Дієтичний суп із сочевиці містить мало калорій. Приготування супу забирає небагато часу. Сочевичний суп виходить дуже смачний і містить всі необхідні поживні речовини. З захопленням уплітає вся родина, навіть ті, які не на дієті!
В суп можна додавати на свій розсуд картоплю та інші овочі, а також спеції за смаком!
Інгредієнти
- Часник 1 зубчик
- коричнева Сочевиця 200 г
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 113 ккал
- Білки: 5.9 г
- Жири: 0.7 г
- Вуглеводи: 19.4 г
Кроки
60 хв.
-
Сочевицю бажано замочувати у воді за кілька годин до приготування. Після замочування зливаємо воду і гарненько промиваємо прохолодною водою. В ідеалі лушпиння буде легко відділятися.
-
Промиту сочевицю заливаємо водою в пропорції: склянку сочевиці — дві склянки води. Ставимо варитися на середньому вогні.
-
Поки у нас вариться сочевиця нарізаємо інші інгредієнти. Для початку подрібнюємо ножем невеликий зубчик часнику.
-
Далі нарізаємо моркву кружальцями. Сильно дрібно нарізати необов’язково, так як з готового супу будемо робити суп-пюре.
-
Далі нарізаємо кільцями або півкільцями цибулю.
-
Викладаємо нарізані овочі на сковороду, закриваємо кришкою і починаємо обсмажувати без використання олії, постійно помішуючи, щоб не підгоріло. Можна додати трохи води.
-
Тим часом нарізаємо болгарський перчик.
-
Перець потрібно додавати в сковороду, коли цибуля у нас просмажиться і стане трохи прозорим. Тушкуємо під кришкою до м’якості.
-
Як тільки овочі обсмажаться, залишаємо їх остигати на кілька хвилин. До цього часу сочевиця має вже зваритися. Варити сочевицю бажано протягом 30 хвилин.
-
Поміщаємо готові овочі в блендер, переливаємо трохи юшки з сочевиці і подрібнюємо. Сочевицю слід перемішувати в блендері окремо від овочів.
-
Готове пюре кладемо в окрему ємність. Тепер поміщаємо в блендер сочевицю і теж перемішуємо. Виливаємо чечевичное пюре в каструлю, додаємо туди наше овочеве пюре і перемішуємо.
-
Наш смачненький супчик готовий.
Порада: сочевицю можна використовувати будь-яку, головне дотримуватися час приготування для кожного сорту сочевиці. Перетворювати в суп-пюре необов’язково, ви можете просто додати обсмажені овочі, зварену сочевицю.
Всім приємного апетиту!
Все просто і легко! Діліться своїми пропозиціями та побажаннями в коментарях.