Як є пельмені з оцтом / Рецепти соусів + простий рецепт пельменів

Дізнайтеся, як правильно їсти пельмені з оцтом. Як зробити 3%, 6%, 9% розчин з водою. 3 рецепти смачних соусів + домашній рецепт.

Пельмені їдять з різними добавками і соусами. З оцтом виходить пікантний смак.

Відварені пельмені викладають на тарілку, окремо готують тарілочку з оцтовим розчином або соусом і вмочують у неї.

Нижче представлені рецепти, з яких ви дізнаєтеся, як зробити оцет для пельменів смачним.

Краще всього підходить столовий 9%, т. к. у нього нейтральний смак в порівнянні з яблучним або винним.

В яких пропорціях потрібно розводити оцет для пельменів

Як правило, 9% розчин розводять у пропорції 1 столова ложка кислоти і 3 столові ложки масла або води. У соус додають мелений чорний перець.

Відповідно, 6% розводять один до двох. А 3% — один до одного.

Есенцію 70% розводять в наступних пропорціях:

Як розвести есенцію Яка концентрація вийде
1 частина есенції на 22 частини води 3%
1 частина есенції на 11 частин води 6%
1 частина есенції на 7 частин води 9%

Оцет використовують будь-якій концентрації (3%, 6% і 9%). Найбільш м’який буде 3%, а самий гострий — 9%.

чи Шкідливо їсти пельмені з оцтом

Оцтова кислота володіє широким спектром корисних властивостей, застосування її в невеликих кількостях і щадною концентрації не принесе ніякої шкоди.

Але якщо його вживати регулярно, то є ймовірність опіку слизової стравоходу, виразки шлунка, цирозу печінки.

Пельмені в Росію потрапили в XV столітті з боку Уралу. У перекладі з мови комі вони позначають «хлібне вухо».

Рецепти соусів з оцтом для пельменів

Гострий соус з часником

✍ Інгредієнти:

  • оцет 6% — 1 ст. л.;
  • три ст. л. рослинного масла;
  • зубчик часнику;
  • перець чорний мелений.

Приготування:

  1. Часник очистити від шкірки, розчавити і подрібнити ножем.
  2. В чашці зробити оцтовий розчин з маслом, додати часник, перець і все перемішати. Готове.

Якщо пельмені є з бульйоном, то соус вливають безпосередньо в тарілку і потім додають ложку сметани.

Відео рецепт соусу з яблучним оцтом

Соус «Аджика»

✍ Інгредієнти:

  • один помідор;
  • один перець солодкий;
  • часник — 2 шт;
  • оцет 6% — 1 ст. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  1. Помідор очистити від шкірки, попередньо обдавши окропом.
  2. Перець очистити від насіння.
  3. Помідор, перець, очищений зубчик часнику дрібно порубати або перекрутити в м’ясорубці.
  4. Масу викласти в керамічну миску, додати інші інгредієнти. Перемішати.

Вам може бути цікаво дізнатися, як правильно зварити пельмені, щоб вони не розвалилися і залишилися соковитими. Детальніше…

Соус гірчичний (найпростіший)

✍ Інгредієнти:

  • 1 столова ложка «російської гірчиці»;
  • 1 столова ложка оцту 6%;

Приготування:

  1. Змішати інгредієнти.
  2. Дати постояти пару хвилин і знову перемішати.

Гірчицю можна приготувати самостійно з порошку. На 2,5 ложки гірчиці пів столової ложки цукру і половина ч. л. масла рослинного. Гірчицю залити 1 ст. л. окропу, додати цукор, масло і все розтерти до однорідної кашки.

Відео-рецепт приготування соусу

Простий рецепт пельменів від шеф-кухаря

✍ Інгредієнти:

  • 0,5 кг свино-яловичого фаршу;
  • борошно 0,5 кг;
  • 2 яйця;
  • сіль, перець, вода
  • цибулина — 1 шт.

Приготування:

  1. З борошна, яєць, солі й води замісити круте тісто. Дати тісту постояти під рушником, поки ви займаєтеся фаршем.
  2. Цибулину подрібнити, змішати з фаршем, фарш посолити і поперчити.
  3. Тісто тонко розкачати, склянкою видавити кружечки, сформувати пельмені (спочатку защипнути кружечки за типом вареників, а потім з’єднати кінчики).
  4. В киплячу підсолену воду кинути десяток пельменів і варити 10 хвилин після закипання.
  5. Потім дістати з допомогою шумівки, викласти на тарілку, додати масло і сметану.

Фарш беруть різний: курячий, свинячий, яловичий, баранячий. Але соковитий фарш — завжди змішаний. Змішують яловичину і баранину, яловичину і свинину в рівних пропорціях.