Лосятина, який смак у мяса лося

Лосятина популярна в деяких регіонах Росії та Північної Америки і відома своїм чудовим смаком. Мясо лося або лосятина популярна тільки в деяких

Лосятина популярна в деяких регіонах Росії та Північної Америки і відома своїм чудовим смаком. М’ясо лося або лосятина популярна тільки в деяких регіонах світу, включаючи Канаду, США (з Аляскою), Фінляндію, Росію, Швецію і в інших країнах.

Лосятина

Цілком очевидно, що лосятина у більшості країн вважається екзотикою. Отже, яка ж на смак м’ясо лося? І чому його варто спробувати або вживати в їжу регулярно нарівні з іншими видами м’яса?

Що таке лосятина?

Перш ніж ми приступимо до вивчення екзотичного смаку лосятини, давайте спочатку розберемося, що таке лосине м’ясо? Як би очевидно це не було, лось належить до підродини оленів і є найбільшим представником сімейства оленів.

Лось, підродина оленів

Отже, для тих, хто не розуміє, що таке лосине м’ясо насправді (а таких багато і нічого ганебного в цьому немає) — це оленина.

Який смак м’яса лосятини?

З-за його рідкісної природи багато людей висунули свої власні теорії про те, яке, на їх думку, має бути на смак м’ясо лося. Деякі порівнюють його з бізоном, інші з куркою або навіть з яловичиною. Але, всупереч тому, що думає більшість людей, м’ясо лося НЕ схоже на смак курки! Або навіть бізона.

Лосятина, значно більш пісна, ніж будь-яке інше м’ясо свійської худоби

Люди, які насправді їли лосине м’ясо, описують його смак – схожий скоріше на яловичину, тільки з трохи більш гладкою текстурою. Ще одна річ, яку слід пам’ятати про лосятине — це те, що вона нежирна.

У лося дуже товста шкура, а жирова прокладка розташовується між м’язами і шкірою. Таким чином, їх м’ясо, як правило, значно більш пісне, ніж будь-яке інше м’ясо домашньої худоби.

Таким чином, якщо ви ніколи не пробували лосятину, правильним припущенням було б уявити собі шматок нежирної яловичини, тільки трохи більш дикою і жорсткою.

М’ясо лося, схоже на нежирну яловичину

Смак м’яса лося також залежить від різних факторів, таких як вік, стать, час року і чим живилася тварина. Оскільки вони є травоїдними ссавцями, їх умертвіння влітку або навесні дає кращий смак, оскільки вони в цей час ситі.

Крім того, молодий теля зазвичай має набагато більш м’який смак, ніж старий лось.

Як приготувати лосятину

М’ясо лося має багато переваг для здоров’я. Це в першу чергу тому, що лосятина має дуже низький вміст жиру і надзвичайно багата білком. Завдяки своїй високій харчовій цінності, його можна використовувати в самих різних рецептах.

Лосятину легко пересмажити з-за низького вмісту жиру.

Але, перш ніж ви почнете гортати рецепти, ви повинні пам’ятати, що лосятину дуже легко пересмажити або пересушити з-за низького вмісту жиру, приблизно, як м’ясо кролика.

Найбільш поширені способи приготування м’яса лося — це підсмажити стейк, потомити печеня або подрібнити його і використовувати в якості котлет. Багато вважають, що кращий спосіб приготувати лосятину — це використовувати повільний процес приготування. І це правильно, м’ясо лося товщі, ніж будь-яке інше, яке ми готуємо щодня.

Рецепти з лосятини

М’ясо по-бургундськи (Moose Bourguigngon) — також один з кращих способів використовувати натуральні аромати лосятини. Ще один відмінний спосіб приготувати м’ясо оленини — це змішати його з м’ясом кролика, наприклад в пирозі.

Moose Bourguigngon

Єдина пересторога, яку ви повинні зробити — не переварювати чи недоваривать блюдо. Після перетравлення м’ясо набуває вкрай неприємну гумову і жорстку консистенцію.

Лосятина – відмінне м’ясо! Деякі називають його найкращим м’ясом на планеті. Так що, якщо у вас є можливість приготувати лосине м’ясо, сміливо беріться за справу.