Скільки часу і як правильно вимочувати яловичі нирки

Як треба вимочувати нирки в молоці та воді, щоб позбутися від неприємного запаху – 3 способу. Відео-поради мясника. Корисні і шкідливі властивості.

⏱ Час вимочування яловичих нирок

Перед приготуванням яловичих нирок обов’язково потрібно видалити всі капсули, трубочки, пленочки і жир, інакше все це після приготування значно зіпсує смак готового продукту.

Усі ці компоненти займають велику частку від продукту, але не треба їх жаліти і залишати. Після відварювання всі прожилки стануть жорсткими, а пережовування не буде приємним.

Після попередньої обробки необхідно позбутися специфічного запаху, з-за якого багато хто так бояться їх варити. Для цього нирки потрібно вимочувати у воді або молоці в середньому 4 години.

Перед вимочуванням обов’язково слід гарненько промити субпродукт под проточною холодною водою.

Намагайтеся купувати нирки молодого тварини, чим молодше буде тварина, тим ніжніше буде продукт.

Зверніть увагу на забарвлення. Колір повинен бути однорідним, якщо помітні дрібні сині плями, значить, це або старий продукт, або його неправильно зберігали.

Вимочити яловичі нирки можна кількома способами.

Правильна технологія вимочування

У воді

Послідовність дій:

  1. Після промивання заливаємо нирки холодною водою на 1 годину.
  2. Через 1 годину зливаємо і міняємо на іншу, залишаючи ще на годину. Так робимо мінімум 4 рази.
  3. Заливаємо продукт новою порцією холодної води і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.
  4. Даємо покипіти 5 хвилин, після цього знову зливаємо рідину і промиваємо.
  5. Перевіряємо на наявність запаху. Якщо запах залишився, то повторюємо процедуру з кипінням, якщо запаху немає, то можна приступити до готування.

У молоці

Послідовність дій:

  1. Заливаємо теплим молоком і залишаємо на 1 годину.
  2. Молоко змінюємо кожну годину, теж мінімум 4 рази.
  3. Кожен раз перевіряємо на наявність запаху.
  4. За відсутності запаху промиваємо під проточною водою і приступаємо до приготування.

Як обробити і відварити нирки, щоб не було запаху — поради м’ясника [відео]

Можливо, вам також буде цікаво дізнатися про тонкощі обробки і приготування яловичої печінки. Перейти до статті.

З содою і оцтом

Послідовність дій:

  1. Ріжемо нирки на шматки для приготування і рясно посипаємо харчовою содою. Залишаємо на 25 хв.
  2. добре Промиваємо під струменем води.
  3. Заливаємо винним або рисовим оцтом і залишаємо ще на 30 хвилин.
  4. Гарненько промиваємо і приступаємо до приготування.

Багато рецепти пропонують приготування субпродукту без будь-яких попередніх обробок. Готувати таким чином можна, якщо Ви впевнені, що тварина було молоде і повністю здоровий.

Корисні і шкідливі властивості яловичих нирок

Корисні

  1. Це низькокалорійний продукт, тому його з легкістю можна використовувати під час дієт.
  2. Вміст мікроелемента селену позитивно впливає на роботу щитовидної залози.
  3. Велика кількість амінокислот нормалізує і зміцнює нервову систему.
  4. Містить вітаміни групи B, C, E, PP, а також мікроелементи калій, кальцій, натрій і залізо, які сприяють зміцненню імунітету.

Вчені довели, що вживання селену в їжі здатне зупинити розвиток ракових клітин в організмі. А в яловичих нирках селену 180 мкг на 100 грам продукту при добової потреби 30-75 мкг.

❌ Шкідливі

Великий вміст холестерину може спровокувати загострення серцево-судинних захворювань. Тому людям з гіпертонією, атеросклерозом, глаукомою та іншими захворюваннями серця вживати нирки потрібно з великою обережністю.

З-за специфічного запаху і смаку, при приготуванні не рекомендується змішувати нирки з іншими м’ясними продуктами.