При якій температурі запікати курку — цілком або шматками?

Курка відмінно підходить як для звичайного обіду на швидку руку, так і дає вам більшу свободу для ідей різноманітних страв святкового меню. Приготування

Курка відмінно підходить як для звичайного обіду на швидку руку, так і дає вам більшу свободу для ідей різноманітних страв святкового меню. Приготування курки в духовці буває проблематичним. При якій температурі потрібно запікати курку, щоб вона була соковитою? Як довго це має тривати, скільки градусів буде оптимально, і потрібні спеціальні аксесуари? Ми пояснюємо крок за кроком.

Запечена курка з соусом.

Підготовка курячого м’яса для запікання

  • Яку частину курки ви не збиралися приготувати, м’ясо варто заздалегідь натерти ароматними травами. Маринад допоможе пом’якшити м’ясо.
  • Перед тим, як встановити температуру запікання курки, дістаньте її з холодильника за годину до початку термічної обробки. Таким чином, вона буде готуватися рівномірно.
  • Для запікання курки при високій температурі знадобиться жаростійке блюдо з кришкою, або рукав, або пергаментний папір, які допоможуть зберегти м’ясні соки.

На якій температурі запікати курку в духовці

Це залежить від розміру тушки або частини курки, яку ви збираєтеся готувати, а потім подавати на стіл. По-різному виглядає процес приготування курки цілком, або коли готують стегна або тільки грудки. Ви можете виявити, що температуру потрібно буде змінити під час запікання. Для полегшення справи ми підготували зведення найбільш важливих відомостей, що дозволяє відповісти на питання, при скількох градусах піч курку.

Курка, запечена цілком

Вона з’являється на столах в особливих випадках. Це доказ того, що популярна і трохи банальна курка може виглядати дійсно елегантно і вишукано. Як це зробити? Спочатку оцініть розмір курки. Передбачається, що на 1 кілограм м’яса потрібно 1 годину в духовці. При якій температурі запікати курку цілком? Найбільш оптимальним є 180 ⁰C, а якщо ви використовуєте гаряче повітря, зменшіть температуру до 170 ⁰C .

Випічка курячої грудки

Приготувати повний обід з курячої грудки на сковороді, можливо за кілька хвилин. Цю частину м’яса варто готувати в духовці. Особливо це зацікавить тих кухарів, які намагаються уникати використання надлишкової кількості жиру. Поставте духовку на 180 ⁰C — така температура для запікання курки зробить грудку готової через 25-30 хвилин.

Запечені ніжки — при якій температурі їх запікати?

Найбільш приємно їсти їх в домашньому комфорті, коли ви можете дозволити собі використовувати не тільки столові прилади, а прямо руками. Ніжки — це делікатес, який потребує більш високій температурі. Помістіть м’ясо у форму для запікання шкірою вгору, а потім помістіть в духовку, коли вона нагріється до 200⁰C. Випікання займе 45-50 хвилин, залежно від розміру порції.

Крила з духовки

Вони мають прекрасний смак з густими соусами, особливо з пікантною ноткою. Як приготувати крильця в духовці при скількох градусах їх спекти? Ми рекомендуємо покласти їх у рукав і випікати при температурі 180⁰C не більш півгодини. Ви також можете спробувати температуру 150-160⁰C. Випічка займе близько 45 хвилин. З додаванням овочів, масла і більш тривалої обробки при правильній температурі, випічка призведе до більш багатого смаку.

Курка смажена! Наші пропозиції.

Важливі урочистості вимагають особливого оформлення. Ви думаєте про ідеальному блюді? Зверніть увагу на смажену курку з картоплею, яка подобається гурманам з різними смаками. Спробуйте курку, запечену на пляшці, яка вимагає мінімальної кількості добавок, і її секрет полягає в простоті. Ви часто їсте курку і шукаєте нові способи її приготування? Смажені курячі грудки з часником і каперсами відмінно освіжають репертуар страв. Зверніть увагу на курячу грудку під майонезом. Якщо до цих пір ви рідко використовували інші частини курки, крім філе, крильця в меді прекрасний вибір урізноманітнити рецептуру.