Скільки часу і як правильно варити молоки

Як правильно відварити рибячі молоки і скільки потрібно часу. Покрокові інструкції приготування для варіння в каструлі, мультиварці і мікрохвильовці.

⏱ Час варіння молоков

Спосіб варіння В каструлі В мультиварці В мікрохвильовці
Час, хвилин 7-10 до 20 2-4

Після варіння консистенція молоков стає щільніше, трохи маститься.

Технологія варіння молоков

Отримати варені молочко можна кількома способами, які наведені нижче.

У каструлі

Для варіння зазвичай береться каструля невеликого розміру. Готувати слід на такому вогні, щоб вода не кипіла, а її поверхня лише злегка подрагивала.

Іноді у воду для варіння додають спеції. Якщо це не передбачено рецептом, то краще обійтися без них. Каструлю при варінні не закривають кришкою. Піну можна не знімати.

Приготування:

  1. Заморожені молоки розморожуються в нижній частині холодильника або при кімнатній температурі;
  2. Промивають під струменем води з крана,
  3. Ємність для варіння наповнюють водою, додають сіль;
  4. Молоки акуратно складають у киплячу воду і відварюють 5-8 хвилин;
  5. Виймають в окремий посуд.

Молоки — ідеальна їжа для людей, що стежать за своїм здоров’ям і вагою, а також для спортсменів, людей, зайнятих важкою фізичною працею. Причина у великому вмісті білка в продукті.

Як смачно приготувати молоки: відео-рецепт

Корисна інформація: як правильно і швидко почистити форель та іншу рибу. Детальніше…

В мультиварці

Відварні молоки в мультиварці можна отримати двома способами: на пару або у воді.

Варіння на пару:

  1. налити В чашу до нижньої позначки холодну воду;
  2. Викласти молоки у кошик, посолити;
  3. помістити в Чашу мультиварки;
  4. закрити Кришку, включити на 15 хвилин.

Варіння у воді:

  1. Налити воду в чашу, посолити;
  2. Встановити режим «Суп» або «Варка»;
  3. Після закипання покласти у воду молоки і варити 10-15 хвилин.

– який Смак і аромат молок відповідає тієї породи риби, з якої їх витягли. Це можна враховувати, підбираючи компоненти салату.

В мікрохвильовці

Як і в мультиварці, молочко можна відварити кількома способами – у воді, на пару або запекти в плівці. Час приготування залежить від величини молок. Для невеликих молок або порізаних на шматочки досить 2-3 хвилин, великих – 5-7 хвилин.

Заморожені молоки необхідно розтанути. Це робиться в СВЧ печі з застосуванням режиму розморожування (якщо є) або на мінімальній потужності 5-15 секунд. Після цього відразу виймати з камери не рекомендується. Потрібно дати дійти в камері ще хвилину.

Приготування у воді:

  1. Покласти молоки в каструлю для СВЧ-печі;
  2. Налити трохи води;
  3. Підсолюємо, накрити кришкою;
  4. Виставивши регулятор на повну потужність, варити 2-4 хвилини.

Приготування на решітці:

  1. Молоки укласти на решітку посолити і додати потрібні інгредієнти;
  2. Поставити решітку на глибоку тарілку;
  3. Налити в тарілку 2/3 води;
  4. Ґрати з молоками накрити кришкою і готувати на повній потужності 3-7 хвилин.

Приготування в пакеті:

  1. Молоки посолити;
  2. Укласти в пакет;
  3. Пакет обжати, щоб видалити якомога більше повітря, зав’язати;
  4. Укласти на тарілку і поставити в мікрохвильову піч;
  5. Таймер встановити на 3-5 хвилин.

Колір свіжих молок буває рожевим або біло-сірим. Полежавший продукт відрізняється жовтизною або сіро-коричневим відтінком.

Корисні і шкідливі властивості молоков

Корисні

Сім’яні залози риби використовуються в якості сировини у фармакології. З них виробляються лікарські препарати і Бади, містять провітаміни.

Риб’ячі молоки:

  • зміцнюють імунну систему, завдяки активним речовинам, виконуючим функції каталізаторів імунних процесів,
  • корисні при проблемах із судинної та нервової системами, хворобах серця, завдяки вмісту заліза, фосфору, натрію і магнію,
  • насичують організм вітамінами В, РР, Е, D, A,
  • постачають організму амінокислоти,
  • беруть участь у нейтралізації рівня холестерину, завдяки надлишку жирних кислот,
  • нормалізують рівень цукру,
  • ефективні в профілактиці таких хвороб, як інфаркти та інсульти,
  • цінні, як дієтичний продукт з великим вмістом білка,
  • чинять протизапальну дію,
  • збільшують витривалість організму,
  • є цінним засобом для профілактики захворювань щитовидної залози,
  • допомагають нормалізувати роботу печінки.

Якщо риба виловлена у відкритій воді, ризик наявності в ній шкідливих речовин мінімальний.

❌ Шкідливі

Молочко не всіх риб корисні. В основному, ті, молоки, які використовуються в кулінарії, мають не так уже й багато нарікань чи протипоказань. Список протипоказань досить короткий.

Негативний вплив:

  • не можна вживати людям з порушеним обміном речовин,
  • протипоказані у разі індивідуальної непереносимості,
  • з обережністю можуть вживатися вагітними,
  • не рекомендовані дітям до трирічного віку.