Гороховий суп — дієтичний рецепт

Неймовірно ? швидкий рецепт приготування горохового супу! Як за 10 хвилин зварити смачний супчик без попереднього замочування гороху. Докладну інструкцію дивіться тут.

Любителів горохового супу величезна кількість, але мало хто знає, як його можна приготувати так швидко і не клопітно. «Чому я не додумалася до цього раніше?» — моя реакція, коли я натрапила на цей диво-рецепт. Адже не завжди гарантом того, що горох добре і швидко розвариться є тривале замочування. Через різницю в сортах ідеальної рецептури виявити не вдається, і результат виходить непередбачуваним. З цим рецептом ваше уявлення про приготуванні супчиків з бобових зміниться назавжди.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Горох сушений 1 склянку
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Куркума за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 420 ккал
  • Білки: 9.5 г
  • Жири: 30.6 г
  • Вуглеводи: 32.8 г

Кроки

10 хв.

  • Моркву і зелений цибулю подрібнюємо будь-яким зручним для вас способом. Я нарізала кружальцями.

  • А ось і головний секрет швидкого горохового супу — дрібний помел гороху! Все геніальне — просто. Я це роблю в кавомолці. В залежності від кількості необхідного гороху, за 1 або кілька підходів.

  • Щоб з горохової муки не вийшли грудки, попередньо заливаємо її холодною водою і ретельно перемішуємо виделкою.

  • Овочі обсмажуємо на рослинній олії 1-2 хвилини, а потім додаємо до них розведене борошно з гороху. Щоб зменшити калорійність, пропустіть крок з обсмажуємо і залийте овочі відразу. Перемішуємо і доливаємо окропу за смаком. В процесі нагрівання, рідина буде густіти «на очах». Часто перемішуйте супчик, щоб він не підгорів.

  • Буквально за 10 хвилин на плиті рідка горохова суміш перетворилася в апетитний крем-суп. Солимо за смаком і додаємо улюблені спеції, я використовую куркуму для кольору і користі.

  • Подавати страву потрібно неодмінно з рубаною зеленню кропу, петрушки або цибулі. Приємного апетиту вам, дорогі читачі! Можливо, вам знадобиться ще цей дієтичний рецепт.

Перетравлювати їжу з бобових, у тому числі і гороху, організму допоможуть приправи: куркума, зіра, асафетида і кмин. Додавайте їх до овочів під час обсмажування, так вони по-справжньому відкриють свій аромат і смак.

Сподіваюсь, що такий спосіб приготування виявився вам корисний.

Давайте готувати смачні і прості страви разом!

Приєднуйтесь до кулінарного спільноти в соціальних мережах і зберігайте рецепти в зручному форматі.