Суп з солоних груздів

Готуємо грибний суп або груздянку з класичного російського рецептом. Покроковий опис процесу приготування з фото. Кращі домашні рецепти супів. Просто і смачно!

Суп з солоних груздів або груздянка є традиційним російським блюдом. Його популярність, особливо в російських селах, була обумовлена доступністю інгредієнтів. Адже гриби з давніх пір входили в раціон харчування селян!

Пам’ятаєте знамениту приказку «Назвався грибом – лізь у кузов!»? Не даремно саме цей гриб знайшов своє відображення в російському фольклорі. Адже він цінується за своїх смакових і корисних властивостей! Також рекомендує спробувати і такий грибний супчик!

Інгредієнти

  • Бульйон курячий 1.5 л
  • Грузді солоні 300 г
  • Перлова крупа 150 г
  • Масло вершкове 2 ст. л.
  • Зелень за смаком
  • Картопля 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сметана за смаком
  • Лавровий лист за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 220 ккал
  • Білки: 4.5 г
  • Жири: 12.3 г
  • Вуглеводи: 22.4 г

Кроки

60 хв.

  • Картоплю необхідно попередньо відварити і розтовкти в бульйоні в пюре.

  • Цибулю і моркву нарізаємо невеликими кубиками.

  • Потім обсмажуємо овочі в каструлі на вершковому маслі протягом 5-7 хвилин.

  • У цей час нарізаємо грузді також у вигляді невеликих кубиків.

  • Далі нарізані гриби кладемо в каструлю і обсмажуємо ще 5 хвилин.

  • Тепер додаємо в каструлю картоплю, курячий бульйон, перловку і лавровий лист, а також перець. Доводимо до кипіння і варимо 20-25 хвилин.

  • Готову страву подаємо зі сметаною і дрібно нарізаною зеленню.

Порада: страву можна приготувати і з свіжих грибів, для цього потримайте їх 5-10 хвилин в окропі, щоб видалити гіркий смак, а потім відваріть.

Приємного апетиту і гарного дня! Готуйте від усієї душі!

Ще не підписані на наші соцмережі? Швидше поспішайте зробити це!

Висловлюйте свої пропозиції для перших страв у коментарях!