Як і скільки ⌚ часу варити пельмені

Як смачно зварити пельмені в каструлі, мультиварці або мікрохвильовій печі. Покрокові рецепти з відео. Від чого залежить час варіння пельменів і чому не можна використовувати емальований каструлю.

Пельмені – традиційне російське страву. Їх можна зліпити самому, а можна готові напівфабрикати купити в магазині. Незалежно від того, купили ви їх або зліпили самі, їх потрібно правильно зварити, щоб насолодитися улюбленим поєднанням м’яса, тіста і спецій.

Скільки часу варити пельмені — головний нюанс у приготуванні цієї страви. Щоб блюдо вийшло смачним і апетитним, радувало погляд зовнішнім виглядом і консистенцією, необхідно знати деякі особливості.

⌚ Скільки варити пельмені після закипання води

Час варіння пельменів залежить від виду пельменів і способу їх відварювання.

Вид пельменів / Спосіб варіння (хвилин) Микроволоновка Каструля Мультиварка Чайник
Магазинні 5-8 5-7 10-15 5-7
Домашні 10 10-14 10-15 10-14

Закладайте пельмені тільки в крутий окріп і ні в якому разі не зменшуйте вогонь, тоді тісто добре обварится і не злипнеться. Щоб під час відварювання продукт не злипався, додайте в каструльку 1 чайну ложку рафінованої олії.

Від чого залежить час варіння пельменів

Щоб визначити час приготування пельменів, необхідно знати основні чотири фактори, що впливають на тривалість варіння:

  1. Домашні пельмені або магазинні;
  2. Спосіб відварювання: каструля, скороварка, пароварка, мультиварка, мікрохвильова піч, чайник;
  3. Начинка (вид фаршу);
  4. Товщина тесту.

Не ліпіть пельмені занадто великими, маленькі за розміром швидше варяться і виглядають естетичніше. Термін зберігання домашніх пельменів в морозилці не більше місяця.

Правильна технологія варіння пельменів

Якщо правильно зварити пельмені, вони не розваряться, виходять соковитими і ароматними.

У каструлі

Інструкція:

  1. Візьміть металеву або з тефлоновим покриттям каструлю необхідного розміру з розрахунку 250 грамів пельменів на 1 літр води.

❌ Не допускається використання:

  • емальованої каструлі (у ній тісто пристане до дна);
  • каструлі малої ємності (тісто швидко розвариться, а фарш буде недовареним).
  1. Налийте воду і поставте каструлю на максимальний вогонь.
  2. Дочекайтеся закипання води і додайте спеції за смаком: сіль, чорний перець горошком, лавровий лист, одну-дві цибулини. Можна додати кубик бульйону або інші приправи.
  3. По одному закладайте пельмені в киплячу воду. Не висипайте відразу купою, інакше пельмені злипнуться і перетворяться в «кашу».
  4. Після опускання всіх пельменів у воду, необхідно дочекатися поки вода знову закипить, після цього зменшіть вогонь.
  5. Час варіння залежить від фаршу і розміру пельменів (зазвичай 8-12 хвилин). Щоб пельмені не злиплися один з одним, періодично помішуйте їх.
  6. Коли пельмені зварилися, вийміть їх шумівкою або ополоником і розкладіть по тарілках.
  7. Подавати на стіл можна з томатним соусом, грибами, зеленню, з вершковим маслом і сметаною.

Насичений і ароматний бульйон — прекрасне доповнення до готового блюда. Краще всього подавати його окремо в супниці або чашці.

Відео — як смачно зварити пельмені з бульйоном

В мультиварці

В даному покроковому рецепті викладено, як зварити пельмені в мультиварці на пару. Рецепт приготування у воді за 10 хвилин дивіться у відео нижче.

Інструкція:

  1. Підготуйте мультиварку і спеціальну пластикову кошик для варіння на пару.
  2. Залийте в каструлю приблизно півтора літра води.
  3. У воду додайте сіль, улюблені спеції і трави, цибулину, кубик бульйону – за смаком.
  4. Змастіть пластикову кошик соняшниковою олією і поставте її в мультиварку. Якщо не змастити кошик маслом, пельмені під час приготування прилипнуть до дна.
  5. Викладіть пельмені одним шаром по кошику, щоб вони не торкалися один одного.
  6. Закрийте кришку мультиварки і виберіть режим «На пару». Готується продукт 30 — 40 хвилин.
  7. По завершенню програми відкрийте кришку і обережно вийміть пельмені спеціальною лопаткою.

Відео-рецепт варіння пельменів в мультиварці

Перед тим як пельмені подати на стіл, трохи змастіть їх маслом і прикрасьте свіжою зеленню кропу або петрушки. Масло не дасть пельмешкам злипнутися, а зелень додасть особливий аромат.

В мікрохвильовці

Інструкція:

  1. Приготуйте спеціальний скляний посуд для мікрохвильової печі.
  2. Покладіть в неї 10-15 заморожених пельменів і налийте 150-180 мл злегка підсоленої води. Зверху можна додати невелику кількість улюблених спецій і лавровий лист.
  3. Закрийте посуд кришкою і поставте в мікрохвильовку.
  4. Виберіть потужність 800 Вт і час 8-10 хвилин.
  5. Після відключення мікрохвильовки дістаньте готову страву, приправте кетчупом, сметаною, смаженими білими грибами, вершковим маслом або свіжою зеленню.

Пельмені, приготовані в мікрохвильовій печі, не розварюються, виходять дуже смачними і ароматними, з соковитим м’ясом і насиченим бульйоном тестом. Найкраще пельмені їсти ложкою, так з них не витече сік.

Відео-рецепт приготування пельменів в мікрохвильовці