Рецепт грибного супу з картоплею і пшоном доповнить ваше пісне або вегетаріанське меню! Покрокова інструкція написана для приготування, як у звичайній каструлі, так і в мультиварці. Простий і бюджетний суп на кожен день!
Інгредієнти
- Вода-2 л
- Печериці свіжі 300 г
- Пшоно 60 г
- Масло рослинне по смаку
- Зелень за смаком
- Картопля 600 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 155 ккал
- Білки: 3.1 г
- Жири: 9.7 г
- Вуглеводи: 13.2 г
Кроки
40 хв.
-
Печериці очистити від верхньої шкірки і порізати скибочками. Моркву очистити і нарізати соломкою. Цибулю подрібнити ножем.
-
У сковороді або каструлі з товстим дном розігріваємо рослинне масло, можна додати шматочок вершкового. І відправляємо всі нарізані овочі і гриби. Обсмажуємо до золотистого рум’янцю. Я готувала в мультиварці. Для цього кроку обрала режим «смаження».
-
Поки готується зажарка, почистимо і поріжемо картоплю брусочками.
-
Закладаємо картоплю в каструлю. Відразу ж додаємо промите пшоно. Наливаємо гарячої води до потрібного нам рівня, у мене пішло 2 літри і варимо суп до готовності інгредієнтів, приблизно 20 хвилин. В мультиварці варити довше, на режимі «суп» близько 40 хвилин.
-
Гарячий супчик накладаємо в тарілки і прикрашаємо за бажанням. Приємного апетиту!
Порада: щоб згустити грибний суп введіть за 5 хвилин до закінчення варіння борошняну заправку. Для цього 1-2 ст. л. борошна потрібно розвести в невеликій кількості теплої води.
Смачно і дуже просто!
Підходить для дієтичного і пісного харчування!
Готуйте з нами і залишайте свої відгуки!