложку.

  • За 10 хвилин до закінчення варіння додаємо до супу овочеву заправу з сковороди. Відразу ж можна додати спеції і сіль.

  • За 3 хвилини до готовності, додаємо в суп січену зелень. Обов’язково після цього прокип’ятіть суп 1-2 хвилини.

  • Коли знімете каструлю з плити, накрийте її кришкою і укутайте рушником на 10-15 хвилин. Аромат щей стане насиченим. Подавати можна з грінками або сметаною.

Порада: щоб щі вийшли ароматними, а капуста не стала позбавленою смаку, не варто додавати багато спецій і томату, особливо, якщо ви готуєте з молодої капусти. Закладайте капусту за 10-15 хвилин до закінчення варіння супу, тоді вона не розвариться і збереже форму.

Приємного всім апетиту!

Готуйте з любов’ю і будьте здорові!

А тут ви знайдете незвичайний рецепт густого капустяного супу!