Відповідь на це питання шукайте в складі продукту. У класичній рецептурі олія містить виключно молочні жири (коров’яче молоко і вершки). Інгредієнти натуральні, воно навіть при низьких температурах добре ріжеться.
Виробники з метою здешевлення витрат на виготовлення, розбавляють класичний склад рослинними жирами або водою. Виходить спред або маргарин.
- Так, вершковий продукт, у складі якого міститься великий відсоток води, при спробі розрізати почне кришитися.
- Розколюється він зважаючи неправильного температурного режиму при зберіганні.
- Якщо технологічні умови виробництва не дотримуються і порушується співвідношення вологи і жиру, брикет теж буде розвалюватися на шматочки.
Часто для випічки використовують маргарин, щоб здешевити приготування, але це негативно позначається на смаку.
? Як вибрати якісне вершкове масло:
- Маркування і склад. Спробувати масло в магазині неможливо, тому потрібно уважно вивчити склад. Якщо крім класичних інгредієнтів присутні «замінники молочних жирів», різні ароматизатори, стабілізатори – перед вами маргарин. Проводитися воно по ГОСТу (Р 52969-2008) або технічним умовам (ТУ).
- Жирність не повинна бути вище 82,2%, а все що нижче – любительське, селянське або бутербродне.
- Термін придатності не більше одного місяця. Продовжити «життя» до року можуть консерванти і рослинні жири.
- Вибирайте брикети фольгированной упаковці, вона захищає від шкідливого впливу сонячних променів.
- Якісний продукт має світло-жовтий відтінок. Насичений колір говорить, що виробник додав барвник, а білий — сигналізує про домішки рослинних жирів.
- Запах і смак. Натуральне швидко тане, воно без запаху , з легким молочно-вершковим смаком.
- Продукт гарної якості повністю розчиняється в гарячій воді.
Оскільки на приготування 1 кг затрачають більше 20 літрів молока, готовий продукт не може коштувати дешево.
? «Контрольна закупівля» — вибір хорошого масла