Овочевий суп з картоплею і капустою стане корисним вітамінний элексиром для організму, особливо навесні, в період авітамінозу. Очистіть себе від накопичених шлаків і токсинів! Приготуйте дієтичний супчик і насолоджуйтеся легкістю.
Інгредієнти
- Масло вершкове 20 г
- Кріп за смаком
- Картопля 3 шт.
- Капуста білоголова 300 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Помідори 2 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 136 ккал
- Білки: 1.9 г
- Жири: 9.6 г
- Вуглеводи: 10.2 г
Кроки
30 хв.
-
Для початку слід підготувати всі овочі. Картоплю нарізаємо кубиками або брусочками. Капусту ріжемо квадратиками або тонко шаткуємо. Помідори нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на дрібній тертці. Зелень дрібно рубаємо ножем.
-
Каструлю з чистою водою поставити на вогонь.
-
Коли вода закипить,додати в каструлю картоплю і цілу цибулину. Щоб цибуля краще віддав свій смак, зробіть на ньому хрестової надріз. Варимо протягом п’яти хвилин.
-
Потім додаємо капусту і лавровий лист. Після цього варимо ще 10 хвилин.
-
В цей час на сусідній конфорці розігріти рослинну олію в сковороді і додати в нього моркву. Обсмажити до золотистого кольору, потім додати помідори. Гасити овочеву заправу 2-3 хвилини.
-
Потім перекласти засмажку в каструлю з інших овочів. Додати сіль і спеції. Варити ще 5-10 хвилин.
-
На заключному етапі відправляємо в суп січену зелень, кип’ятимо 1-2 хвилини і знімаємо з плити.
-
Подаємо капустяний суп зі сметаною і зеленню.
Порада: якщо вершкове масло замінити рослинним, вийде вельми корисне пісне (вегетаріанське) перше блюдо.
Приємного апетиту і вдалого вам дня!
Вступайте в наші кулінарні групи в Однокласниках, Вконтакте і Instagram!
І нехай всі кулінарні ідеї виходять смачними!
Не менш смачні і корисні борщ з куркою ви знайдете на цій сторінці.