Класичний рецепт супу шурпа з баранини належить кухні на мусульманському Сході. Багато століть цей суп вважається лікувальним і використовується в народній медицині.
Доторкніться до східної кулінарії, порадуйте своїх близьких смачним і корисним стравою. Покроковий рецепт у вашому розпорядженні.
Інгредієнти
- Вода 4 л
- Баранина 700 г
- Зелень за смаком
- Картопля 500 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 3 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Помідори 2 шт.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 24 ккал
- Білки: 1.4 г
- Жири: 0.9 г
- Вуглеводи: 2.6 г
Кроки
2 год. 30 хв.
-
Викладаємо в казан або каструлю з товстим дном м’ясо, додаємо головку цибулі, заливаємо холодною водою, залишаємо варитися на слабкому вогні 1,5 години. Не забуваємо прибирати піну в процесі варіння.
-
Після варіння видаляємо цибулю з бульйону. Дістаємо м’ясо, нарізаємо на невеликі шматочки і відправляємо назад. Морква ріжемо великими шматками, додаємо в каструлю.
-
Нарізаємо інші овочі. Томати та картопля крупно, а болгарський перець дрібніші.
-
Відправляємо нарізані овочі в каструлю, варимо ще 30 хвилин. Дрібно рубаємо зелень.
-
Готову шурпу розливаємо в тарілки, посипаємо зеленню. Блюдо готове.
Приємного апетиту!
Тут ви знайдете рецепт курячого супу з баранини з картоплею.