Томатний суп з мідіями

Готуємо чудовий і вишуканий томатний суп з мідіями за класичним італійським рецептом. ➡️Покроковий опис процесу приготування з фото. Тільки у нас найкращі рецепти перших страв! Просто, швидко і смачно. Секрети й тонкощі приготування!

Сьогодні на нашому столі опиниться дивовижний і насичений томатний суп з мідіями, приготований в кращих італійських традиціях! Ароматне і неймовірно смачне перше блюдо змусить посміхнутися навіть завзятих гурманів!

Мідії вкрай корисні для людського організму. До їх складу сходять такі необхідні як елемент цинк, марганець, йод, кобальт, мідь, близько 20 амінокислот, а також вітаміни В2, В6, В1, РР, а також Е і D. Тому ви просто зобов’язані включити в свій раціон суп з томатами і ніжними мідіями!

Інгредієнти

  • Олія оливкова 50 мл
  • Зелень за смаком
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Помідори 4 шт.
  • Мідії 1 кг
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цукор-пісок ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 314 ккал
  • Білки: 6.1 г
  • Жири: 18.9 г
  • Вуглеводи: 29 г

Кроки

30 хв.

  • Мідії поміщаємо в каструлю з холодною водою і додаємо сіль. Доводимо до кипіння і варимо 3-5 хвилин. Потім відокремлюємо панцирі, з яких можна приготувати відмінний бульйон.

  • Тепер на оливковій олії обсмажуємо дрібно нарізану цибулю протягом 2-3 хвилин. Потім додаємо очищені мідії і обсмажуємо ще 3-4 хвилини.

  • Далі обсмажуємо помідори, нарізані часточками, протягом 5 хвилин. Потім вливаємо в каструлю бульйон, що залишився після варіння мідій.

  • бульйон Доводимо до кипіння, а після кладемо обсмажені цибулю і мідії, додаємо сіль, перець і цукор. Варимо 1-2 хвилини і додаємо зелений лук, нарізаний кільцями.

  • Готову страву прикрашаємо зеленню.

Порада: рекомендуємо подавати страву з відвареним рисом, а також скибочками авокадо. Також ви можете використовувати більшу кількість томатів, щоб приготувати крем-суп.

Приємного апетиту і гарного дня! Готуйте тільки найкраще!

Хочете більше цікавих рецептів! Підписуйтесь на нас!

Висловлюйте свою думку та ідеї для перших страв у коментарях!