Чим відбити мясо, якщо немає спеціального молотка: 6 простих ідей

Немає спеціального молотка для мяса, якими підручними предметами його можна замінити. А також дізнайтеся, як можна тихо приготувати відбивні.

Для чого потрібно відбивати м’ясо

Крім м’яких м’язових волокон, у м’ясі є жорсткі зв’язки, сухожилля, які погано пережевываются і потім ускладнюють роботу травної системи.

Одне з поширених причин захворювань шлунково-кишкового тракту — гниття неперетравленого білка.

Для полегшення засвоєння страв з м’яса відбивають спеціальним молотком з зубцями, в результаті порушується структура жорстких волокон, продукт стає ніжним і легко жується.

ТОП-6 замін спеціального молотка

Ножа

При відсутності молотка для відбивання скористайтесь ножем.

Для цього покладіть філе на кухонну дошку і відбийте тильною стороною ножа. Намагайтеся наносити удари під різними кутами.

Для відбивання підійде великий і важкий кухонний ніж. Від невеликого столового приладу толку не буде.

Відео — як відбивати м’ясо ножем

Скляна пляшка

Для відбивних підійде пляшка. Бити можна її скляним шийкою. Завдяки його формі відбивні виходять повітряними.

Зробити відбивні можна і денцем скляної пляшки. Попередньо її наповнюють водою, щоб надати тяжкості.

Сучасна заміна кухонному молотку

Також використовують молоток з шипами для відбивних. Як їм працювати подивіться на відео. Легкий, зручний у використанні, безшумний і його просто мити.

Дізнатися детальніше і придбати цей сучасний кухонних прилад можна за посиланням.

Качалка для тіста

Для відбивних також зійде качалка для розкачування тіста – їй наносять досить сильні удари. Однак дотримуються міру, надмірні старання роблять м’ясо сухим.

Качалку для тіста замінить дерев’яні картофелемялкой.

Тильна сторона сковороди

Допоможе і звичайна сковорідка. Наносять удари тильною стороною. Не варто старатися, інакше м’ясо стане сухим.

Для дотримання вимог гігієни сковороду попередньо обертають харчовою плівкою або надягають поліетиленовий пакет.

Камінь

У спартанських умовах, щоб зробити відбивні, візьміть камінь вагою 300 – 400 гр. Перш ніж приступити до отбиванию, камінь загортають у кілька шарів поліетилену.

М’ясо нарізають шматочками товщиною понад 2 см, щоб не пересушити.

Як відбити м’ясо тихо (якщо не можна шуміти)

Щоб приготувати відбивні, не створюючи шуму, необхідно під обробну дошку підкласти чисте, згорнуте в 2-3 шари, рушник.

Тихо можна також відбити філе ножем, про цьому способі написано вище.

М’ясо загортають в харчову плівку, щоб виключити бризки.

Суха дерев’яна дошка буде вбирати м’ясний сік, що призведе до розмноженню бактерій. Щоб цього уникнути, перед приготуванням змочіть її холодною чистою водою.