Сирний суп з білими грибами — неймовірно поживне і корисне блюдо, яке дуже просто і швидко приготувати. Це приклад винахідливості французьких кулінарів, адже вони вдало підмітили, що сир вдало поєднується майже з будь-якими продуктами.
Рекомендуємо приготувати також і цей смачний супчик.
Інгредієнти
- Вода 1.5 л
- Білі гриби 400 г
- Лисички свіжі 200 г
- Масло вершкове 50 г
- Масло рослинне 50 мл
- Борошно пшеничне 50 г
- Кріп за смаком
- Картопля 3 шт.
- Цибуля червона 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Сир плавлений 1 шт.
- Сухарики з білого хліба за смаком
- Вершки 200 мл
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 230 ккал
- Білки: 4.4 г
- Жири: 15.6 г
- Вуглеводи: 18 г
Кроки
30 хв.
-
Спочатку підготуємо всі овочі. Моркву нарізаємо дрібними кубиками.
-
Картоплю нарізаємо на кубики середньої величини.
-
Червоний цибулю дрібно шаткуємо.
-
Білі гриби нарізаємо для смаження.
-
Далі ставимо каструлю з холодною водою на вогонь і додаємо картоплю і лисички. Варимо до готовності картоплі.
-
Далі на олії обсмажуємо цибулю, моркву грибочки. Солимо і перчимо. З каструлі прибираємо лисички (для прикраси) і додаємо вміст сковороди. На вершковому маслі обсмажуємо борошно до золотистого кольору.
-
Додаємо в каструлю борошно, вершки і плавлений сир. Подрібнюємо блендером.
-
Викладаємо суп у тарілку. Зверху прикрашаємо лисичками, сухариками і кропом. Блюдо готове.
Порада: щоб суп вийшов потрібної консистенції, вершки повинні бути підігрітими. Для цього їх краще додати до обсмаженої борошні.
Приємного апетиту і гарного настрою!