Рецепт супу з міні фрикадельками з манкою особливо корисний для тих, у кого в будинку є діти. Цей супчик діти їдять тільки так на радість мамам і татам! Суп з фрикадельками одночасно і перше, і друге блюдо, їм можна добре наїстися.
А для тих, кому мало одного рецепту, є схожий варіант супу з фрикадельками.
Інгредієнти
- Вода 2.5-3 л
- Манна крупа 3 ст. л.
- М’ясний фарш 500 г
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Вермішель павутинку 2 жменька
- Зелень за смаком
- Картопля-4-5 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт
- Морква 1 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 194 ккал
- Білки: 5.6 г
- Жири: 10.7 г
- Вуглеводи: 17.6 г
Кроки
60 хв.
-
Перш, ніж приступати до рецептом приготування, пару слів про м’ясо. Фарш у мене з свинини і яловичини, 50/50. Ви можете взяти будь-який, який ви любите більше. Щоб фарш був ніжніше, його потрібно 2-3 рази прокрутити в м’ясорубці.
-
Починаємо готувати суп, як зазвичай, з обсмажування цибулі та моркви на рослинному маслі. Я це роблю відразу в металевій каструлі. Якщо ваша каструля не дозволяє в ній робити обжарку, скористайтесь сковородою. Моркву я натерла на тертці, а цибулю дрібно нарізала.
-
Фарш перекладаємо в глибоку ємність. До нього додаємо яйце, сіль, перець, манку і ретельно перемішуємо до однорідності. Фарш необхідно відбити, кілька раз кинувши грудку фаршу в миску. Щоб накатати фрикадельки, як на фото, потрібно змастити рослинним маслом руки і фарш не буде прилипати. Ще один спосіб — під час ліплення кульок періодично занурювати руки в воду.
-
Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо невеликими брусочками. Якщо картоплю додайте в суп не відразу після нарізки, то необхідно залити її холодною водою, щоб запобігти потемнінню.
-
Коли зажарка з лука з морквою готова, вливаємо в каструлю воду або бульйон. У мене був курячий бульйон, тому додала його. Якщо бульйону немає, нічого страшного, адже в суп підуть м’ясні фрикадельки.
-
Додаємо в бульйон картоплю і варимо 10 хвилин. Від картоплі буває з’являється піна, її необхідно знімати шумівкою.
-
Додаємо сіль, перець і інші приправи. Тепер можна перекласти в суп фрикадельки. Маленькі Фрикадельки, тому варитися будуть не довго, від сили хвилин 15.
-
За 3 хвилини до готовності додаємо в супчик вермішель «павутинку». Варити її потрібно буквально одну хвилину.
-
Тим часом дрібно нарубим зелень. У мене це петрушка і кріп. Додаємо її в каструлю, кип’ятимо ще хвилину і знімаємо з вогню.
-
Готовий суп при подачі можна прикрасити зеленню або домашніми грінками. Приємного вам апетиту!
Порада: після додавання зелені в суп в кінці варіння, обов’язково прокип’ятіть його пару хвилин. Якщо цього не зробити, то суп швидко скисне.
Ну як рецепт? Оцініть його зірочками
Готуйте, вкладаючи в блюдо частинку душі і все вдаватиметься!
Діліться з нами своїми рецептами супів з фрикадельками на цій сторінці!