Холодний томатний суп або гаспачо — національне блюдо іспанської кухні. Відмінно підходить в жарку погоду. З-за відсутності в ньому продуктів тваринного походження, такий супчик є вегетаріанським і дієтичним! Приготуємо?
Назва холодного супу з томатів гаспачо за однією з легенд походить від слова «caspa», т. е. залишки. Так як готували цю страву в давні часу з того, що залишалося від приготування інших страв. До речі, рекомендуємо спробувати ось такий супчик.
Зараз гаспачо придбав неймовірну популярність, хоча раніше вважався стравою для бідняків, так і томати в нього стали додавати тільки в кінці 19 століття. Склад інгредієнтів до того моменту був дуже скромним.
Інгредієнти
- Масло оливкова 4 ст. л.
- Часник 2 зубчик
- Цибуля червоний ½ шт
- Перець солодкий зелений 1 шт.
- Перець солодкий червоний 1 шт.
- Помідори 1 кг
- Огірки 1 шт.
- Лимон 1 шт.
- Хліб білий 5 шматочок
- Соус Табаско перцевий червоний за смаком
- Цукор-пісок за смаком
- Оцет винний 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 247 ккал
- Білки: 2.9 г
- Жири: 13.7 г
- Вуглеводи: 28.5 г
Кроки
40 хв.
-
Починаємо з підготовки овочів. Помідори нарізаємо хрестоподібно і опускаємо в окріп на пару хвилин.
-
Дістаємо помідори і заливаємо холодною водою, щоб вони зберегли свій яскравий колір. Видаляємо шкірку і нарізаємо довільно.
-
Тепер очищаємо огірок нарізаємо великими кубиками.
-
Далі крупно нарізаємо перець, попередньо видаливши насіння.
-
Потім очищаємо часник і раздавливаем його лезом ножа. Можна залишити і цілі зубчики.
-
Тепер всі підготовлені овочі покласти в блендер і збиваємо до однорідної маси. Інгредієнти краще подавати порціями. Додаємо сіль і цукор, червоний винний оцет, сік лимона і соус тобаско.
-
Отриману масу протираємо через сито. Робити цього не обов’язково, але такий гаспачо буде більш приємним на смак. Додаємо оливкову олію. Прибираємо в холодильник.
-
Поки суп настоюється і охолоджується, підготуємо овочі для подачі. Нарізаємо дрібними кубиками зелений перець.
-
Також нарізаємо червоний лук.
-
Підготуємо крутони. М’якоть батона нарізаємо на дрібні кубики і обсмажуємо на оливковій олії.
-
Наливаємо суп у тарілку, зверху кладемо підготовлені овочі і крутони.
Порада: посилити смак і аромат страви допоможуть приправи і спеції, тільки додавати їх потрібно перед охолодженням. Краще всього подавати гаспачо на наступний день. Для більш багатого смаку можна використовувати топінги — сметану і вершки.
Приємного апетиту і всього вам доброго! Будьте щасливі!
Залишайте свою думку та пропозиції у коментарях!
Діліться своїми успіхами з нами в соціальних мережах!