Суп з нуту — вегетаріанський рецепт

Суп з нуту навіть у пісному варіанті приготування дуже поживний. Готуємо його разом з картоплею і зеленню. Щоб переглянути детальний рецепт з фото, натисніть на посилання!

Щоб без праці приготувати смачний супчик з нуту, не забудьте завчасно замочити нут. Якщо ви, все ж, це зробити забули, спробуйте розмолоти горошини в кавомолці. Тоді у вас вийде суп з кремовою консистенцією, як в цьому рецепті. Експериментуйте і все вийде!

Інгредієнти

  • Зелень за смаком
  • Картопля 2 шт.
  • Нут 150 г
  • Щавель 1 пучок
  • Куркума ¼ ч. л.
  • Перець чорний мелений ¼ ч. л.
  • Коріандр ¼ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 272 ккал
  • Білки: 12.3 г
  • Жири: 6 г
  • Вуглеводи: 46.4 г

Кроки

6 год. 0 хв.

  • Нут необхідно попередньо замочити, найзручніше це зробити на ніч. Засипаємо нут в киплячу воду і варимо 40 хвилин.
  • Тим часом займемося нарізкою овочів і зелень. Картопля очищаємо, ріжемо на невеликі брусочки і замочуємо у холодній воді.
  • Асорті із зелені дрібно рубаємо ножем. У нас зелена цибуля, щавель і кріп.
  • після 40 хвилин, додаємо в суп, картоплю і варимо ще 10-15 хвилин.
  • За 5 хвилин до готовності додаємо в суп сіль і приправи: куркуму, коріандр і чорний мелений перець.
  • За 1 хвилину до вимикання додаємо нашу зелень. Знімаємо супчик з вогню і накриваємо кришкою, щоб дати аромату настоятися.
  • Ось такий гарний і смачний вийшов вегетаріанський суп з нутом! Приємного апетиту, дорогі!

Секрет приготування нуту, щоб його структура вийшла м’якою і ніжною — повільний нагрів і варіння при слабкому кипінні. Тому до закипання варіть нут на середньому вогні, а потім налаштуйте плити так, щоб пухирці були маленькими.

Готуйте з любов’ю і тоді будь-яка ваша кулінарна задумка вдаватиметься!

Якщо ви ще не з нами, приєднуйтесь прямо зараз до наших численних спільнот в Instagram і Фейсбук і будьте в курсі всіх простих рецептів!