ТОП-5 простих солодких рецептів
З вафельних коржів виходять смачні і недорогі тортики.
Торт зі згущеним молоком
Інгредієнти:
- вафельні коржі – 8 шт;
- масло вершкове – 200 г;
- згущене молоко – 550 мл;
- шоколад – 50 г
Приготування:
- Масло заздалегідь слід викласти з холодильника. Дочекавшись, коли брикет стане податливим, збити. Потужність міксера виставити на середній рівень.
- Продовжуючи збивати тонкою цівкою влити згущене молоко. Маса повинна стати однорідною, без грудочок і розшарувань.
- Укласти перший корж на красиве блюдо – торт перекладати не можна, відразу потрібно готувати на посуді для подавання.
- Змастити кремом. Шар потрібно робити не товстим, але і просвічувати вафля не має. Накрити другим коржем і полити кремом. Повторювати, поки не закінчаться вафлі.
- Верхній корж не змащувати, прибрати торт в холодильник. Щоб просочення йшла швидше, можна накрити торт плівкою і встановити прес. Підійде банку з соліннями.
- Через 2-3 год торт можна прикрашати. Шоколад потерти або просто дрібно наламати. Зручно прокатувати шматочки качалкою, щоб домогтися дрібної крихти. Змастити верх і боки кремом, а потім рівномірно обсипати шоколадною стружкою.
Крем буде смачніше, якщо використовувати не звичайну згущене молоко, а варену. Зварити можна самостійно або відразу придбати готовий продукт.
Відео-рецепт приготування вафельного торта зі згущеним молоком
Торт сирний
Інгредієнти:
- коржі вафельні – 8 шт;
- сир – 250 г;
- згущене молоко – 50 мл;
- масло вершкове – 180 г;
- цукрова пудра – 50 р.
Приготування:
- Масло і пудру швидко збити. Щоб працювати було зручніше, масло попередньо помістити в мікрохвильову піч на кілька сек.
- Сир протерти і збити блендером. Долити згущене молоко і знову збити.
- З’єднати обидві маси. руху неквапливі, працювати зручно силіконової лопаткою – вона пластична і легко миється.
- Промазати коржі, укладаючи один на одного. Верхній можна прикрасити топленим шоколадом або просто обсипати пудрою.
Рецепт пишних і смачних сирників дивіться на цій сторінці.
Торт з заварним кремом
Інгредієнти:
- коржі вафельні – 10 шт;
- борошно – 40 г;
- молоко – 500 мл;
- яйця – 2 шт;
- масло вершкове – 100 г;
- цукор – 100 г
Приготування:
- Знадобиться жаростійка товстостінна ємність. З’єднати цукор з борошном, по одному додавати яйця. Вливаючи невеликими порціями, ввести молоко.
- Поставити суміш на вогонь і помішувати, поки не почне загусати. Досить домогтися середньої в’язкості, т. к. остиглий крем стане більш щільним.
- Дати масі постояти і шматками додати масло, розмішати.
- Промазати всі коржі, верх можна прикрасити ягодами або посипати сумішшю какао і цукрової пудри.
Якщо використовувати різнокольорові коржі, торт порадує яскравим розрізом. Такий десерт можна подавати навіть на свята.
Вафельні сирники
З вафельних коржів можна зробити ще дуже смачні сирники. У такій інтерпретації вони дуже сподобаються і дорослим, і дітям!
Інгредієнти:
- коржі вафельні – 10 шт;
- яйця – 3 шт;
- молоко – 60 мл;
- цукор – 60 г;
- сир – 300 г;
- лимон – 1 шт;
- масло вершкове – 20 г;
- масло соняшникове – 50 р.
Приготування:
- Сир розтерти і підсипати цукор.
- Збити 1 білок і додати до сиру, вмішати жовток.
- Натерти з половини лимона цедру і додати в тісто.
- В окремій глибокій ємності збити яйця, влити молоко і 20 г цукру.
- На сковороду покласти шматочок масла і розтопити, додати трохи олії.
- Вафельні коржі розрізати на 4 частини. Одну четвертинку рясно змастити сирною масою і накрити другою вафелькою. Вийде «сендвіч». Вмочити його в соусі і трохи потримати пару сек для просочення. Повторити з ще 3 «сендвічами» і викласти їх на сковорідку. Готувати як звичайні сырникик – прожарити з одного боку і перевернути.
- Так само приготувати інші сирники. На одну партію зручно використовувати 4 частини, щоб вийшов повний коло великого коржа. Якщо сковорода маленька, слід орієнтуватися на її розмір.
У продажу можна пошукати спеціальні міні-вафельки. У разі вдалої покупки господині не доведеться різати коржі.
Ягідні канапе
Інгредієнти:
- коржі вафельні – 8 шт;
- сметана – 100 мл;
- цукрова пудра – 150 г;
- свіжі ягоди – 200 г
Приготування:
- Сметану збити з пудрою на великій швидкості. Можна використовувати ванілін.
- Ягоди очистити від кісточок, якщо вони є. Великі ягоди краще порізати на дольки.
