Як і скільки часу варити манти

Дізнайтеся, скільки готуються манти в каструлі у воді, в мантоварке на пару і в сковорідці. І як правильно їх приготувати [відео-рецепт]. Кулінарні хитрощі.

Манти – традиційне блюдо, яке підкорило багатьох. Поговоримо про те, скільки потрібно їх варити на пару і в воді, щоб отримати смачну страву.

⌚ Час варіння мантів

В таблиці вказано скільки варити розморожені манти.

Вигляд Час, хвилин
Домашні на пару 40-50
Покупні на пару 40-50
В каструлі на воді 12-15
В каструлі на пару 40-45
В мантоварке на пару 35-40
В мультиварці на пару 40-50
В мікрохвильовці у воді 15

При варінні мантів варто врахувати, що заморожені варяться на 5-10 хвилин довше щойно приготованих.

У чому найкраще варити манти

Краще всього придбати мантоварку.

Це велика багатоярусна каструля, де грати розташовані на вірному відстані один від одного. Крім того, посередині кожної решітки знаходиться паровий канал, щоб насичувати манти вологою.

Якщо ж це блюдо в домі готують рідко, то цілком підійдуть такі пристосування, як пароварка або мультиварка. Манти, приготовані таким способом, практично не будуть поступатися класичним.

При варінні продукт збільшується в розмірі. Тому потрібно розкласти вироби на решітку так, щоб залишалося вільне місце.

Технологія приготування мантів

В каструлі у воді

Це швидкий і простий спосіб, за технологією нагадує варіння пельменів.

Покрокова інструкція:

  1. Наливаємо воду в каструлю. Вона повинна бути наполовину повною. Доводимо до кипіння.
  2. У киплячу воду додаємо сіль і перець за смаком, лавровий лист.
  3. Опускаємо по черзі вироби, стежачи за тим, щоб вони не злипалися.
  4. Варимо протягом 12-15 хвилин.

Якщо ви сумніваєтеся в готовності м’яса, спробуйте один і, при необхідності, залиште варитися ще на якийсь час. Але не переваріть, т. к. манти можуть швидко розклеїтися.

На пару

Це один з найбільш сприятливих способів приготування, так як смак страви виходить найкраще. Тут можна використовувати пароварку або мультиварку.

Покрокова інструкція:

  1. Заповнюємо чашу мультиварки або пароварки водою.
  2. Змащуємо ґрати вершковим маслом, викладаємо манти на невеликій відстані один від одного.
  3. Якщо це мультиварка, то ставимо її на режим «На пару», а потім чекаємо 40-45 хвилин до готовності. Якщо це пароварка, то за часом треба стільки ж.

На пару можна також приготувати страву і в каструлі. Для цього просто заповнюємо каструлю водою, а зверху ставимо друшляк, викладаємо в нього манти. Готувати 40 хвилин.

Відео — рецепт приготування справжніх уйгурських мантів

У мантоварке

Це традиційний і найбільш прийнятний спосіб варіння.

Покрокова інструкція:

  1. Дно мантоварки наповнюємо водою (приблизно 1 літр).
  2. Яруси змащуємо вершковим маслом, а потім викладаємо манти так, щоб вони не стикалися один з одним.
  3. Варимо 35-40 хвилин під закритою кришкою, а потім виймаємо їх і подаємо до столу.

Після приготування змастіть манти невеликою кількістю масла – це не тільки збагатить їхній смак, але ще і не дозволить їм злипнутися в тарілці.

Лайфхак — приготування в сковорідці на пару [відео]

Знаючи про всі секрети приготування мантів в домашніх умовах, у вас вийде зробити смачну страву в будь-яких обставинах!