Китайський суп з куркою

Любите незвичайну кухню? Суп з грибами сянгу і куркою вам обовязково сподобається. Рецепт з покрокової інструкцією з фото. Список використовуваних інгредієнтів для китайського супу.

Любите незвичайну кухню? Вам точно сподобається китайський суп з куркою! Використовуючи інгредієнти за рецептом, ви зробите справжній китайський суп, який з давніх пір і до цього дня готується в Китаї і є одним з основних страв! Не лякайтеся безлічі інгредієнтів, з розвитком китайської кухні в Росії, вони продаються майже скрізь!

Інгредієнти

  • Шиітаке свіжі 150-200 г
  • Курка ½ шт
  • Цибуля порей 1 шт.
  • Фініки 3 шт.
  • Спеції 1 ч. л.
  • Бадьян 1 шт
  • Імбир 5 шматочок
  • Крохмаль картопляний 2 ч. л.
  • Цукор-пісок ½ ст. л.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 159 ккал
  • Білки: 3.9 г
  • Жири: 2.8 г
  • Вуглеводи: 32.2 г

Кроки

50 хв.

  • Для збереження пропорцій, беремо курку і розрізаємо її навпіл. Розрізати необхідно не впоперек, а вздовж хребта, щоб в суп потрапили всі частини курки. В такому випадку суп буде більш насичений і ситний. Нам потрібна лише половина. Курку нарізаємо на невеликі шматочки, як зображено на картинці.

  • Гриби сянгу можна купити в різному вигляді. Якщо у вас сухі гриби, то для початку замочіть їх у воді. Далі нарізаємо гриби на невеликі шматочки як зображено на картинці. При бажанні можна нарізати гриби на більш дрібні шматочки.

  • Беремо глибоку сковороду для гасіння. Ставимо її на сильний вогонь, наливаємо води. Як тільки вода закипить, додаємо нарізану курку і варимо її протягом 10 хвилин.

  • Знову наливаємо в сковороду воду і доводимо до кипіння, потім викладаємо в неї зварену курку. Слідом поміщаємо нарізані гриби.

  • Додаємо цибулю порей, сухі фініки, імбир і зірочку бадьяна. Солити поки не потрібно. Закриваємо кришкою, перемикаємо на середній вогонь і варимо ще протягом 10 хвилин.

  • 10 хвилин пройшло, тепер додаємо спеції і приправи, незабутній посолити. Залишаємо варитися на 15 хвилин під закритою кришкою.

  • Далі додаємо крохмаль, попередньо розчинивши його в холодній воді, щоб не з’явилися грудочки.

  • Варимо все пару хвилин, потім дістаємо цибулю порей, фініки і бадьян. Свій внесок у смак супу вони вже зробили! Суп готовий! Перед подачею прикрашаємо нарізаними кінзою і зеленою цибулею.

Порада: при бажанні можна додати трохи китайської локшини, на аромат і смак це не вплине. Обов’язково дотримуйте пропорції, зазначені в списку інгредієнтів!

Всім приємного апетиту! Експериментуйте в приготуванні супів різних країн!

Подобається іноземна кухня? Спробуйте приготувати цей смачний італійський рибний суп!

Не забуваємо ділитися своїми враженнями, а також писати пропозиції та побажання, якщо є, в коментарях нижче!