Чому кришиться вершкове масло

Причини того, чому масло іноді кришиться. Чи означає це, що неякісний продукт? Як вибрати хороше вершкове масло – 7 ? критерій. Плюс відео передачі «Контрольна закупівля».

Відповідь на це питання шукайте в складі продукту. У класичній рецептурі олія містить виключно молочні жири (коров’яче молоко і вершки). Інгредієнти натуральні, воно навіть при низьких температурах добре ріжеться.

Виробники з метою здешевлення витрат на виготовлення, розбавляють класичний склад рослинними жирами або водою. Виходить спред або маргарин.

  • Так, вершковий продукт, у складі якого міститься великий відсоток води, при спробі розрізати почне кришитися.
  • Розколюється він зважаючи неправильного температурного режиму при зберіганні.
  • Якщо технологічні умови виробництва не дотримуються і порушується співвідношення вологи і жиру, брикет теж буде розвалюватися на шматочки.

Часто для випічки використовують маргарин, щоб здешевити приготування, але це негативно позначається на смаку.

? Як вибрати якісне вершкове масло:

  1. Маркування і склад. Спробувати масло в магазині неможливо, тому потрібно уважно вивчити склад. Якщо крім класичних інгредієнтів присутні «замінники молочних жирів», різні ароматизатори, стабілізатори – перед вами маргарин. Проводитися воно по ГОСТу (Р 52969-2008) або технічним умовам (ТУ).
  2. Жирність не повинна бути вище 82,2%, а все що нижче – любительське, селянське або бутербродне.
  3. Термін придатності не більше одного місяця. Продовжити «життя» до року можуть консерванти і рослинні жири.
  4. Вибирайте брикети фольгированной упаковці, вона захищає від шкідливого впливу сонячних променів.
  5. Якісний продукт має світло-жовтий відтінок. Насичений колір говорить, що виробник додав барвник, а білий — сигналізує про домішки рослинних жирів.
  6. Запах і смак. Натуральне швидко тане, воно без запаху , з легким молочно-вершковим смаком.
  7. Продукт гарної якості повністю розчиняється в гарячій воді.

Оскільки на приготування 1 кг затрачають більше 20 літрів молока, готовий продукт не може коштувати дешево.

? «Контрольна закупівля» — вибір хорошого масла