Чим замінити авокадо в салаті: ТОП-5 варіантів заміни

Не знаєте, чим можна замінити авокадо для салату? Подивіться тут. Кілька продуктів-замінників з описом властивостей. Плюс відео-рецепти салатів з цими.

Авокадо – унікальний фрукт, який містить велику кількість вітаміну Е і рослинного жиру. Він продається далеко не скрізь і тому виникає необхідність замінити авокадо іншим більш доступним інгредієнтом. В салаті він є і головною складовою і використовується в якості заправки.

ТОП-5 варіантів заміни авокадо

Гарбузове насіння

Для заміни авокадо добре підійдуть продукти, що мають у складі досить поліненасичених жирних кислот. Наприклад, гарбузове насіння.

Вони містять у великій кількості насичені і ненасичені жирні кислоти, безліч вітамінів, амінокислот, клітковини і пектину. Корисні для обміну речовин, підвищення імунітету і можуть використовуватися в якості антиоксиданту.

Салат з гарбузовим насінням придбає яскравий і цікавий смак. Насіння відмінно доповнюють страву, надаючи йому легкий горіховий аромат. Можна використовувати в салатах замість авокадо, страва стане не менш корисним і смачним.

Як додати в салат:

Для салатів підійдуть тільки сирі насіння. Їх можна додавати в блюдо цілком або дрібно покришити в якості прикраси. У 100 гр. насіння міститься 446 ккал. Для заміни 50 гр. авокадо потрібно додати в салат близько 30 гр. насіння гарбуза.

Приклад салату з гарбузовим насінням [відео]

Як довго можна зберігати салати з різними заправками дивіться в цій статті.

Несолодкий сорт груш

Груша програє авокадо за вмістом жирних кислот. Зате вона багата вітамінами, мінералами і клітковиною. Правильно вирощена та визрів фрукт корисний для імунітету, допомагає позбавлятися від токсинів, підвищувати захисні сили організми. Такі плоди володіють яскравим ароматом.

Груша зовні схожа на авокадо по формі і має таку ж ніжну консистенцію м’якоті. Салати з грушею набувають апетитний аромат і рекомендуються для дієтичного раціону.

Як додати в салат:

Для салатів можна використовувати спеціальні несолодкі сорти груш. Плід повинен бути в міру зрілим. У 100 гр. груші міститься всього 42 ккал. У груші необхідно видалити серцевину і нарізати м’якоть кубиками.

За смаком вона добре поєднується майже з будь салатною зеленню: руколою, шпинатом, щавлем, листям салату, м’ятою. Можна використовувати її разом з горіхами, сирами, будь-якими овочами і фруктами.

Кедрові горіхи і свіжий огірок

Якщо авокадо не виявилося під рукою, в салаті його можна замінити звичайним свіжим огірком. Огірок не порівнянний з авокадо не за складом ні за смаковими якостями, але він додасть салату особливий схожий на авокадо аромат.

Для додання страві поживністю можна додати разом з огірком трохи кедрових горіхів. Вони багаті жирними кислотами, мінеральними речовинами і вітамінами.

Кедрові горіхи є відмінним засобом для профілактики атеросклерозу, покращують обмін речовин, підвищують імунітет.

За своїм складом і властивостями горіхи нічим не поступаються екзотичному авокадо. Невелика кількість кедрових горіхів додадуть салатів пікантний смак і легкий горіховий аромат. А огірок — свіжості і соковитості.

Як додати в салат:

Кедрові горіхи мають високу калорійність. У 100 гр. міститься 680 ккал. Вони зроблять салати більш поживними, а в парі з огірком додадуть їм аромат, схожий на авокадо. Горіхами можна посипати страву зверху.

слід Додавати не більше 30 гр. горіхів в цілому або подрібненому вигляді. Кедрові горіхи добре поєднуються з будь-якою зеленню, овочами, фруктами, м’ясом.

Салат з кедровими горішками і огірком [відео-рецепт]

Зелене яблуко

Зелені яблука надзвичайно корисні для зміцнення імунітету, поліпшення обмінних процесів і допомагають боротися із зайвою вагою. За мінеральним складом вони нічим не поступаються авокадо. Проте вони майже не містять жирних амінокислот.

Зелені сорти яблук не солодкі, з кислинкою. Вони відмінно підійдуть для салатів, якщо потрібно замінити авокадо, має менш виражені смакові якості.

Як додати в салат:

100 гр. яблук міститься 44 ккал. Будь-яке блюдо з ними стане легше і придбає особливий смак. Яблука, як і авокадо, потрібно очистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками. Додавати в салат їх потрібно в останню чергу, щоб вони не окислилися і не потемніли.

Підвищити поживність салату можна за допомогою додавання невеликої кількості горіхів або гарбузового насіння. Яблуко відмінно поєднується з м’ясом, сиром, овочами, фруктами і зеленню.

Майонез

Така заміна підійде, якщо авокадо в салаті грає роль соусу і використовується в пюрерированном вигляді. Майонез можна порівнювати з користю авокадо, багато в чому це не дуже корисний продукт. Він у два рази калорійніше, містить 680 ккал на 100 гр. соусу.

Якісний майонез готується з свіжих яєць, гірчиці та оливкової олії. Тому, він корисний для організму, містить вітаміни та жирні амінокислоти. В якості заправки до салатів він може замінити авокадо саме по жирності.

Як додати в салат:

Майонез використовується в якості соусу для заправки салатів. Для заміни соусу з половини авокадо потрібно використовувати близько 2 столових ложок майонезу. Такі салати вже не будуть вважатися дієтичними.

Рецепт домашнього майонезу [відео]