Рибний суп з квасолею

Пісні рецепти супів і не тільки! Покрокові рецепти рибних супів з фото. Дізнайтеся всі правила варіння супів на нашому блозі. Докладні рецепти та поради кухарів. Готуємо смачно і просто!

Рибний суп з квасолею стане чудовим першим блюдом в пост. Квасоля дуже поживна і багата вітамінами групи B, а також білком. Хороша альтернатива супів з м’ясом.

Наш рецепт дуже схожий на рецепт рибного і борщів зелених або борщу із-за присутності в ньому буряків. Якщо ви не любите буряк, то її можна не використовувати, вийде теж дуже смачний супчик.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Часник 5 зубчик
  • Петрушка 1 пучок
  • Квасоля біла 250 г
  • Картопля 5 шт.
  • Буряк 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Бички в томатному соусі 1 банка
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Спеції за смаком
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 192 ккал
  • Білки: 4.8 г
  • Жири: 8.3 г
  • Вуглеводи: 24.8 г

Кроки

60 хв.

  • Каструлю з водою поставити нагріватися на плиту.

  • Картоплю почистити, помити і порізати кубиками.

  • Коли вода закипить, закладаємо картоплю. Слідом додаємо квасолю. Квасоля я використовую білу, попередньо відварену до напівготовності. Якщо ви взяли консервовану квасолю, то кладіть її в суп за 15 хвилин до готовності.

  • Моркву подрібнити ножем. Якщо хочете, то можна натерти на тертці. Цибулю дрібно порізати.

  • Буряк нарізати соломкою.

  • В сковорідці розігріваємо олію і викладаємо в неї цибулю з морквою. Обсмажуємо до рум’яного кольору і додаємо буряк. Смажимо 3 хвилини, періодично помішуючи.

  • Потім додаємо томатну пасту, півсклянки води і столову ложку цукру. Перемішуємо до однорідної консистенції і тушкуємо 15 хвилин.

  • Коли вода випарується, закладаємо нашу заправку в каструлю. Слідом за нею кладемо консервовані бички в томатному соусі. Варимо 7 хвилин.

  • За цей час дрібно нарубим петрушку і часник.

  • Додаємо зелень з часником в суп, доводимо до кипіння і варимо 1 хвилину. Вимикаємо газ, накриваємо каструлю кришкою і наполягаємо буряковий суп з квасолею і рибою 10 хвилин для аромату.

  • Приємного апетиту, дорогі читачі!

Порада: квасоля можна використовувати і темну, головне попередньо відваріть її, інакше у супу буде багряний некрасивий забарвлення і неприємний присмак.

А вам сподобався рецепт? Напишіть в коментарях!

Заходьте в наші групи в Однокласниках, Вконтакте і Instagram! Там завжди свіжі рецепти смачних супів.