До складу класичного горохового супу зазвичай входить: горох, м’ясо, цибулю, моркву, картоплю, сіль і спеції. Зустрічаються також вегетаріанські (або пісні) склади, без м’яса. Але самим смачним вважається суп з копченостями.
Саме такий рецепт ми вам і розповімо сьогодні.
Інгредієнти
- Ребра копчені (свинячі) 1 кг
- Масло оливкова 2 ст. л.
- Часник 2-3 зубчик
- Горох сушений 1.5 стакан
- Зелень за смаком
- Картопля 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 361 ккал
- Білки: 8.6 г
- Жири: 23.2 г
- Вуглеводи: 28.9 г
Кроки
60 хв.
-
Горох попередньо замочити на кілька годин, а краще на ніч. Потім промити, залити холодною водою і поставити варитися на плиту.
-
Ребра порізати.
-
При варінні гороху буде утворюватися піна, її обов’язково потрібно знімати.
-
У киплячу воду відправляємо копчені реберця.
-
Готуємо стандартну супову заправку. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву тремо на тертці. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі.
-
Картоплю нарізати кубиками і відправити в каструлю через 30 хвилин варіння гороху.
-
Ще через 10 хвилин додати засмажку.
-
В самому кінці приправити супчик рубаним часником, сіллю і спеціями.
-
При подачі можна прикрасити страву сухариками. Приємного апетиту!
Порада: щоб зварити горох без попереднього замочування, скористайтесь маленькою хитрістю. Додайте при варінні щіпку питної соди. Сода дозволить горошинам швидше розваритися.
Виходить приголомшливо смачне перше блюдо з ароматом димку.
А тут ви можете подивитися альтернативний рецепт горохового супу.
Готуйте з любов’ю і все буде смачно.