Як наліпити пельмені без пельменниці — руками: 4 простих способи

Навчитеся красиво і швидко ліпити пельмені разом з нами. Покрокові інструкції з відео плюс рецепт приготування смачних домашніх пельменів.

Щоб пельмені стали улюбленим стравою ваших домочадців, потрібно вміти правильно їх сготовить. Розглянемо 4 простих способи ліплення пельменів руками.

Економічний спосіб

До ліпити домашні пельмені, щоб не залишалися відрізки тесту? Дуже просто! Все описано в цьому способі.

Інструкція:

  1. Розріжте тісто на смужки.
  2. Далі із смужки розкачайте джгут товщиною не більше 2 см (тонше джгут – дрібніше пельмені).
  3. Наріжте джгут на шматочки однакового розміру і відразу ж обваляйте їх у борошні.
  4. Візьміть шматочок заготовки і розкачайте його з допомогою качалки.
  5. У середину цієї коржі викладіть начинку.
  6. Складіть навпіл і добре скріпіть краю. Скріплювати починайте від середини і рухайтеся до країв.
  7. Обсипте пельмень борошном.
  8. Готові пельмені акуратно укладіть на дошку або деко, посипане борошном.

Поділ джгута на частини дозволяє заощадити час, так як вам не потрібно буде в кінці збирати залишки, м’яти і знову скачувати їх.

Класичний спосіб

Розглянемо, як правильно ліпити пельмені традиційним методом.

Інструкція:

  1. Качалкою розкачайте підготовлене тісто в тонку пластинку товщиною 2-3 мм.
  2. За допомогою склянки, чарки або відрізаного горлечка пластикової пляшки виріжте кругляшки на пласті.
  3. В середину вирізаного кругляшка покладіть фарш.
  4. Згорніть навпіл і защемите краю, починаючи від середини і рухаючись до країв. Пам’ятайте, щоб пельмень під час варіння не лопнув і виглядав апетитно на тарілці, необхідно між тестом і фаршем залишати трішки вільного простору.
  5. Пельмень можна залишити в такому вигляді, а можна надати йому класичну форму. Для цього щипком скріпіть обидва вільних краю. Пельменях стане витонченим і красивим, при приготуванні не розклеїтися.
  6. Злегка обваляйте продукт ручної роботи в борошні і покладіть на деко або дошку, попередньо посипані тоненьким шаром борошна. Так пельмешки до них не пристане.

Під час ліплення пельменів краю краще злегка змочувати прохолодною водою, щоб пельмені добре склеювалися і не розвалювалися при варінні, а весь сік залишався всередині.

Відео — як ліпити пельмені вручну

Скільки часу і як правильно варити пельмені — читайте тут.

Ліплення трикутних пельменів

Щоб ліпити пельмені красиво не обов’язково це робити складно. Пропонуємо простий і цікавий спосіб.

Інструкція:

  1. Скачайте джгут з шматочка тіста і розріжте його на частини однакового розміру.
  2. Потім качалкою розкачайте шматочки.
  3. В серединку розкатаного тіста покладіть фарш.
  4. Умовно поділити коло на 3 частини і з’єднайте точки дотику відрізків в центрі пельмешка. У вас вийде трикутник.
  5. Щипками щільно склейте бічні сторони.
  6. Обсипте готовий пельмень борошном і викладіть на дошку.

З допомогою такого методу можна зліпити квадратні пельмені. Для цього замість трьох куточків зберіть чотири.

найшвидший спосіб ліплення пельменів [відео]

Дізнайтеся, як швидко наліпити пельмені без пельменницы.

Простий рецепт домашніх пельменів

✍ Інгредієнти:

  • Борошно в/с – 500 р.,
  • Холодна вода – 210-230 мл,
  • Сире куряче яйце – 1 шт.,
  • Соняшникова рафінована олія – 2 ст. л.,
  • Сіль – 1 ч. л.

Приготування:

Тісто:

  1. Добре просіяти борошно. Розсипчаста борошно краще взаємодіє з водою.
  2. глибоку і широку чашку вилийте кип’ячену прохолодну воду, покладіть сіль і масло. Добре перемішайте.
  3. Розмішуючи ложкою рідина, поступово додавайте борошно. Після того, як тісто почне густіти, замішують його руками на столі.
  4. Продовжуйте замішувати грудку до пружності і еластичності (приблизно 10 хвилин).
  5. Замішане тісто покладіть в закриту ємність і дайте йому настоятися 30 — 40 хвилин, щоб воно добре піддається розкочування.

Начинка:

  1. Візьміть свинину і яловичину. Пропорції м’яса залежать від ваших смакових уподобань. Зазвичай беруть 3 частини свинини і 7 частин яловичини.
  2. Пропустіть м’ясо через м’ясорубку і перемішайте.
  3. Додайте цибулю, прокручений через м’ясорубку (з розрахунку 1 цибулина на 1 кг маси), сіль, перець, часник і спеції за смаком. Все ретельно перемішайте.

Пельмені:

  1. Розкотіть тісто в тонкий пласт.
  2. Склянкою або стопкою виріжте кружечки.
  3. На кожен кружечок покладіть половинку чайної ложки фаршу.
  4. Загорніть начинку в тісто (в кишеню).
  5. Злегка стисніть виріб по краях, щоб випустити накопичився повітря. Потім, щоб пельмень не розвалився при варінні, добре з’єднайте краї тіста.
  6. Готовий пельменів злегка посипте борошном і викладіть на тарілку або деко, покриті тонким шаром борошна.
  7. Після того, як всі пельмені будуть готові, надішліть їх на пару годин в морозилку.

Їжте пельмені завжди теплими і тільки ложкою, щоб по-максимуму відчути смак соковитого м’яса і просоченого бульйоном тесту.

Відео — рецепт приготування смачних пельменів