Суп з солоних груздів або груздянка є традиційним російським блюдом. Його популярність, особливо в російських селах, була обумовлена доступністю інгредієнтів. Адже гриби з давніх пір входили в раціон харчування селян!
Пам’ятаєте знамениту приказку «Назвався грибом – лізь у кузов!»? Не даремно саме цей гриб знайшов своє відображення в російському фольклорі. Адже він цінується за своїх смакових і корисних властивостей! Також рекомендує спробувати і такий грибний супчик!
Інгредієнти
- Бульйон курячий 1.5 л
- Грузді солоні 300 г
- Перлова крупа 150 г
- Масло вершкове 2 ст. л.
- Зелень за смаком
- Картопля 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Сметана за смаком
- Лавровий лист за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 220 ккал
- Білки: 4.5 г
- Жири: 12.3 г
- Вуглеводи: 22.4 г
Кроки
60 хв.
-
Картоплю необхідно попередньо відварити і розтовкти в бульйоні в пюре.
-
Цибулю і моркву нарізаємо невеликими кубиками.
-
Потім обсмажуємо овочі в каструлі на вершковому маслі протягом 5-7 хвилин.
-
У цей час нарізаємо грузді також у вигляді невеликих кубиків.
-
Далі нарізані гриби кладемо в каструлю і обсмажуємо ще 5 хвилин.
-
Тепер додаємо в каструлю картоплю, курячий бульйон, перловку і лавровий лист, а також перець. Доводимо до кипіння і варимо 20-25 хвилин.
-
Готову страву подаємо зі сметаною і дрібно нарізаною зеленню.
Порада: страву можна приготувати і з свіжих грибів, для цього потримайте їх 5-10 хвилин в окропі, щоб видалити гіркий смак, а потім відваріть.
Приємного апетиту і гарного дня! Готуйте від усієї душі!
Ще не підписані на наші соцмережі? Швидше поспішайте зробити це!
Висловлюйте свої пропозиції для перших страв у коментарях!