Сьогодні готуємо суп з шиї індички. Цей простий рецепт виручає, коли до зарплати ще кілька днів, а грошей вже майже не залишилося. Смачно, просто і дешево — точний опис цієї страви. Суп з індичих ший можна приготувати і з плавленим сиром, і з томатною пастою, але я вам покажу найлегший, так би мовити, класичний варіант.
Інгредієнти
- Індичка (шия) 500-700 г
- Масло рослинне по смаку
- Вермішель павутинку 100 г
- Зелень за смаком
- Картопля 5-6 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Лавровий лист 1-2 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 173 ккал
- Білки: 4.2 г
- Жири: 9.8 г
- Вуглеводи: 15.8 г
Кроки
45 хв.
-
Шийки промиваємо, закладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Спочатку потужність виставляємо найвищу, а коли вода закипить, зменшуємо до середньої або нижче, щоб кипіння було слабким. При необхідності знімаємо пінку з поверхні бульйону.
-
Картоплю ріжемо середніми брусками і промиваємо. Закладаємо в закипілу воду.
-
Моркву і цибулю подрібнюємо зручним для вас способом. Потім можна зайнятися пасерування. У сковорідці розігріваємо олію і обсмажуємо овочі до рум’яного стану і перекладаємо в каструлю.
-
За 5-10 хвилин до готовності супу можна додати приправи за смаком. У мене це лавровий лист, сушені петрушку з кропом, а також сіль і сушений гострий перець. А також додаємо дві жмені вермішелі. Гарненько розмішуємо.
-
Ось така краса у мене вийшла. Вимикаю, накриваю кришкою і залишаю на 10 хвилин, щоб настоявся.
-
Подавати суп з індичих ший можна з рубаною свіжої зеленню або з сухариками. Дуже смачно!
Порада для тих, хто збирається готувати велику каструлю про запас. Перш ніж закладати вермішель, обсмажте на сухій сковороді. Після таких маніпуляцій павутинка не розмокне в супі при зберіганні і не зіпсує смак.
Якщо вам подобається суперпростые і бюджетні рецепти, пропоную подивитися ще цей.
А ви знали, що якщо готувати в гарному настрої, страва виходить просто чудовим?
Вдалого дня і всього доброго! Побачимося в наступному рецепті.