Гороховий суп «Передній»

Суп на основі гороху Передній. Готуємо суп гороховий з реберцями за старовинним рецептом. Секрети приготування домашніх супів від перевірених майстрів.

Гороховий суп «Передній» — старовинний російський рецепт, який готували жителі поселення «Передній». Основу складають прості інгредієнти, які разом дають винятковий смак. Давно шукали рецепт? Давайте приготуємо!

Цікавий факт: горох рекомендується вживати в їжу для профілактики ракових захворювань, а також для врегулювання згортання крові!

Люблю готувати такий суп взимку, так як перед очима відразу спливає засніжена російське село. З труби йде дим з вікон чути приглушене світло, а в будинку панує запах з кухні! Відчули? Тоді приступимо!

Інгредієнти

  • Вода-3 л
  • Ребра копчені (свинячі) 500 г
  • Масло оливкова 2 ст. л.
  • Часник 1 зубчик
  • Кріп за смаком
  • Картопля 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сухарики з білого хліба 100 г
  • Лавровий лист за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 246 ккал
  • Білки: 4.4 г
  • Жири: 16.8 г
  • Вуглеводи: 19.6 г

Кроки

60 хв.

  • Спочатку необхідно підготувати горох. Для цього замочуємо його в холодній воді на кілька годин, а потім промиваємо під проточною. Ознака готовності — вода після зливу повинна бути прозорою.

  • Після того, як підготовлений горох, пересипаємо його в каструлю з водою і ставимо на вогонь. Горох буде давати піну при кипінні, тому не забувайте її видаляти!

  • Поки горох вариться, підготуємо ребра. Нарізаємо їх невеликими шматочками між ребер, щоб і саме реберце залишилося з м’ясом. При виборі реберець звертайте увагу на їх, він не повинен бути занадто темним.

  • Коли вода закипить, і ми приберемо піну, додамо в каструлю ребра. Потім додаємо сіль, лавровий лист і ретельно перемішуємо. Якщо ви не замочували горох, то солити суп необхідно в самому кінці.

  • робимо Зажарку стандартну — цибулю та моркву. Для цього необхідно дрібно нарізати цибулю.

  • Моркву натираємо на дрібній тертці. Будьте обережні і не пошкодите пальці! Для цього ваші руки повинні бути сухими.

  • Тепер на оливковій олії обсмажуємо овочі. Додаємо цибулю і тушкуємо його пару хвилин, а потім моркву. Всі разом обсмажуємо до золотистого кольору. Якщо у вас немає оливкової олії, то підійде і соняшникова.

  • Пікантний смак страві додає часник, тому постарайтеся дуже добре подрібнити, як в цьому рецепті. Можна не різати часник, а тиснути, на ваш вибір.

  • В останню чергу займемося картоплею. Нарізаємо його довільно, як звикли вдома. Я ріжу картоплю у вигляді кубиків середнього розміру, як вчила бабуся.

  • Так як горох ми замочили заздалегідь, час його приготування зменшилася в кілька разів. В період його напівготовності відправляємо в каструлю картоплю і засмажку. Дайте супу трохи прокипіти, а потім додайте часник і кріп.

  • Суп буде готовий, коли звариться картопля. Розливаємо страву по тарілках і додаємо сухарики. Приємного апетиту! Для більш виразних смакових відчуттів можна дати супу настоятися 5-10 хвилин. Також можна до супу подати кілька шматочків злегка підсмаженого хліба.

Порада: при виборі гороху звертайте увагу на його форму і поверхню. Найбільш швидко розварюється горох у вигляді півсфер, їх поверхня повинна бути гладкою без зморшок! Багато радять варити горох на повільному вогні, однак, як показує практика, ніякої різниці потужність вогню не вносить!

Нам приємно готувати для вас рецепти! Їжте із задоволенням!

Ділити своїми враженнями. Ваша думка дуже важлива для нас!