- Коржі порізати на невеликі ромбики або гуртки. На 1 канапе досить 3-4 вафель. Перший корж промазати кремом, накрити другим. Знову покласти крем і зверху шар ягід, повторити крем і закрити коржем. Верхній корж помазати і обсипати пудрою. Можна додатково прикрасити половинкою ягоди і листочком м’яти.
Чергувати крем і ягоди слід таким чином, щоб середина десерту завжди була ягідна, а низ і верх просто з кремовою прошарком.
ТОП-5 несолодких рецептів
Закуска з рибою
Інгредієнти:
- коржі вафельні – 5 шт;
- морква – 250 г;
- рибні консерви – 240 г;
- цибуля – 100 г;
- яйця – 5 шт;
- зелена цибуля;
- горіхи волоські – 80 г;
- сир плавлений – 200 г;
- майонез – 100 мл;
- сіль, перець.
Приготування:
- Моркву зварити і очистити. Щоб шкірка знімалася легше, гарячі овочі помістити в крижану воду.
- 2 яйця зварити круто.
- Моркву, обчищені яйця і 50 мл майонезу збити блендером, додати 100 сиру і знову збити. Посолити, можна посипати сумішшю трав.
- Горіхи прокатати качалкою і отриману крихту висипати в крем.
- Залишилися яйця, майонез і сир збити окремо з рибою і цибулею.
- Промазати коржі, чергуючи рибний і морквяний крему. Останній корж поверх крему посипати дрібно рубаним зеленим луком.
Закусочний вафельний торт [відео-рецепт]
Вафлі з сосисками
Це як сосиски в тісті, тільки замість тіста картопляне пюре та вафельні коржі. Всередині ніжні, хрусткі зовні. Смакота!
Інгредієнти:
- коржі вафельні – 8 шт;
- сосиски – 400 г;
- картопля – 400 г;
- яйця – 3 шт;
- масло вершкове – 100 г;
- масло соняшникове – 45 мл;
- сухарі для панірування.
Приготування:
- Приготувати картопляне пюре. Змішати з маслом.
- Коржі порізати на смуги і кожен змастити пюре по всій довжині.
- Сосиски порізати навпіл або на 3 частини, залежно від товщини вафельних смужок.
- Укласти по сосисці на корж і загорнути рулети.
- Збити яйця. Вмочати по черзі рулетики в яйці, потім в сухарях і смажити на сковороді.
За колоритний зовнішній вигляд дане ласощі називають «пенечками».
Закуска з грибами
Інгредієнти:
- коржі вафельні – 5 шт;
- гриби – 300 г;
- м’ясо – 300 г;
- яйця – 5 шт;
- цибуля – 200 г;
- сир – 200 г;
- масло вершкове – 50 г;
- майонез, спеції.
Приготування:
- Яйця зварити, окремо подрібнити білки і жовтки.
- Гриби і цибулю обсмажити. Краще використовувати вершкове масло.
- М’ясо зварити або взяти копчене. Подрібнити, можна пройтися ножем кілька разів.
- Сир натерти і пересипати зеленню.
- Отримані варіанти начинки розвести майонезом.
- Коржі промащувати, чергуючи м’ясний шар з сиром, грибами і двома видами яєчної начинки. Прикрасити сирної стружкою.
Замість майонезу можна використовувати прісний йогурт або сметану.
Котлети
Ще з вафельних коржів можна зробити смачненькі і незвичайні котлети, які всіх здивують своїм зовнішнім виглядом. Але приготувати захочеться знову і знову!
Інгредієнти:
- коржі вафельні – 15 шт;
- фарш – 200 г;
- молоко – 40 мл;
- яйця – 2 шт;
- зелень;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Цибуля нашаткувати і змішати з зеленню.
- Фарш з’єднати з 1 яйцем, посолити. Додати цибулю.
- Коржі порізати на четвертинки або використовувати дрібні. Викласти на половину вафель фарш, накрити рештою вафлями і трохи притиснути.
- Яйця збовтати з молоком і вмочаючи в отриманому клярі кожну котлету, смажити на сковороді. Щоб котлети вийшли пишними, слід смажити з кришкою. На відкритій сковороді вийдуть не менш смачні, але тонкі котлети.
Ледачі біляші [відео-рецепт]
Можливо вам стане в нагоді — рецепт смачних рибних котлет. Дивитися…
Сирно-часникова закуска
Інгредієнти:
- коржі вафельні (міні)– 24 шт;
- сир – 200 г;
- сметана – 100 мл;
- часник – 2 зуб;
- зелень;
- огірок – 1 шт;
- сіль.
Приготування:
- Сир протерти. Змішати зі сметаною.
- Придушити часник і додати до сиру.
- Зелень подрібнити.
- Змішати заготовлені компоненти, підсолити.
- Огірок порізати кільцями.
- На корж намазати сирну суміш, накрити другим коржем. Повторити сир і додати пару шматочків огірка. Знову промазати кремом і закрити коржем.
Закуска смачніше, якщо використовувати відразу кілька видів зелені – кріп, петрушку і ароматну кінзу.