Рецепт грибного супу з пшоном

Шукайте рецепт супу з пшенкой? У нас є відмінний варіант! Детальна інструкція з фотографіями, по якій приготує навіть ледачий. А ще ви дізнаєтеся багато тонкощів і правил варіння перших страв. Корисний матеріал для любителів готувати!

Рецепт грибного супу з картоплею і пшоном доповнить ваше пісне або вегетаріанське меню! Покрокова інструкція написана для приготування, як у звичайній каструлі, так і в мультиварці. Простий і бюджетний суп на кожен день!

Інгредієнти

  • Вода-2 л
  • Печериці свіжі 300 г
  • Пшоно 60 г
  • Масло рослинне по смаку
  • Зелень за смаком
  • Картопля 600 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 155 ккал
  • Білки: 3.1 г
  • Жири: 9.7 г
  • Вуглеводи: 13.2 г

Кроки

40 хв.

  • Печериці очистити від верхньої шкірки і порізати скибочками. Моркву очистити і нарізати соломкою. Цибулю подрібнити ножем.

  • У сковороді або каструлі з товстим дном розігріваємо рослинне масло, можна додати шматочок вершкового. І відправляємо всі нарізані овочі і гриби. Обсмажуємо до золотистого рум’янцю. Я готувала в мультиварці. Для цього кроку обрала режим «смаження».

  • Поки готується зажарка, почистимо і поріжемо картоплю брусочками.

  • Закладаємо картоплю в каструлю. Відразу ж додаємо промите пшоно. Наливаємо гарячої води до потрібного нам рівня, у мене пішло 2 літри і варимо суп до готовності інгредієнтів, приблизно 20 хвилин. В мультиварці варити довше, на режимі «суп» близько 40 хвилин.

  • Гарячий супчик накладаємо в тарілки і прикрашаємо за бажанням. Приємного апетиту!

Порада: щоб згустити грибний суп введіть за 5 хвилин до закінчення варіння борошняну заправку. Для цього 1-2 ст. л. борошна потрібно розвести в невеликій кількості теплої води.

Смачно і дуже просто!

Підходить для дієтичного і пісного харчування!

Готуйте з нами і залишайте свої відгуки!