Злиплися пельмені — що робити, як їх розліпити

Дізнайтеся, як можна разлипить злиплі пельмені – 3 способу. Плюс 4 рецепту приготування з злиплих пельменів. Чому пельмені злипаються і як цього не допустити.

Якщо морозильна камера підвела, і зберігалися в ній пельмені злиплися в непривабливий грудку, не поспішайте відправляти їх у відро для сміття. Все ще можна виправити. В якості альтернативи можна приготувати абсолютно нові страви, які порадують сім’ю і увійдуть в скарбничку улюблених рецептів.

В яких випадках і якими способами можна розліпити пельмені

Пельмені злипаються в двох випадках:

  1. В сирому вигляді при неправильному зберіганні.
  2. В каструлі під час варіння.

Якщо запобігти неприємність не вдалося, і сире тісто стало липнути, слідуючи декільком радам, спробуйте врятувати ситуацію:

  • Пересипте продукт борошном і заново відправте заморожуватися. Коли замість м’якої маси ви дістанете промерзлий пакет, висипте його вміст в киплячу солону воду і акуратно помішуйте. Є шанс, що при перепаді температур пельмені розділяться.
  • Спробуйте відокремлювати по одному пельменю вручну, підставивши ком під невелику цівку гарячої води. Одразу надсилайте відокремлені частини в окріп.
  • Під час варіння додайте в каструлю столову ложку рослинного масла і повільно заважайте. Це допоможе відокремити один від одного пельмені.

Не намагайтеся відривати примерзлі пельмені руками або штрикати ножем. Це призведе пошкодження тесту, і в процесі варіння вся начинка випаде.

зробити з пельменів, якщо не виходить їх розліпити

Якщо вищевказані методи не допомогли, або вам ліньки цим займатися, використовуйте ситуацію як привід приготувати щось нове. За допомогою нестандартних рецептів легко урізноманітнити повсякденне меню.

Дивіться також, як правильно зберігати пельмені в морозильній камері. Детальніше…

Пельменні котлетки

При наявності кухонного комбайна або м’ясорубки зовсім не складно буде зліпити смачні котлети.

✍ Інгредієнти:

  • станули пельмені – 1 уп.;
  • цибуля ріпчаста середніх розмірів – 2 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль і спеції за смаком;
  • сухарі для панірування;
  • рослинне масло.

Приготування:

  1. Розм’якшені пельмені перемолоти в комбайні або м’ясорубці.
  2. Очищений цибулю натерти на середній тертці або скористатися блендером.
  3. Змішати цибульну кашку і пельменный фарш.
  4. Додати сире яйце, сіль і улюблені спеції і ретельно вимісити.
  5. Сформувати котлетки і обваляти їх в паніровці.
  6. Викласти на промазану соняшниковою олією розпечену сковороду.
  7. Обсмажувати на невеликому вогні з обох сторін по 2-3 хвилини.

Якщо одну цибулину додати в сирому вигляді, а другу нарізати і обсмажити до м’якості, котлети вийдуть ніжніше і соковитіше.

Запіканка з злиплих пельменів [відео-рецепт]

Лінива піца

Використовуючи в якості основи для піци пельменну корж, можна вбити двох зайців: заощадити час на приготуванні тіста і врятувати, здавалося б, зіпсовані пельмені.

✍ Інгредієнти:

  • шинка – 200 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • червоний цибуля – 1 шт.;
  • маслини без кісточок – 10 шт.;
  • твердий сир – 200 г;
  • майонез – 1 ст. л.;
  • кетчуп гострий – 1 ст. л.;
  • рослинна олія – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Дати пельменів розтанути, потім гарненько обсипати борошном робочу поверхню, розкачати їх в коло товщиною 0,5 див.
  2. Поки готується начинка, слід включити духовку, встановивши температуру 180С.
  3. Шинку порізати соломкою, а цибулю і помідори кільцями.
  4. Крупно натерти сир.
  5. Вистелити деко пергаментом, смастить маслом і зверху покласти основу.
  6. З’єднати кетчуп з майонезом і рівномірно розподілити по основі.
  7. Зверху викласти шинку, цибулю і маслини.
  8. Покрити помідорами.
  9. Зверху покласти товстим шаром сирну стружку.
  10. В гарячу духовку відправити піцу на 25-30 хвилин і запікати до рум’яної скоринки.

За бажанням можна додати солодкий перчик, він додасть страві пікантності. А ось солити начинку не варто – помідори, можуть стекти. Не всі знають, але солі, що знаходиться в шинці і сирі, буде достатньо.

Студентський суп

Пельмені називають студентської радістю. Але що робити бідному студенту, якщо вони перетворилися на кашу? Можна приготувати швидкий супчик, в якому пельмені перетворюються в м’ясні галушки.

✍ Інгредієнти:

  • пельмені;
  • вода – 3 л;
  • картопля – 3-4 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • кріп – 1 пучок;
  • сіль і спеції за смаком;
  • лавровий лист – 3 шт.

Приготування:

  1. Чистимо овочі, картоплю ріжемо кубиками.
  2. У каструльку наливаємо холодну воду, кидаємо туди цілком цибулину і моркву.
  3. Після закипання додаємо підготовлений картопля і солимо.
  4. Поки вариться наш овочевий бульйон, розминаємо пельмені руками, додаючи борошно. Скачуємо тісто в ковбаску.
  5. Відрізаємо невеликі рівні шматочки і, коли картопля майже зварився, кидаємо в каструлю, помішуючи.
  6. Сварившийся цибулю викидаємо, а моркву ріжемо кубиками і відправляємо назад в бульйон.
  7. Коли суп практично готовий, кладемо спеції, дрібно нарізаний кріп і лаврушку.
  8. Даємо покипіти на повільному вогні ще 5-7 хвилин. Суп готовий.

При відсутності свіжої зелені підійде сухий кріп.

Чому злипаються пельмені і як цього уникнути

Прилипання пельменів один до одного відбувається, якщо:

  1. продукт потрапила волога. Застосовуйте суху заморозку.
  2. Відразу після ліплення пельмені помістили в пакет. Викладіть їх по одному на дошку і відправте в морозилку.
  3. Пельмені заморожували в скляному посуді. Використовуйте пластик або дерево.

щоб уникнути злипання у воді не розморожуйте продукт перед готуванням, кидайте тільки пельмені в киплячу воду.