Суп з фрикадельками з манкою

Приготуйте з нами смачний суп з фрикадельками. Ми розповімо, як зробити фрикадельки з манкою і як зварити прозорий бульйон. Інгредієнти для дитячого супу. Смачні та прості супи на будь-який смак!

Рецепт супу з міні фрикадельками з манкою особливо корисний для тих, у кого в будинку є діти. Цей супчик діти їдять тільки так на радість мамам і татам! Суп з фрикадельками одночасно і перше, і друге блюдо, їм можна добре наїстися.

А для тих, кому мало одного рецепту, є схожий варіант супу з фрикадельками.

Інгредієнти

  • Вода 2.5-3 л
  • Манна крупа 3 ст. л.
  • М’ясний фарш 500 г
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Вермішель павутинку 2 жменька
  • Зелень за смаком
  • Картопля-4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт
  • Морква 1 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 194 ккал
  • Білки: 5.6 г
  • Жири: 10.7 г
  • Вуглеводи: 17.6 г

Кроки

60 хв.

  • Перш, ніж приступати до рецептом приготування, пару слів про м’ясо. Фарш у мене з свинини і яловичини, 50/50. Ви можете взяти будь-який, який ви любите більше. Щоб фарш був ніжніше, його потрібно 2-3 рази прокрутити в м’ясорубці.

  • Починаємо готувати суп, як зазвичай, з обсмажування цибулі та моркви на рослинному маслі. Я це роблю відразу в металевій каструлі. Якщо ваша каструля не дозволяє в ній робити обжарку, скористайтесь сковородою. Моркву я натерла на тертці, а цибулю дрібно нарізала.

  • Фарш перекладаємо в глибоку ємність. До нього додаємо яйце, сіль, перець, манку і ретельно перемішуємо до однорідності. Фарш необхідно відбити, кілька раз кинувши грудку фаршу в миску. Щоб накатати фрикадельки, як на фото, потрібно змастити рослинним маслом руки і фарш не буде прилипати. Ще один спосіб — під час ліплення кульок періодично занурювати руки в воду.

  • Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо невеликими брусочками. Якщо картоплю додайте в суп не відразу після нарізки, то необхідно залити її холодною водою, щоб запобігти потемнінню.

  • Коли зажарка з лука з морквою готова, вливаємо в каструлю воду або бульйон. У мене був курячий бульйон, тому додала його. Якщо бульйону немає, нічого страшного, адже в суп підуть м’ясні фрикадельки.

  • Додаємо в бульйон картоплю і варимо 10 хвилин. Від картоплі буває з’являється піна, її необхідно знімати шумівкою.

  • Додаємо сіль, перець і інші приправи. Тепер можна перекласти в суп фрикадельки. Маленькі Фрикадельки, тому варитися будуть не довго, від сили хвилин 15.

  • За 3 хвилини до готовності додаємо в супчик вермішель «павутинку». Варити її потрібно буквально одну хвилину.

  • Тим часом дрібно нарубим зелень. У мене це петрушка і кріп. Додаємо її в каструлю, кип’ятимо ще хвилину і знімаємо з вогню.

  • Готовий суп при подачі можна прикрасити зеленню або домашніми грінками. Приємного вам апетиту!

Порада: після додавання зелені в суп в кінці варіння, обов’язково прокип’ятіть його пару хвилин. Якщо цього не зробити, то суп швидко скисне.

Ну як рецепт? Оцініть його зірочками

Готуйте, вкладаючи в блюдо частинку душі і все вдаватиметься!

Діліться з нами своїми рецептами супів з фрикадельками на цій сторінці!