Склад горохового супу і покроковий рецепт

Дізнайтеся, як приготувати правильний гороховий суп з цього рецепту. Інгредієнти й покроковий опис з фото. Поради щодо швидкого варіння гороху без замочування. Тренуйте кулінарні навички разом з нами. Смачні перші страви на кожен день.

До складу класичного горохового супу зазвичай входить: горох, м’ясо, цибулю, моркву, картоплю, сіль і спеції. Зустрічаються також вегетаріанські (або пісні) склади, без м’яса. Але самим смачним вважається суп з копченостями.

Саме такий рецепт ми вам і розповімо сьогодні.

Інгредієнти

  • Ребра копчені (свинячі) 1 кг
  • Масло оливкова 2 ст. л.
  • Часник 2-3 зубчик
  • Горох сушений 1.5 стакан
  • Зелень за смаком
  • Картопля 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 361 ккал
  • Білки: 8.6 г
  • Жири: 23.2 г
  • Вуглеводи: 28.9 г

Кроки

60 хв.

  • Горох попередньо замочити на кілька годин, а краще на ніч. Потім промити, залити холодною водою і поставити варитися на плиту.

  • Ребра порізати.

  • При варінні гороху буде утворюватися піна, її обов’язково потрібно знімати.

  • У киплячу воду відправляємо копчені реберця.

  • Готуємо стандартну супову заправку. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву тремо на тертці. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі.

  • Картоплю нарізати кубиками і відправити в каструлю через 30 хвилин варіння гороху.

  • Ще через 10 хвилин додати засмажку.

  • В самому кінці приправити супчик рубаним часником, сіллю і спеціями.

  • При подачі можна прикрасити страву сухариками. Приємного апетиту!

Порада: щоб зварити горох без попереднього замочування, скористайтесь маленькою хитрістю. Додайте при варінні щіпку питної соди. Сода дозволить горошинам швидше розваритися.

Виходить приголомшливо смачне перше блюдо з ароматом димку.

А тут ви можете подивитися альтернативний рецепт горохового супу.

Готуйте з любов’ю і все буде смачно.