Що можна зробити з вафельних коржів: 10 простих рецептів

Дізнайтеся 5 ? солодких рецептів і 5 ? несолодких із звичайних вафельних коржів. Торти, сирники, закуски, біляші та інше. Виходить дуже смачно! Покрокові рецепти і відео.

ТОП-5 простих солодких рецептів

З вафельних коржів виходять смачні і недорогі тортики.

Торт зі згущеним молоком

Інгредієнти:

  • вафельні коржі – 8 шт;
  • масло вершкове – 200 г;
  • згущене молоко – 550 мл;
  • шоколад – 50 г

Приготування:

  1. Масло заздалегідь слід викласти з холодильника. Дочекавшись, коли брикет стане податливим, збити. Потужність міксера виставити на середній рівень.
  2. Продовжуючи збивати тонкою цівкою влити згущене молоко. Маса повинна стати однорідною, без грудочок і розшарувань.
  3. Укласти перший корж на красиве блюдо – торт перекладати не можна, відразу потрібно готувати на посуді для подавання.
  4. Змастити кремом. Шар потрібно робити не товстим, але і просвічувати вафля не має. Накрити другим коржем і полити кремом. Повторювати, поки не закінчаться вафлі.
  5. Верхній корж не змащувати, прибрати торт в холодильник. Щоб просочення йшла швидше, можна накрити торт плівкою і встановити прес. Підійде банку з соліннями.
  6. Через 2-3 год торт можна прикрашати. Шоколад потерти або просто дрібно наламати. Зручно прокатувати шматочки качалкою, щоб домогтися дрібної крихти. Змастити верх і боки кремом, а потім рівномірно обсипати шоколадною стружкою.

Крем буде смачніше, якщо використовувати не звичайну згущене молоко, а варену. Зварити можна самостійно або відразу придбати готовий продукт.

Відео-рецепт приготування вафельного торта зі згущеним молоком

Торт сирний

Інгредієнти:

  • коржі вафельні – 8 шт;
  • сир – 250 г;
  • згущене молоко – 50 мл;
  • масло вершкове – 180 г;
  • цукрова пудра – 50 р.

Приготування:

  1. Масло і пудру швидко збити. Щоб працювати було зручніше, масло попередньо помістити в мікрохвильову піч на кілька сек.
  2. Сир протерти і збити блендером. Долити згущене молоко і знову збити.
  3. З’єднати обидві маси. руху неквапливі, працювати зручно силіконової лопаткою – вона пластична і легко миється.
  4. Промазати коржі, укладаючи один на одного. Верхній можна прикрасити топленим шоколадом або просто обсипати пудрою.

Рецепт пишних і смачних сирників дивіться на цій сторінці.

Торт з заварним кремом

Інгредієнти:

  • коржі вафельні – 10 шт;
  • борошно – 40 г;
  • молоко – 500 мл;
  • яйця – 2 шт;
  • масло вершкове – 100 г;
  • цукор – 100 г

Приготування:

  1. Знадобиться жаростійка товстостінна ємність. З’єднати цукор з борошном, по одному додавати яйця. Вливаючи невеликими порціями, ввести молоко.
  2. Поставити суміш на вогонь і помішувати, поки не почне загусати. Досить домогтися середньої в’язкості, т. к. остиглий крем стане більш щільним.
  3. Дати масі постояти і шматками додати масло, розмішати.
  4. Промазати всі коржі, верх можна прикрасити ягодами або посипати сумішшю какао і цукрової пудри.

Якщо використовувати різнокольорові коржі, торт порадує яскравим розрізом. Такий десерт можна подавати навіть на свята.

Вафельні сирники

З вафельних коржів можна зробити ще дуже смачні сирники. У такій інтерпретації вони дуже сподобаються і дорослим, і дітям!

Інгредієнти:

  • коржі вафельні – 10 шт;
  • яйця – 3 шт;
  • молоко – 60 мл;
  • цукор – 60 г;
  • сир – 300 г;
  • лимон – 1 шт;
  • масло вершкове – 20 г;
  • масло соняшникове – 50 р.

Приготування:

  1. Сир розтерти і підсипати цукор.
  2. Збити 1 білок і додати до сиру, вмішати жовток.
  3. Натерти з половини лимона цедру і додати в тісто.
  4. В окремій глибокій ємності збити яйця, влити молоко і 20 г цукру.
  5. На сковороду покласти шматочок масла і розтопити, додати трохи олії.
  6. Вафельні коржі розрізати на 4 частини. Одну четвертинку рясно змастити сирною масою і накрити другою вафелькою. Вийде «сендвіч». Вмочити його в соусі і трохи потримати пару сек для просочення. Повторити з ще 3 «сендвічами» і викласти їх на сковорідку. Готувати як звичайні сырникик – прожарити з одного боку і перевернути.
  7. Так само приготувати інші сирники. На одну партію зручно використовувати 4 частини, щоб вийшов повний коло великого коржа. Якщо сковорода маленька, слід орієнтуватися на її розмір.

У продажу можна пошукати спеціальні міні-вафельки. У разі вдалої покупки господині не доведеться різати коржі.

