Як варити і готувати ідеальний рис

насправді немає єдиного способу як ідеально зварити і приготувати рис. І все буде залежати від того, де ви будете варити рис. Більш важливіше

насправді немає єдиного способу як ідеально зварити і приготувати рис. І все буде залежати від того, де ви будете варити рис. Більш важливіше використовувати правильне співвідношення рису до рідини, яка буде змінюватись в залежності від методу. Перед тим як приготувати рис, промийте його в холодній воді, щоб видалити крохмаль. Вибирайте спосіб приготування сходячи з ваших уподобань. Для цього можете використовувати духовку, рисоварку або плиту.

Як зварити і приготувати рис на плиті

  1. Почніть з 1 склянки сирого білого рису. Цього буде достатньо для чотирьох звичайних порцій. Промийте рис холодною водою, поки вода не стане прозорою. Промивати рис необов’язково, але це зробить рис менш липким.
  2. У середній каструлі і щільно закривається кришкою змішайте 1 склянку рису і 3/4 склянки рідини, або води, або бульйону. Якщо ви використовуєте тільки воду, додайте 1/2 чайної ложки кошерної солі.
  3. Доведіть вміст до кипіння, накрийте рис кришкою і зменшіть вогонь до мінімуму і варіть протягом 20 хвилин.
  4. Зніміть каструлю з вогню і дайте їй постояти протягом 5 хвилин.
  5. Збийте рис вилкою, щоб випустити пар. Це насправді важливо, тому що накопичений пар може продовжувати варити рис і призвести до того, що він стане занадто м’яким.
    Поради: Не відкривайте кришку каструлі під час варіння рису. Якщо це зробити, то він стане м’яким або липким. Щоб це запобігти підніміть кришку, покладіть складене вдвічі кухонне рушник замість кришки. Рушник вбере надлишки конденсату, щоб запобігти кашку.

Варіння рису на плиті

Як приготувати рис в духовці

  1. Розігрійте духовку до 375 градусів. Промийте рис холодною водою, поки вода не стане прозорою.
  2. Змішайте 1 стакан довгозернистого рису і 2 склянки рідини в герметичній каструлі з кришкою, що щільно закривається. Додайте 1 столову ложку вершкового масла, сіль і перець.
  3. З закритою кришкою поставте блюдо в попередньо розігріту духовку і готуйте протягом 45-60 хвилин. Приблизно через 20 хвилин вийміть страву з духовки і ретельно все перемішайте.
  4. Вийміть рис з духовки і дайте йому постояти під кришкою протягом 5 хвилин. Зніміть кришку і ретельно перемішайте рис.

Варіння рису в духовці

Як варити рис у рисоварці

  1. Промийте 1 склянку рису холодною водою, поки вода не стане прозорою.
  2. Змішайте промитий рис і 1 стакан води у рисоварці і додайте 1/2 чайної ложки солі.
  3. Увімкніть рисоварку і встановіть її на потрібний час у відповідності з інструкцією по експлуатації.
  4. Дайте рису постояти протягом 10-15 хвилин після того, як рисоварка автоматично вимкнеться.
  5. Збийте рис і подавайте до столу.
    Поради: перед тим, як варити рис прочитайте інструкцію перед використанням вашої рисоварки. Двічі перечетайте інструкції, щоб переконатися, що ви робите все правильно.

Як зварити рис у рисоварці

Кілька порад при варіння рису

  • Щоб зробити рис менш липким або м’яким: промийте рис перед приготуванням. Це дозволить видалити крохмаль і зробить його менш м’яким. Якщо ви пропустили цей крок, зніміть кришку і варіть рис на слабкому вогні або розкладіть його на деку і висушити в духовці.
  • Рис все ще твердий: додайте 1/4 склянки води і варіть його, закривши кришкою, на слабкому вогні ще 5 хвилин.
  • Нижній шар згорів: якщо рис повністю чорний на дні і пекучий смак просякнутий весь рис, то тут вже нічого не поробиш. Якщо він просто трохи підсмажений, налийте трохи гарячої води, щоб трохи пом’якшити зерна. У будь-якому випадку — хрускіт забезпечить приємні відчуття.