На який тертці терти картоплю для дерунів + простий рецепт дерунів від шеф-кухаря

Дізнайтеся, яка терка найбільше підходить для приготування дерунів. 4 секрету білоруського страви. Плюс простий покроковий рецепт (з відео).

Підходяща терка для дерунів

Основний компонент страви — картопля. Знавці Білоруської кухні відрізняють, який теркою користувалася господиня при приготуванні цієї страви.

В залежності від величини отворів страва стає різного ступеня пишноти:

  • дрібна терка, її осередки часто порівнюють зі слідами від цвяхів. Деруни виходять ніжні, пишні, картопляний смак м’який;
  • середня терка універсальна. При її використанні смак страви буде більш насиченим. При смаженні з’явиться золотава скоринка, такими оладками можна апетитно хрумтять.

На який терти картоплю для дерунів вирішувати вам. Можна використовувати відразу обидва способи, натерти по картоплині, порівняти смак і консистенцію одержані оладок.

Що робити, якщо немає терки (чим замінити)

Перетворити бульби в стружку або кашоподібну масу можна за допомогою декількох кухонних агрегатів:

  • Блендер швидко підготує овочі. Картопля подрібнюється в пюре, тому оладки виходять пишними, добре пропікаються;
  • М’ясорубка впорається з будь-яким обсягом. Можна коригувати величину стружки підбором насадок;
  • Овочерізка – електрична помічниця розіб’є бульби до потрібної консистенції, але попередньо картоплю доведеться порізати на невеликі шматочки.

Якщо на кухні немає цих агрегатів, можна просто зварити картоплю і потовкти в пюре. У цьому випадку блюдо вийде не зовсім класичними, але насолодитися смаком все ж вдасться.

Лайфхак — чим замінити тертку [відео]

Спосіб показаний на моркві, але на картоплі він також відмінно спрацює.

Секрети пишних, повітряних сирників! Дізнатися більше…

Секрети приготування смачних дерунів

  1. Переважніше жовті бульби – у них менше соку і багато крохмалю.
  2. Молода картопля не годиться. Самі смачні картопляні оладки виходять із зимових коренеплодів. Свіжий урожай дає занадто багато соку, оладки не будуть клейкими.
  3. Сік при натиранні виділяється як молодого, так і з старого картоплі. Отриману стружку треба віджати, але сік не виливати. Дати рідини трохи постояти, а потім акуратно злити верхній шар. На дні залишиться крохмаль – його потрібно повернути в картопляну масу.
  4. Солити і додавати необхідні спеції краще при натирання. Навіть якщо відділення соку посилиться, це легко виправити, слідуючи попередньої рекомендації.

потрібно Орієнтуватися не тільки на підрахунок картоплин, а на в’язкість тіста і при необхідності додавати той чи інший інгредієнт.

Простий рецепт дерунів від шеф-кухаря

✍ Інгредієнти:

  • картопля – 5 шт;
  • яйце – 1 шт;
  • борошно – 30-40 г;
  • сіль;
  • масло.

Приготування:

  1. Картоплю очистити, подрібнити підходящим способом. Потім промити холодною водою в друшляку і віджати, щоб уникнути потемніння маси.
  2. Білок окремо збити, підсипаючи сіль.
  3. З’єднати з жовтком всі компоненти.
  4. Борошно підсипати не всю, а потроху, регулюючи в’язкість. Може знадобитися більше або менше заявленого кількості.
  5. Смажити без кришки.

В якості доповнення до страви можна пересмажити сало з подрібненою цибулею.

Смачні деруни: відео-рецепт