Вегетаріанський рецепт гарбузового супу-пюре приваблює простотою в приготуванні. А ще він економічний, оскільки готується з недорогих продуктів. Це хороша альтернатива класичним бульйонів, т. к. крем-суп — середнє між першим і другим. Він вам сподобається, навіть якщо ви не любите гарбузи, в пюреподібному вигляді овоч набуває інший смак.
Інгредієнти
- Картопля-4-5 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Гарбуз 300-400 г
- Морква 2 шт.
- Насіння гарбузове за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 99 ккал
- Білки: 4.1 г
- Жири: 5 г
- Вуглеводи: 8.4 г
Кроки
40 хв.
-
Спочатку чистимо і промиваємо всі овочі. Нарізаємо їх на середні шматочки.
-
Суп у нас овочевий, тому заздалегідь ніяких бульйонів варити не треба. Засипаємо порізані овочі в каструлю і заливаємо холодною водою.
-
Ставимо на плиту. Варимо без кришки 20-30 хвилин. За 5 хвилин до готовності, додаємо сіль і спеції за смаком. З гарбузом добре поєднуються прянощі, наприклад, сушений імбир або коріандр.
-
Коли овочі приготуються і стануть м’якими, їх необхідно розім’яти ложкою або товкачиком прямо у каструлі.
-
Потім за допомогою ополоника переливаємо вміст каструлі в блендер. Якщо у вас ручний, то це полегшить завдання по подрібненню. Включаємо блендер і перетворюємо масу в пюре. Переливаємо його назад в каструлю.
-
І найприємніший етап — прикраса страви перед подачею. Я прикрасила тематично — гарбузовим насінням. Але додають і сухарики або зелень. Смачний вегетаріанський суп готовий.
Приємного апетиту всім тим, хто збирається приготувати!
А що ви любите робити з гарбуза? Поділіться своїм фірмовим рецептом.
Готуйте задоволення і їжте смачно.