Холодний томатний суп

Готуємо холодний томатний суп за рецептом з Іспанії. Покроковий опис процесу приготування з фото. Домашні рецепти світової кухні. Просто і смачно!

Холодний томатний суп або гаспачо — національне блюдо іспанської кухні. Відмінно підходить в жарку погоду. З-за відсутності в ньому продуктів тваринного походження, такий супчик є вегетаріанським і дієтичним! Приготуємо?

Назва холодного супу з томатів гаспачо за однією з легенд походить від слова «caspa», т. е. залишки. Так як готували цю страву в давні часу з того, що залишалося від приготування інших страв. До речі, рекомендуємо спробувати ось такий супчик.

Зараз гаспачо придбав неймовірну популярність, хоча раніше вважався стравою для бідняків, так і томати в нього стали додавати тільки в кінці 19 століття. Склад інгредієнтів до того моменту був дуже скромним.

Інгредієнти

  • Масло оливкова 4 ст. л.
  • Часник 2 зубчик
  • Цибуля червоний ½ шт
  • Перець солодкий зелений 1 шт.
  • Перець солодкий червоний 1 шт.
  • Помідори 1 кг
  • Огірки 1 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Хліб білий 5 шматочок
  • Соус Табаско перцевий червоний за смаком
  • Цукор-пісок за смаком
  • Оцет винний 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 247 ккал
  • Білки: 2.9 г
  • Жири: 13.7 г
  • Вуглеводи: 28.5 г

Кроки

40 хв.

  • Починаємо з підготовки овочів. Помідори нарізаємо хрестоподібно і опускаємо в окріп на пару хвилин.

  • Дістаємо помідори і заливаємо холодною водою, щоб вони зберегли свій яскравий колір. Видаляємо шкірку і нарізаємо довільно.

  • Тепер очищаємо огірок нарізаємо великими кубиками.

  • Далі крупно нарізаємо перець, попередньо видаливши насіння.

  • Потім очищаємо часник і раздавливаем його лезом ножа. Можна залишити і цілі зубчики.

  • Тепер всі підготовлені овочі покласти в блендер і збиваємо до однорідної маси. Інгредієнти краще подавати порціями. Додаємо сіль і цукор, червоний винний оцет, сік лимона і соус тобаско.

  • Отриману масу протираємо через сито. Робити цього не обов’язково, але такий гаспачо буде більш приємним на смак. Додаємо оливкову олію. Прибираємо в холодильник.

  • Поки суп настоюється і охолоджується, підготуємо овочі для подачі. Нарізаємо дрібними кубиками зелений перець.

  • Також нарізаємо червоний лук.

  • Підготуємо крутони. М’якоть батона нарізаємо на дрібні кубики і обсмажуємо на оливковій олії.

  • Наливаємо суп у тарілку, зверху кладемо підготовлені овочі і крутони.

Порада: посилити смак і аромат страви допоможуть приправи і спеції, тільки додавати їх потрібно перед охолодженням. Краще всього подавати гаспачо на наступний день. Для більш багатого смаку можна використовувати топінги — сметану і вершки.

Приємного апетиту і всього вам доброго! Будьте щасливі!

Залишайте свою думку та пропозиції у коментарях!

Діліться своїми успіхами з нами в соціальних мережах!