Пісний суп з брокколі

Пісний супчик із замороженої броколі. Покроковий ? рецепт супу-пюре з фото. Секрети приготування від досвідчених кулінарів. Як приготувати корисне блюдо, щоб його їли діти. Дізнайтеся всі хитрощі тут.

  • Суп-пюре я готувала на дві тарілки, тому взяла небагато інгредієнтів. Помножте кількість продуктів на потрібну вам кількість порцій.

  • Для початку слід підготувати продукти. Цибулю і моркву почистити, помити. Суцвіття брокколі промити в друшляку під проточною водою. Якщо ви дотримуєтеся суворого посту, то суп можна зварити на воді або овочевому бульйоні, можна також приготувати грибний бульйон.

  • Цибулю в моєму рецепті червоний, але підійде і білий. Його потрібно не крупно нарізати.

  • Моркву нарізаємо невеликим кубиком, щоб процес варіння зайняв менше часу.

  • Розігріваємо в каструлі масло і додаємо в нього лук. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, слідом додаємо моркву. Смажимо на середньому вогні, постійно помішуючи. Потім додаємо півтори столової ложки борошна і перемішуємо

  • Можна одразу вливати в каструлю воду або бульйон. Закладаємо брокколі в каструлю і варимо до м’якості всі овочів, приблизно 15 хвилин.

  • Після того як овочі зварилися, знімаємо суп з плити, додаємо сіль і перець за смаком. Перш ніж збивати блендером, вилийте зайвий бульйон, якщо такий є, щоб супчик не був рідким. У мене блендер занурювальний, тому я збиваю прямо у каструлі.

  • На середині процесу вливаємо в суп підігріте молоко і продовжуємо змішувати. Вершковий смак відмінно поєднується з брокколі і колір страви виходить ніжним і апетитним.

  • Ось і все, супчик готовий. Вийшов він казково смачним і корисним. При подачі я прикрасила його домашніми грінками, паприкою та зеленню. Якщо ви тримаєте строгий піст, то грінки можна замінити невеликими гілочками вареної брокколі.

Порада: капуста найкраще зберігає свої вітаміни в замороженому стані, тому варто відразу купувати морожену капусту. Свіжа після декількох днів зберігання при кімнатній температурі втрачає половину своїх вітамінів. Якщо ви вирощуєте брокколі самостійно, то зберігати її потрібно в холодильнику, а ще краще відразу заморожувати, не піддаючи випадкової розморожуванні.

Всім приємного апетиту і гарного дня.

Якщо ви знаєте більш цікавий рецепт супу з брокколі, поділіться нею з нами в коментарях.