Коли дозрівають мандарини в Марокко — з відео
Оскільки Марокко – тропічна країна, фрукти вирощувати там можна круглий рік. Жаркий клімат сприятливий для рослин.
Дозрівають мандарини в Марокко з жовтня по лютий, але більшість виробників намагається приурочити збір врожаю до Нового року, для отримання максимального прибутку.
Яскраві і солодкі фрукти затребувані на новорічному столі. Вони красиві і однакові, але мають кісточки.
Марокко, поряд з Іспанією і Китаєм вважається лідером з вирощування та експорту мандаринів.
Цікаво, що на відміну від інших цитрусових, мандарин стійкий до холодів, тому вирощується практично скрізь. Але в північних країнах його популяції не враховують, оскільки все ж їх не так багато.
Як відбувається збір врожаю і «шлях мандарина» до покупця
Як вибрати марокканські мандарини
Марокканські мандарини мають кілька відмінностей від інших сортів.
- Шкурка повинна легко очищатися. Цей факт говорить про стиглості фруктів.
- Колір фруктів яскраво-оранжевий, а не жовтий. Чим яскравіше колір, тим солодший смак.
- Форма трохи приплюснута, з поглибленням.
- Кісточок дуже мало або майже немає.
- Є наклейка у вигляді чорного ромбика з написом «Maroc»
Уважно огляньте плоди: вони не повинні мати вм’ятин, цвілі, гнилі ділянок.
Шкірка фруктів повинна бути трохи пористої. Надто гладкий фрукт, швидше за все, оброблений воском.
Надто великі плоди зазвичай кисловаты.
Найбільш легкі сухі плоди, у них не вистачає соковитості, а значить, і солодощі.
Кращі – середнього розміру, яскравого кольору, на дотик пружні, важкі.
Чому марокканські мандарини так популярні
Саме приголомшливий смак забезпечив цим фруктам таку популярність. Вони солодкі і дуже соковиті.
Майже повна відсутність кісточок, легка ніжна шкірка, яка легко очищається – це головні переваги тропічного фрукта.
Марокканські мандарини були одними з перших тропічних фруктів, які поставлялися в СРСР. Багато хто пам’ятає ще з дитинства, як солодкий ароматний продукт.
Користь марокканських мандаринів
Мандарини не тільки смачні, але й дуже корисні для здоров’я.
- Помаранчевий фрукт містить багато вітаміну C, як і всі цитрусові. Тому найбільш корисно вживати їх у їжу взимку і пізньою осінню, коли організм потребує вітамінів і підвищення імунітету.
- Високо вміст калію. Це сприятливо діє на роботу серця, нормалізує тиск. Фруктові кислоти не дають розвиватися атеросклерозу і перешкоджають утворенню холестерину.
- Сік мандаринів може розчиняти жири. Тому їх часто рекомендують дієтологи.
- Корисні і дітям, і дорослим під час застуди. Їх кислоти розчиняють слиз, що утворилася в бронхах, легенях і дихальних шляхах.
- Містять речовина холін, дуже корисне для вагітних. Його присутність в організмі знижує ризик вроджених вад дитини.
- Речовини для зміцнення зору – лютеїн і зеаксантин – також є в цих фруктах.
- Може виступати в ролі антидепресанту. У будинку, наповнений запахом мандаринів, настрій піднімається, поліпшується самопочуття, з’являються позитивні емоції.
Цікава особливість – плоди несумісні з нітратами. Лимонна кислота, що міститься в мандаринах, володіє очищує дією і руйнує шкідливі токсини.
Марокканські мандарини проти абхазьких, іспанських і турецьких
Найбільш популярні в Росії країни – постачальники соковитих і смачних фруктів представлені в таблиці.
Назва країни | Опис сорту |
Марокко | Солодкі і соковиті плоди з тонкою шкіркою. Розмір окремого фрукта невеликий, шкірка має характерний яскраво-оранжевий, іноді червонуватий відтінок. Кісточок дуже мало або зовсім немає. Вм’ятина посередині. |
Абхазія | Колір плодів світло-помаранчевий, кісточок мало. Абхазькі мандарини — прямий конкурент марокканським. |
Іспанія | Іспанські мандарини можна легко дізнатися по очищающейся, пористій шкірі. Вони солодкого смаку, іноді з гілочками. Мають більше кісточок, ніж плоди з інших тропічних країн. |
Туреччина | Плоди з Туреччини менше цінуються, так як з усіх видів мандаринів вони найбільш кислі і водянисті. Відрізнити їх можна по світлій жовтого і жовто-помаранчевої шкірці і більш низької вартості. |
Зберігання мандаринів
Зберігати плоди в домашніх умовах можна не так вже довго. Це ніжний, швидкопсувний фрукт.
При покупці потрібно враховувати, що більше десяти днів вам не вдасться їх зберігати, а при кімнатній температурі цей строк зменшується до одного тижня.
Якщо плоди були куплені ще недозрілими, із зеленуватим шкіркою, то термін зберігання можна збільшити до двох тижнів.
Швидше за все псуються турецькі та іспанські мандарини. На відміну від них, фрукти з Марокко та Абхазії зберігаються довше.
Умови зберігання мандаринів:
- Температура зберігання не повинна перевищувати +4-8оС, а вологість не менше 80%. Такі умови можуть бути в утепленому підвалі, підлогою, заскленому балконі. При пересиханні плоди втратять у смаку.
- На зберігання впливає і ступінь зрілості. Ясно, що зрілі плоди не можуть лежати довго. Навпаки, недостиглі плоди більш довго тримають форму і не гниють.
- не Можна зберігати фрукти в закритих поліетиленових пакетах. Тара повинна «дихати». Інакше скупчення вологості викличе загнивання плодів. З цієї ж причини не укладають в ящики більше трьох рядів фруктів.
- Плоди з дефектами зберігати не можна, їх потрібно вживати в їжу якомога швидше. Для кращого збереження рекомендується протирати шкіру рослинним маслом без запаху.
Марокканські мандарини ідеально підходять для зберігання. Але до свята краще купити трохи недостиглі плоди, щоб вдалося їх зберегти в цілості.
Дуже стиглий мандарин відмінно очищається від шкірки. Його смак чудовий, але зберігати його довго ви не зможете
Тепер, знаючи все про мандарини з Марокко, можете сміливо купувати ці солодкі фрукти і радувати себе і своїх близьких.