Вегетаріанський рецепт гарбузового супу-пюре

Вегетаріанський простий рецепт крем-супу з гарбуза. Детальний опис приготування. Секрети смачного супу.

Вегетаріанський рецепт гарбузового супу-пюре приваблює простотою в приготуванні. А ще він економічний, оскільки готується з недорогих продуктів. Це хороша альтернатива класичним бульйонів, т. к. крем-суп — середнє між першим і другим. Він вам сподобається, навіть якщо ви не любите гарбузи, в пюреподібному вигляді овоч набуває інший смак.

Інгредієнти

  • Картопля-4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Гарбуз 300-400 г
  • Морква 2 шт.
  • Насіння гарбузове за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 99 ккал
  • Білки: 4.1 г
  • Жири: 5 г
  • Вуглеводи: 8.4 г

Кроки

40 хв.

  • Спочатку чистимо і промиваємо всі овочі. Нарізаємо їх на середні шматочки.

  • Суп у нас овочевий, тому заздалегідь ніяких бульйонів варити не треба. Засипаємо порізані овочі в каструлю і заливаємо холодною водою.

  • Ставимо на плиту. Варимо без кришки 20-30 хвилин. За 5 хвилин до готовності, додаємо сіль і спеції за смаком. З гарбузом добре поєднуються прянощі, наприклад, сушений імбир або коріандр.

  • Коли овочі приготуються і стануть м’якими, їх необхідно розім’яти ложкою або товкачиком прямо у каструлі.

  • Потім за допомогою ополоника переливаємо вміст каструлі в блендер. Якщо у вас ручний, то це полегшить завдання по подрібненню. Включаємо блендер і перетворюємо масу в пюре. Переливаємо його назад в каструлю.

  • І найприємніший етап — прикраса страви перед подачею. Я прикрасила тематично — гарбузовим насінням. Але додають і сухарики або зелень. Смачний вегетаріанський суп готовий.

Приємного апетиту всім тим, хто збирається приготувати!

А що ви любите робити з гарбуза? Поділіться своїм фірмовим рецептом.

Готуйте задоволення і їжте смачно.