Суп шурпа з баранини

Класична ? шурпа з баранини – традиційне блюдо. Готуємо суп по-домашньому смачно і просто. Кулінарні тонкощі і секрети.

Класичний рецепт супу шурпа з баранини належить кухні на мусульманському Сході. Багато століть цей суп вважається лікувальним і використовується в народній медицині.

Доторкніться до східної кулінарії, порадуйте своїх близьких смачним і корисним стравою. Покроковий рецепт у вашому розпорядженні.

Інгредієнти

  • Вода 4 л
  • Баранина 700 г
  • Зелень за смаком
  • Картопля 500 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 3 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 24 ккал
  • Білки: 1.4 г
  • Жири: 0.9 г
  • Вуглеводи: 2.6 г

Кроки

2 год. 30 хв.

  • Викладаємо в казан або каструлю з товстим дном м’ясо, додаємо головку цибулі, заливаємо холодною водою, залишаємо варитися на слабкому вогні 1,5 години. Не забуваємо прибирати піну в процесі варіння.

  • Після варіння видаляємо цибулю з бульйону. Дістаємо м’ясо, нарізаємо на невеликі шматочки і відправляємо назад. Морква ріжемо великими шматками, додаємо в каструлю.

  • Нарізаємо інші овочі. Томати та картопля крупно, а болгарський перець дрібніші.

  • Відправляємо нарізані овочі в каструлю, варимо ще 30 хвилин. Дрібно рубаємо зелень.

  • Готову шурпу розливаємо в тарілки, посипаємо зеленню. Блюдо готове.

Приємного апетиту!

Тут ви знайдете рецепт курячого супу з баранини з картоплею.