Сирний суп з білими грибами

Сирний ? супчик з лісовими боровиками не залишить байдужим любителів грибних перших страв. Секрети приготування вершкових і крем-супів. Прості домашні рецепти на будь-які випадки.

Сирний суп з білими грибами — неймовірно поживне і корисне блюдо, яке дуже просто і швидко приготувати. Це приклад винахідливості французьких кулінарів, адже вони вдало підмітили, що сир вдало поєднується майже з будь-якими продуктами.

Рекомендуємо приготувати також і цей смачний супчик.

Інгредієнти

  • Вода 1.5 л
  • Білі гриби 400 г
  • Лисички свіжі 200 г
  • Масло вершкове 50 г
  • Масло рослинне 50 мл
  • Борошно пшеничне 50 г
  • Кріп за смаком
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сир плавлений 1 шт.
  • Сухарики з білого хліба за смаком
  • Вершки 200 мл
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 230 ккал
  • Білки: 4.4 г
  • Жири: 15.6 г
  • Вуглеводи: 18 г

Кроки

30 хв.

  • Спочатку підготуємо всі овочі. Моркву нарізаємо дрібними кубиками.

  • Картоплю нарізаємо на кубики середньої величини.

  • Червоний цибулю дрібно шаткуємо.

  • Білі гриби нарізаємо для смаження.

  • Далі ставимо каструлю з холодною водою на вогонь і додаємо картоплю і лисички. Варимо до готовності картоплі.

  • Далі на олії обсмажуємо цибулю, моркву грибочки. Солимо і перчимо. З каструлі прибираємо лисички (для прикраси) і додаємо вміст сковороди. На вершковому маслі обсмажуємо борошно до золотистого кольору.

  • Додаємо в каструлю борошно, вершки і плавлений сир. Подрібнюємо блендером.

  • Викладаємо суп у тарілку. Зверху прикрашаємо лисичками, сухариками і кропом. Блюдо готове.

Порада: щоб суп вийшов потрібної консистенції, вершки повинні бути підігрітими. Для цього їх краще додати до обсмаженої борошні.

Приємного апетиту і гарного настрою!