Селянський суп з крупою дуже просте страву за своїм складом і приготування, але вже точно вона не поступається в смаку навіть самим вишуканим рецептами. Простий люд подарував кулінарії багато шедеврів, і це один із самих знаменитих!
Обов’язково приготуйте такий супчик для своїх рідних і близьких. Адже кожен повинен доторкнутися до тієї кухні, яку любили наші предки!
Інгредієнти
- Вода 1 л
- Печериці свіжі 3 шт.
- Гречана крупа 200 г
- Курка 200 г
- Масло рослинне 1 ст. л.
- Картопля 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- На 100 грам
- Калорії: 252 ккал
- Білки: 6.5 г
- Жири: 15.2 г
- Вуглеводи: 21.4 г
Кроки
50 хв.
-
Цибулю необхідно дрібно нарізати, моркву — натерти на крупній тертці. Філе або філе курки потрібно порізати на середні кубики, а гречку — ретельно промити під холодною водою.
-
Печериці нарізаємо на пластинки середньої товщини.
-
Картоплю перетворюємо в середні кубики.
-
У каструлі розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
-
Потім додаємо моркву і обсмажуємо ще 2-3 хвилини.
-
Далі кладемо в каструлю курку, яку також обсмажуємо до золотистого кольору.
-
Після цього кладемо печериці і тушкуємо 1 хвилину.
-
Потім вливаємо кип’ячену воду і доводимо її до кипіння.
-
Коли вода закипить, кладемо картоплю.
-
Потім поміщаємо гречку, лавровий лист, сіль і перець. Варимо до готовності 40 хвилин. Приємного апетиту!
Порада: рекомендуємо попередньо замочити гречку в холодній воді на 30-60 хвилин, щоб вона вийшла більш розсипчастою. Також такий суп відмінно поєднується зі сметаною!
вам Вдалого дня і гарного настрою! Готуйте смачно!
Сподобалося блюдо? Тоді поділися думкою в коментарях!
Ділити своїми рецептами, а також підписуйтесь на нас!