Рецепт салату «Цезар з куркою»: чим заправляти, 5 варіантів

Чим заправляють салат цезар – ? 5 простих покрокових рецепту! Плюс відео з інструкцією приготування. Кращий рецепт салату «Цезар з куркою» і список лайфхаков від шеф-кухарів.

Заправляють салат «Цезар з куркою» кожен по-своєму: комусь подобається класичний соус, а хтось вирішує не мучиться з його приготуванням і готує на основі майонезу. Складні та прості заправки представлені тут. У цій добірці ви знайдете соус, який до душі особисто вам.

Заправка з лаймом

✍ Інгредієнти:

  • масло (оливкова) – 100 мл;
  • гірчиця – 10 грам;
  • яйця (курячі) – 2 шт.;
  • сир пармезан – 50 грам;
  • лайм – 1 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • вино (сухе) – 50 мл

Приготування:

  1. Розбиваємо два яйця і акуратно відокремлюємо жовтки. Намагаємося не порушити їх цілісність.
  2. Не перемішуючи виливаємо жовтки в невелику глибоку ємність.
  3. Додаємо гірчицю, вичавлений сік лайма, сухе вино, дрібно нарізаний часник.
  4. Зібрані інгредієнти перемішуємо міксером або віночком до стану однорідної суміші.
  5. Не перестаючи збивати, додаємо в отриману масу оливкова олія. Суміш поступово повинна ставати все більш густий і по консистенції нагадувати майонез.
  6. Подрібнюємо сир на тертці і додаємо до загального складу заправки.
  7. Ретельно перемішуємо.

Класична заправка

✍ Інгредієнти:

  • масло (оливкова) – 100 г;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • вустерський соус – 2-3 ч. ложки;
  • лимон – 1/2 шт.;
  • сіль, перець – за смаком;
  • спеції – за смаком.

Приготування:

  1. Опускаємо курячі яйця кімнатної температури починає кипіти воду на 1 хвилину.
  2. Дістаємо, розбиваємо і перемішуємо їх у підходящої посуді до однорідного стану.
  3. Вичавлюємо сік лимона.
  4. Пропускаємо зубчики часнику через прес і додаємо до яєчної суміші.
  5. Додаємо вустерський соус, посипаємо додатково сіллю і перцем за смаком.
  6. Збиваємо склад, що вийшов до однорідної суміші за допомогою міксера або віночка.
  7. За бажанням додаємо спеції, наприклад, кінзу або базилік.

Обережно підходьте до використання вустерського соусу. Важливо не перестаратися з його кількістю, оскільки він затьмарить всі інші смакові якості заправки.

Відео-рецепт заправки для Цезаря від Іллі Лазерсона

Заправка з анчоусами

✍ Інгредієнти:

  • часник – 2 зубчики;
  • лайм – 1 шт.;
  • анчоус – 10 г;
  • сир пармезан – 50 г;
  • майонез (67% жирності) – 150 р.

Приготування:

  1. Дрібно натираємо на тертці сир.
  2. Змішуємо подрібнений сир з майонезом.
  3. Додаємо свіжовичавлений сік лайма і ретельно перемішуємо.
  4. Дрібно нарізаємо і додаємо до загальної суміші анчоуси.
  5. Подрібнюємо зубчики часнику і додаємо в заправку.

Всупереч поширеній думці, салат «Цезар» зобов’язаний своєю назвою не римського імператора, а американця італійського походження Цезарио Кардіні. Його брат – Алекс Кардіні – додав в рецепт салату анчоуси, і назвав своє кулінарне винахід «Салат авіатора», оскільки служив військовим льотчиком.

Відео — чим заправити «Цезар з куркою», приготування соусу з анчоусами

Заправка з майонезом «Російська»

✍ Інгредієнти:

  • майонез – 1 стакан;
  • масло (оливкова) – 1/2 склянки;
  • часник – 3 зубчики;
  • лимон – 1/2 шт.;
  • тертий сир – 1 / 2 склянки;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль – за смаком;
  • чорний перець (мелений) – за смаком.

Приготування:

  1. Розбиваємо яйце і відокремлюємо жовток від білка.
  2. Подрібнюємо часник і в одній ємності замішуємо його з жовтком.
  3. Перемішуючи, посипаємо сіллю і перцем.
  4. Натираємо сир дрібної теркою.
  5. В окремому посуді змішуємо масло, майонез, потертий сир і додаємо сік лимона.
  6. Замішуємо все в одній ємності.
  7. Перемішуємо до однорідного стану.

При бажанні додати смаку заправки оригінальності – замініть жовток медом. Це створить контраст пряним і солоним ноток заправки і додасть свіжості салату в цілому.

Заправка з пармезаном

✍ Інгредієнти:

  • філе анчоусів в маслі – 60 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • яйця (курячі) – 3 шт.;
  • гірчиця (діжонська) – 1 ч. ложка;
  • сік лимона – 2 ст. ложки;
  • масло (оливкова) – 150 г;
  • сир пармезан (тертий) – 2 ст. ложки;
  • чорний перець (мелений) – за смаком.

