Суп Машхурда— узбецький рецепт

Узбецький рецепт страви «Машхурда» з яловичиною і махаємо – густий і наваристий суп, який особливо сподобається чоловікам. Покроковий опис з фото тут, смачно вийде у кожного!

Люблю пробувати нові страви, тому до легкістю наважуюсь на нові кулінарні експерименти. Ось і нещодавно відкрила для себе чергову узбецьку смакоту — густий суп із маша. Дуже шкодую, що не натрапила на цей рецепт раніше. Тому вирішила, не втрачаючи зайвого часу, поділитися ним з вами. Буду вдячна за ваш відгук!

Інгредієнти

  • Вода 1.5-2 л
  • Яловичина 300 г
  • Масло рослинне 70 г
  • Горох маш 300 г
  • Картопля 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Перець солодкий червоний 2 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Лавровий лист за смаком
  • Томатна паста 5 ст. л.
  • Базилік сушений, за смаком
  • Зіра за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 130 ккал
  • Білки: 4.8 г
  • Жири: 7.3 г
  • Вуглеводи: 13.7 г

Кроки

1 годину. 30 хв.

  • Яка узбецька кухня без казана? Звичайно, можна скористатися і звичайною каструлею, але готувати суп «Машхурда» в казані буде правильніше. Отже, розігріваємо 70 мл рослинного масла.
  • Яловичину ріжемо кубиками і відправляємо в киплячу олію. М’ясо краще брати м’яке, щоб швидше разварилось. Обсмажуємо 3 хвилини і сильному нагріванні.

  • Потім зменшуємо потужність плити і додаємо овочі: цибуля, морква, помідор і солодкий перець. Перемішуємо і готуємо пару хвилин.

  • Потім відправляємо в казан часник, томатну пасту, сіль і перець. Знову все ретельно перемішуємо і тушкуємо 2-3 хвилини.

  • Картоплю ріжемо кубиками невеликого розміру і відправляємо до загальної маси продуктів. Перемішуємо.

  • Далі додаємо 1,5-2 літра води, можна холодної або гарячої. Доводимо суп до кипіння.

  • Додаємо лавровий лист і приправи: базилік сушений і трохи меленої зіри.

  • Тепер можна закладати маш. Дивіться, яка краса в казані! Перед варінням слід замочити в теплій воді на 30-60 хвилин, щоб спростити приготування.

  • Варимо суп до готовності, а саме 40-50 хвилин. Подавати можна з зеленню, сметаною і гострим перцем.

Щоб отримати ще більш поживний суп, замініть воду м’ясним бульйоном. Тоді потрібно буде заздалегідь приготувати бульйон. Це не швидко, але результат вас вразить!

Обладнаний суп…наваристий, ситний. Замінює насамперед, друге і компот!

А у мене в запасі для вас є ще рецепт супу з махаємо, тільки на цей раз без м’яса. Подивіться, теж дуже смачно!