Ягідні канапе

Інгредієнти:

  • коржі вафельні – 8 шт;
  • сметана – 100 мл;
  • цукрова пудра – 150 г;
  • свіжі ягоди – 200 г

Приготування:

  1. Сметану збити з пудрою на великій швидкості. Можна використовувати ванілін.
  2. Ягоди очистити від кісточок, якщо вони є. Великі ягоди краще порізати на дольки.
  3. Коржі порізати на невеликі ромбики або гуртки. На 1 канапе досить 3-4 вафель. Перший корж промазати кремом, накрити другим. Знову покласти крем і зверху шар ягід, повторити крем і закрити коржем. Верхній корж помазати і обсипати пудрою. Можна додатково прикрасити половинкою ягоди і листочком м’яти.

Чергувати крем і ягоди слід таким чином, щоб середина десерту завжди була ягідна, а низ і верх просто з кремовою прошарком.

ТОП-5 несолодких рецептів

Закуска з рибою

Інгредієнти:

  • коржі вафельні – 5 шт;
  • морква – 250 г;
  • рибні консерви – 240 г;
  • цибуля – 100 г;
  • яйця – 5 шт;
  • зелена цибуля;
  • горіхи волоські – 80 г;
  • сир плавлений – 200 г;
  • майонез – 100 мл;
  • сіль, перець.

Приготування:

  1. Моркву зварити і очистити. Щоб шкірка знімалася легше, гарячі овочі помістити в крижану воду.
  2. 2 яйця зварити круто.
  3. Моркву, обчищені яйця і 50 мл майонезу збити блендером, додати 100 сиру і знову збити. Посолити, можна посипати сумішшю трав.
  4. Горіхи прокатати качалкою і отриману крихту висипати в крем.
  5. Залишилися яйця, майонез і сир збити окремо з рибою і цибулею.
  6. Промазати коржі, чергуючи рибний і морквяний крему. Останній корж поверх крему посипати дрібно рубаним зеленим луком.

Закусочний вафельний торт [відео-рецепт]

Вафлі з сосисками

Це як сосиски в тісті, тільки замість тіста картопляне пюре та вафельні коржі. Всередині ніжні, хрусткі зовні. Смакота!

Інгредієнти:

  • коржі вафельні – 8 шт;
  • сосиски – 400 г;
  • картопля – 400 г;
  • яйця – 3 шт;
  • масло вершкове – 100 г;
  • масло соняшникове – 45 мл;
  • сухарі для панірування.

Приготування:

  1. Приготувати картопляне пюре. Змішати з маслом.
  2. Коржі порізати на смуги і кожен змастити пюре по всій довжині.
  3. Сосиски порізати навпіл або на 3 частини, залежно від товщини вафельних смужок.
  4. Укласти по сосисці на корж і загорнути рулети.
  5. Збити яйця. Вмочати по черзі рулетики в яйці, потім в сухарях і смажити на сковороді.

За колоритний зовнішній вигляд дане ласощі називають «пенечками».

Закуска з грибами

Інгредієнти:

  • коржі вафельні – 5 шт;
  • гриби – 300 г;
  • м’ясо – 300 г;
  • яйця – 5 шт;
  • цибуля – 200 г;
  • сир – 200 г;
  • масло вершкове – 50 г;
  • майонез, спеції.

Приготування:

  1. Яйця зварити, окремо подрібнити білки і жовтки.
  2. Гриби і цибулю обсмажити. Краще використовувати вершкове масло.
  3. М’ясо зварити або взяти копчене. Подрібнити, можна пройтися ножем кілька разів.
  4. Сир натерти і пересипати зеленню.
  5. Отримані варіанти начинки розвести майонезом.
  6. Коржі промащувати, чергуючи м’ясний шар з сиром, грибами і двома видами яєчної начинки. Прикрасити сирної стружкою.

Замість майонезу можна використовувати прісний йогурт або сметану.

Котлети

Ще з вафельних коржів можна зробити смачненькі і незвичайні котлети, які всіх здивують своїм зовнішнім виглядом. Але приготувати захочеться знову і знову!

Інгредієнти:

  • коржі вафельні – 15 шт;
  • фарш – 200 г;
  • молоко – 40 мл;
  • яйця – 2 шт;
  • зелень;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  1. Цибуля нашаткувати і змішати з зеленню.
  2. Фарш з’єднати з 1 яйцем, посолити. Додати цибулю.
  3. Коржі порізати на четвертинки або використовувати дрібні. Викласти на половину вафель фарш, накрити рештою вафлями і трохи притиснути.
  4. Яйця збовтати з молоком і вмочаючи в отриманому клярі кожну котлету, смажити на сковороді. Щоб котлети вийшли пишними, слід смажити з кришкою. На відкритій сковороді вийдуть не менш смачні, але тонкі котлети.

Ледачі біляші [відео-рецепт]

Можливо вам стане в нагоді — рецепт смачних рибних котлет. Дивитися…

Сирно-часникова закуска

Інгредієнти:

  • коржі вафельні (міні)– 24 шт;
  • сир – 200 г;
  • сметана – 100 мл;
  • часник – 2 зуб;
  • зелень;
  • огірок – 1 шт;
  • сіль.

Приготування:

  1. Сир протерти. Змішати зі сметаною.
  2. Придушити часник і додати до сиру.
  3. Зелень подрібнити.
  4. Змішати заготовлені компоненти, підсолити.
  5. Огірок порізати кільцями.
  6. На корж намазати сирну суміш, накрити другим коржем. Повторити сир і додати пару шматочків огірка. Знову промазати кремом і закрити коржем.

Закуска смачніше, якщо використовувати відразу кілька видів зелені – кріп, петрушку і ароматну кінзу.