Щоб пельмені стали улюбленим стравою ваших домочадців, потрібно вміти правильно їх сготовить. Розглянемо 4 простих способи ліплення пельменів руками.
Економічний спосіб
До ліпити домашні пельмені, щоб не залишалися відрізки тесту? Дуже просто! Все описано в цьому способі.
Інструкція:
- Розріжте тісто на смужки.
- Далі із смужки розкачайте джгут товщиною не більше 2 см (тонше джгут – дрібніше пельмені).
- Наріжте джгут на шматочки однакового розміру і відразу ж обваляйте їх у борошні.
- Візьміть шматочок заготовки і розкачайте його з допомогою качалки.
- У середину цієї коржі викладіть начинку.
- Складіть навпіл і добре скріпіть краю. Скріплювати починайте від середини і рухайтеся до країв.
- Обсипте пельмень борошном.
- Готові пельмені акуратно укладіть на дошку або деко, посипане борошном.
Поділ джгута на частини дозволяє заощадити час, так як вам не потрібно буде в кінці збирати залишки, м’яти і знову скачувати їх.
Класичний спосіб
Розглянемо, як правильно ліпити пельмені традиційним методом.
Інструкція:
- Качалкою розкачайте підготовлене тісто в тонку пластинку товщиною 2-3 мм.
- За допомогою склянки, чарки або відрізаного горлечка пластикової пляшки виріжте кругляшки на пласті.
- В середину вирізаного кругляшка покладіть фарш.
- Згорніть навпіл і защемите краю, починаючи від середини і рухаючись до країв. Пам’ятайте, щоб пельмень під час варіння не лопнув і виглядав апетитно на тарілці, необхідно між тестом і фаршем залишати трішки вільного простору.
- Пельмень можна залишити в такому вигляді, а можна надати йому класичну форму. Для цього щипком скріпіть обидва вільних краю. Пельменях стане витонченим і красивим, при приготуванні не розклеїтися.
- Злегка обваляйте продукт ручної роботи в борошні і покладіть на деко або дошку, попередньо посипані тоненьким шаром борошна. Так пельмешки до них не пристане.
Під час ліплення пельменів краю краще злегка змочувати прохолодною водою, щоб пельмені добре склеювалися і не розвалювалися при варінні, а весь сік залишався всередині.
Відео — як ліпити пельмені вручну
Скільки часу і як правильно варити пельмені — читайте тут.
Ліплення трикутних пельменів
Щоб ліпити пельмені красиво не обов’язково це робити складно. Пропонуємо простий і цікавий спосіб.
Інструкція:
- Скачайте джгут з шматочка тіста і розріжте його на частини однакового розміру.
- Потім качалкою розкачайте шматочки.
- В серединку розкатаного тіста покладіть фарш.
- Умовно поділити коло на 3 частини і з’єднайте точки дотику відрізків в центрі пельмешка. У вас вийде трикутник.
- Щипками щільно склейте бічні сторони.
- Обсипте готовий пельмень борошном і викладіть на дошку.
З допомогою такого методу можна зліпити квадратні пельмені. Для цього замість трьох куточків зберіть чотири.
найшвидший спосіб ліплення пельменів [відео]
Дізнайтеся, як швидко наліпити пельмені без пельменницы.
Простий рецепт домашніх пельменів
✍ Інгредієнти:
- Борошно в/с – 500 р.,
- Холодна вода – 210-230 мл,
- Сире куряче яйце – 1 шт.,
- Соняшникова рафінована олія – 2 ст. л.,
- Сіль – 1 ч. л.
Приготування:
Тісто:
- Добре просіяти борошно. Розсипчаста борошно краще взаємодіє з водою.
- глибоку і широку чашку вилийте кип’ячену прохолодну воду, покладіть сіль і масло. Добре перемішайте.
- Розмішуючи ложкою рідина, поступово додавайте борошно. Після того, як тісто почне густіти, замішують його руками на столі.
- Продовжуйте замішувати грудку до пружності і еластичності (приблизно 10 хвилин).
- Замішане тісто покладіть в закриту ємність і дайте йому настоятися 30 — 40 хвилин, щоб воно добре піддається розкочування.
Начинка:
- Візьміть свинину і яловичину. Пропорції м’яса залежать від ваших смакових уподобань. Зазвичай беруть 3 частини свинини і 7 частин яловичини.
- Пропустіть м’ясо через м’ясорубку і перемішайте.
- Додайте цибулю, прокручений через м’ясорубку (з розрахунку 1 цибулина на 1 кг маси), сіль, перець, часник і спеції за смаком. Все ретельно перемішайте.
Пельмені:
- Розкотіть тісто в тонкий пласт.
- Склянкою або стопкою виріжте кружечки.
- На кожен кружечок покладіть половинку чайної ложки фаршу.
- Загорніть начинку в тісто (в кишеню).
- Злегка стисніть виріб по краях, щоб випустити накопичився повітря. Потім, щоб пельмень не розвалився при варінні, добре з’єднайте краї тіста.
- Готовий пельменів злегка посипте борошном і викладіть на тарілку або деко, покриті тонким шаром борошна.
- Після того, як всі пельмені будуть готові, надішліть їх на пару годин в морозилку.
Їжте пельмені завжди теплими і тільки ложкою, щоб по-максимуму відчути смак соковитого м’яса і просоченого бульйоном тесту.
Відео — рецепт приготування смачних пельменів