Жарке з лосятини в мультиварці з французьким цибулевим соусом

Лосятина – одна з кращих різновидів мяса оленини і кожному варто спробувати хоча б раз. Її дикий смак менш виражений, і при повільному

Лосятина — одна з кращих різновидів м’яса оленини і кожному варто спробувати хоча б раз. Її дикий смак менш виражений, і при повільному приготуванні він залишається ніжним і смачним.

Жарке з лосятини в мультиварці з французьким цибулевим соусом

Жарке спочатку підрум’янюється, що посилює його насичений смак, а потім воно гаситься в мультиварці, як класичний французький цибулевий суп. Вранці покладіть печеня з лосятини в мультиварку і до обіду у вас буде ніжний шматок м’яса в ароматній підливці.

Як приготувати жарке з лосятини в мультиварці

Рецепт жаркого в мультиварці з французьким цибулевим соусом

Інгредієнти

  • 2 кг лосятини
  • 1 столова ложка солі (за вашим смаком
  • 1 чайна ложка свіжомеленого перцю (по вашому смаку)
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2 столові ложки несолоного вершкового масла
  • 3 великі цибулини (очищені і тонко нарізані)
  • 2 чайні ложки цукру
  • 2 столові ложки борошна
  • 2 склянки яловичого бульйону (домашнього чи розфасованого, не консервованого)
  • 1/2 склянки червоного вина
  • 2 лаврових листа

Кроки з приготування жаркого з лосятини в мультиварці з французьким цибулевим соусом

Зберіть інгредієнти.

Дістаньте лосятину з холодильника за 1 годину до приготування. Рясно приправте сіллю і свіжомеленим перцем.

Нагрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому або сильному вогні і обсмажте лосятину з усіх боків. Переверніть м’ясо щипцями, притискаючи його до сковороди, щоб забезпечити рівномірне підрум’янення. Перекладіть м’ясо в каструлю.

Додайте масло в сковороду і залиште її на середньому вогні. Коли масло перестане пінитися, додайте цибулю і посипте сіллю і цукром. Накрийте сковороду на 10 хвилин, щоб цибуля почав розм’якшуватися.

Зніміть кришку і готуйте, часто помішуючи, поки цибуля не стане золотисто-коричневим, приблизно 12-15 хвилин.

Посипте лук борошном і добре перемішайте. Готуйте ще 2 хвилини, поки борошно не підрум’яниться, влити яловичий бульйон і червоне вино, потім видаліть глазур на сковороді, збовтуючи подрумянившиеся шматочки.

Доведіть до слабкого кипіння на середньому або сильному вогні і варити ще 2 хвилини. Обережно перекладіть гарячий цибулю і підливу в мультиварку, полийте їм печеня з м’яса лося.

Покладіть лавровий лист в підливку, накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні протягом 8 годин, поки м’ясо не стане дуже м’яким. Час від часу перевіряйте, чи достатньо рідини, і при необхідності додавайте яловичий бульйон.

Коли лосятина буде готова, дістаньте її з мультиварки. Вилийте цибулю і підливку у велику каструлю і доведіть до кипіння. Зменшіть до середнього вогню і дайте підливі зменшитися і загуснути.

Наріжте м’ясо, полийте нарізану лосятину ложкою цибулі і соусу. Подавайте на стіл.