Суп лагман з куркою

Готуємо неповторний суп з курки з середньоазіатської локшиною лагман. Детальний опис секрету приготування мультинаціонального страви. Тільки домашні рецепти від неперевершених майстрів!

Простий і смачний суп лагман з ніжного м’яса курки — відмінний привід відкласти свої справи і поринути у культуру Азії. За вашим столом буде панувати не тільки аромат приготованого блюда, але і вікова мудрість країн Висхідного Сонця!

За однією з легенд троє змучених і голодних китайських подорожніх зустрілися на перетині доріг. У кожного було трохи продуктів, але приготувати з них блюдо було неможливо. Тоді, об’єднавшись, вони розвели вогонь і зварили суп з того, що було в їх рюкзаках.

Смак страви вийшов настільки дивним, як і в цьому рецепті, що подорожні стали нести свій рецепт у всі куточки Китаю. Так і народився лагман!

Інгредієнти

  • Вода 1.5 л
  • Куряча грудка 300 г
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Локшина домашня 200 г
  • Часник 3 зубчик
  • Зелень 1 пучок
  • Картопля 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Томатна паста-70 г
  • Базилік сушений ½ ч. л.
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 127 ккал
  • Білки: 4.3 г
  • Жири: 6.7 г
  • Вуглеводи: 13.7 г

Кроки

1 годину. 30 хв.

  • Курячу грудку нарізаємо у вигляді кубиків, товщина яких 1-1,5 см.

  • Нарізаємо цибулю на половинки, а потім дрібно шаткуємо.

  • Моркву, порізаний на смужки, нарізаємо маленькими кубиками.

  • Солодкий болгарський перець нарізаємо теж у вигляді кубиків невеликої товщини.

  • Помідори також нарізаємо кубиками, серцевину можна не видаляти.

  • Настала черга картоплі, який теж необхідно нарізати кубиками, але більший,ніж попередні овочі.

  • Зелень селери, кріп і гострий перець дрібно рубаємо. Часник нарізаємо тонкими дисками або смужками.

  • Лагман зручно готувати в сковороді вок. У розігріте масло відправляємо курячу грудку і смажимо до білого кольору на сильному вогні. Потім додаємо цибулю, який обсмажуємо до прозорості, і морква.

  • Коли морква станемо м’якою додаємо томатну пасту, картопля солодкий перець і помідори. Заливаємо водою і ретельно перемішуємо.

  • Потім поміщаємо в сковороду часник, гострий перець. Солимо, приправляємо базиліком і коріандром. Ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо гаситися до готовності картоплі.

  • Поки основа для супу гаситься, відварюємо локшину лагман.

  • Коли картопля буде готовий, додаємо в сковороду зелень селери і кріп. Викладаємо локшину в тарілку і додаємо вміст сковороди. Смачний і ароматний супчик готовий!

Порада: ви можете приготувати локшину самостійно, однак враховуйте, що вам необхідно освоїти техніку «витягування» лагмана. Без цього не отримати справжнього смаку! Крім того, замість курки можна використовувати баранину або свинину, що знаходимо місце в деяких країнах Азії.

Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю!

Свою думку з приводу рецепта залишайте в коментарях!