Суп з фрикадельками і печерицями

Рецепти різних супів на будь-який смак! Дізнайтеся, як смачно зварити грибний суп і, як приготувати прозорий курячий бульйон. Розкриваємо всі секрети вдалої приготування перших страв. З нашими рецептами вам забезпечена смачна їжа кожен день!

Подвійно поживний суп з чарівним ароматом, а рецепт дуже легкий! Це про суп з фрикадельками і печерицями. Збагачений білком перше блюдо запросто вгамує голод і заряджає позитивною енергією на цілий день!

У нашому рецепті є ще гречана крупа — лідер за кількістю корисних елементів з каш. Повноцінне харчування вам буде забезпечено! Обов’язково спробуйте приготувати цей суп і, можливо, він стане вашим улюбленим блюдом.

Інгредієнти

  • Вода 1 л
  • Печериці свіжі 250 г
  • Гречана крупа 100 г
  • Курячий фарш 300 г
  • Масло вершкове 25 г
  • Масло рослинне 30 мл
  • Часник 2 зубчик
  • Картопля 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Спеції за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 277 ккал
  • Білки: 6.1 г
  • Жири: 20.4 г
  • Вуглеводи: 17.5 г

Кроки

40 хв.

  • Цибулю і часник дрібно рубаємо ножем.

  • У каструлі розігріваємо рослинне масло і опускаємо туди нарізані цибулю і часник.

  • Гречку насипаємо в піалу і заливаємо водою.

  • Моркву натираємо на тертці і додаємо в каструлю. Сюди ж кладемо шматок вершкового масло в 25 грам.

  • Гриби очистити від верхньої шкірки і ріжемо тонкими слайсами.

  • Відправляємо печериці до засмажки. Обсмажуємо, помішуючи ложкою, зі всіх сторін.

  • Картоплю нарізаємо брусочками і додаємо в суп.

  • Закип’ятити 1 літр води і налити в каструлю, коли гриби пустять сік. Гарненько перемішати. Потужність плити поставити нижче середньої, щоб кипіння бульйону було слабким.

  • До фаршу додаємо сіль, спеції і одне яйце. Перемішуємо виделкою до однорідності.

  • З гречки зливаємо воду, промиваємо її і додаємо в каструлю з супом.

  • Змочуючи руки у воді, ліпимо невеликі фрикадельки і відразу опускаємо їх у бульйон. Продовжуємо варити 10-15 хвилин. В кінці додаємо сіль і спеції. Закриваємо суп кришкою на 10 хвилин, щоб настоявся.

  • Приємного вам апетиту!

Порада: такий суп можна приготувати і з вешенками, вийде нітрохи не гірше. М’ясо для фрикадельок може бути будь-яким, вибирайте, який вам більше подобається.

Просто і смачно — це про наш супчик!

Залишайте свої побажання і відгуки в коментарях.

Анонси нових рецептів публікуються в наших групах у ВК, ОК і Инстаграме. Заходьте і слідкуйте за новинками!