Приготування:

  1. Подрібнюємо анчоуси і часник.
  2. Опускаємо яйця в закипілу воду на 1 хвилину.
  3. Розбиваємо яйця, обособляем жовтки і в окремому посуді збиваємо їх до однорідного стану.
  4. до жовтків Додаємо гірчицю і ретельно перемішуємо.
  5. Змішуємо обидві суміші в одній ємності і ще раз перемішуємо до однорідного складу.
  6. Додаємо лимонний сік і збиваємо міксером або віночком.
  7. Потроху безперервно додаємо оливкова олія, продовжуючи перемішувати ще не менше хвилини.
  8. Додаємо подрібнений на дрібній тертці пармезан, солимо і перчимо за смаком.
  9. Ретельно перемішуємо отриману заправку.

«Цезар» вимагає твердих сортів сиру: як правило, це пармезан, але підійдуть також чеддер, маасдам і т. п.

Кращий рецепт салату «Цезар з куркою»

✍ Інгредієнти:

  • салат ромен або латук) – 1 пучок;
  • томати черрі (за бажанням) – 8-10 шт;
  • яйця (перепелині) – 6-8 шт;
  • куряча грудка (філе) – 300-400 г;
  • йогурт (без добавок) або сметана – 150-200 г;
  • масло (оливкова) – 4-5 ст. ложок;
  • сіль – за смаком;
  • чорний перець (мелений) – за смаком;
  • батон (без кірок) – 3-4 скибочки;
  • часник – 2-4 зубчики;
  • майонез – 150 г;
  • сік лимона – 1 ст. ложка;
  • вустерський соус – 1 ч. ложка;
  • сир пармезан або чеддер – 30 г;
  • молоко (вершки) – 2-3 ст. ложки.

Приготування:

  1. Промиваємо куряче філе в теплій воді і ретельно просушуємо паперовими рушниками.
  2. Натираємо грудку сіллю і перцем і маринуємо в йогурті (сметані) протягом 40 хвилин.
  3. Протираємо грудку від маринаду.
  4. Попередньо розігріваємо сковороду змащуємо оливковою олією і викладаємо філе.
  5. Обсмажуємо грудку протягом 3-х з половиною хвилин з кожного боку.
  6. Розігріваємо духовку до 180 º.
  7. Поміщаємо куряче філе в духовку на 10 хвилин.
  8. Готове філе викладаємо на тарілку, накриваємо фольгою і даємо охолонути.
  9. Остиглу грудки нарізаємо соломкою або великими скибочками.
  10. Очищаємо і подрібнюємо зубчики часнику.
  11. Окрему невелику ємність наповнюємо залишилися оливковою олією.
  12. Додаємо в масло подрібнений часник і даємо настоятися готової суміші не менше 1 години.
  13. Нарізаємо батон кубиками середнього розміру.
  14. Розігріваємо на сковороді настоявшееся часникове масло.
  15. Викладаємо нарізаний батон на сковороду і злегка обсмажуємо в часниковому маслі.
  16. Переміщуємо підсмажені грінки в духовку, посипаємо невеликою кількістю солі, і залишаємо на 6-8 хвилин при температурі 180 º.
  17. Промиваємо листя салату в прохолодній воді.
  18. Вручну салат рвемо і просушуємо паперовими рушниками.
  19. Промиваємо перепелині яйця і кладемо в киплячу підсолену воду на 5 хвилин.
  20. Остуджуємо зварені яйця в холодній воді і очищаємо від шкаралупи.
  21. Ріжемо яйця навпіл.
  22. Промиваємо помідори черрі, просушуємо, ріжемо навпіл і викладаємо в миску або друшляк.
  23. Посипаємо помідори сіллю і цукром за смаком, перемішуємо і залишаємо спливати соком на 15 хвилин.
  24. Готуємо один з можливих варіантів заправки для салату «Цезар» з куркою.
  25. Викладаємо листя салату на блюдо. Зверху розміщуємо куряче філе і поливаємо підготовленим соусом.
  26. Розкладаємо по контуру страви приготовані яйця і часточки помідорів черрі.
  27. Всі страву посипаємо грінками.

Відео-рецепт приготування салату «Цезар з куркою»

Тонкощі приготування салату цезар від шеф-кухарів

  • Щоб листя салату були більш хрусткими, їх необхідно замочити на годину в холодній воді.
  • Для салату «Цезар» використовується виключно оливкова олія, бажано першого віджиму.
  • В основі класичної заправки для цього салату лежить вустерський соус. До його складу входить надзвичайно багато інгредієнтів, у зв’язку з ніж зробити такий соус в домашніх умовах без втрати оригінального смаку практично неможливо. Тому, як правило, для приготування «Цезаря» використовують покупні варіанти цього англійської соусу.
  • Заправку для салату слід зберігати в холодильнику не більше двох діб.
  • Традиційно для салату «Цезар» використовують салат ромен, але також широко поширене приготування цієї страви з листям латуку або салату айсберг.

Рецептура оригінального салату «Цезар» була визнана в 1953 році в Парижі кращим рецептом, винайденим в США за останні (на той момент) півстоліття.