Чим відрізняється здобне тісто від дріжджового

Різниця і дріжджового здобного тіста – просто, зрозуміло. Що готують з здоби і з простого: перелік. Плюс відео рецепт приготування булочок і домашнього хліба.

Здоба — це борошняна маса, що включає в себе цукор, яйця, молоко, сметану, масло та компоненти, які насичують смак.

Дріжджове тісто — це маса на воді, до складу якого входять дріжджі, сіль, цукор.

ТОП-5 відмінностей здобного дріжджового тіста від

Здоба:

  1. Готується солодкої;
  2. Буває з дріжджами і без;
  3. Містить більший відсоток жирів (не менше 14% від всієї маси);
  4. Включає в себе компоненти, що поліпшують смак: цукор, яйця, молоко, сметана, корицю, ваніль, сухофрукти, горіхи, олія;
  5. Замішується з додаванням розпушувача або харчової соди.

Присмачену булку нелегко відрізнити від простої. Різниця в смаку. Випічка з неї солодка, важка, калорійна. Зловживати нею небезпечно для фігури.

Що готують із здобного тіста

З здоби на дріжджах випікають кренделі, булочки, кекси, солодкі пиріжки, великодні паски і т. д., зі здобного не дріжджового — основу для тортів, печиво та інше.

Назва походить від слова «присмачити», тобто додати різні смачні інгредієнти: горіхи, цукати, шоколад, лимонну і апельсинову цедру.

Зберігати можна в чистому посуді з кришкою або в поліетилені. Не складайте свіжу випічку один на одного, від цього вона злежується. Дайте булочкам і пиріжків охолонути на деку під рушником.

Рецепт смачних булочок [відео]

Що готують із дріжджового тесту

З простого тіста на дріжджах випікають хліб (чорний, білий, висівковий), основу для піци, булочки для хот-догів, смажать на маслі пиріжки з м’ясною, овочевою начинкою.

Рецепт смажених пиріжків дивіться на ? цієї сторінці.

Таку випічку подають до закусок, перших, других страв.

Першими, хто застосував дріжджі при випічці хліба, були стародавні єгиптяни. Це подія настала 5 тисяч років тому. З Єгипту хліб потрапив у Стародавню Грецію, а потім, в Римську імперію.

Рецепт домашнього хліба [відео]