Стейк з лосятини з обсмаженими грибами і соусом з червоного вина

Незважаючи на гігантські розміри лосів, їх мясо володіють більш тонким смаком дичини, ніж інша оленина. По текстурі і смаком лосятина дуже схожа на яловичину

Незважаючи на гігантські розміри лосів, їх м’ясо володіють більш тонким смаком дичини, ніж інша оленина. По текстурі і смаком лосятина дуже схожа на яловичину трав’яного відгодівлі. Як і вся оленина, вона дуже нежирна і вимагає додавання жиру при приготуванні, щоб м’ясо залишалося соковитим. Стейки з вирізки в цьому рецепті ми спочатку обсмажимо в сковороді на сильному вогні, а потім закінчимо приготування в духовці, так сказати в стилі Стейкхаус. Безпосередньо перед подачею на стіл додати обсмажені гриби і поллємо стейки чудовим соусом з червоного вина.

Стейк з лося з обсмаженими грибами і соусом з червоного вина

Як приготувати стейк з лосятини

Рецепт стейк з лосятини з обсмаженими грибами

Інгредієнти

  • 4 стейка з лосиної вирізки
  • 2 столові ложки плюс 1 чайна ложка оливкової олії
  • Трохи солі на ваш смак
  • Щіпка свіжомеленого перцю
  • 2 столові ложки шалот (подрібненого)
  • 1 стакан червоного вина
  • 1 склянка яловичого бульйону (домашнього чи розфасованого, не консервованого)
  • 6 столових ложок несолоного масла
  • 300 грамів нарізаних білих грибів (або інших на ваш вибір)

Кроки по приготуванню стейк з лосятини

Зберіть інгредієнти.

Дістаньте стейки з холодильника за годину до їх приготування і дайте їм охолонути до кімнатної температури. Промокніть стейки паперовими рушниками і помасажуйте їх з 2-ма столовими ложками оливкової олії. Рясно приправте стейки з обох сторін сіллю і свіжомеленим перцем.

Розтопіть 1 столову ложку вершкового масла в невеликій каструлі на середньому вогні. Додайте подрібнену цибулю-шалот і тушкуйте протягом 3-4 хвилин, поки він не почне карамелізуватися.

Вмішайте вино і крупно мелений перець і доведіть до слабкого кипіння. Тримайте в такому стан, поки воно не зменшиться до 1/2 склянки, приблизно 10 хвилин.

Додайте яловичий бульйон і доведіть його до слабкого кипіння, даючи йому знову зменшитися наполовину, ще приблизно 10 хвилин. Соус повинен стати блискучим і насичено-коричневим. Зніміть каструлю з вогню. Ви можете приготувати соус заздалегідь, а потім знову підігріти його, коли будете готові подавати стейки.

Розігрійте духовку до 250°C.

Розтопіть 1 столову ложку вершкового масла в неглибокій сковороді на середньому вогні. Коли піна спаде, додати нарізані гриби. Посипте їх сіллю і перцем, поки вони не стануть золотисто-коричневими. Шумівкою перекладіть гриби на тарілку і відкладіть.

Нагрійте 2 столові ложки вершкового масла і 1 чайну ложку оливкової олії в тій же сковороді на середньому або сильному вогні. Коли піна вляжеться, додайте стейки лося і обсмажте з обох сторін по 2 хвилини з кожного боку.

Перелийте вміст сковороди в ємність для духовки і поставте в попередньо розігріту духовку і запікайте стейки від 8 до 10 хвилин, залежно від товщини стейків, до середньої готовності. Слідкуйте за тим, щоб не пересушити, так як м’ясо швидко втрачає вологу.

Щоб подати на стіл, посипте кожен стейк з лося кількома грибами і полийте соусом зверху і навколо кожного стейка.