Скільки і як варити курячу грудку в каструлі [для салату/супу]

Скільки ⌚ варити курячі грудки і як це правильно робити дізнайтеся з цієї статті. 3 способи приготування філе для супу або салату. 2 рецепта з куркою

Куряча грудка – дієтичний продукт, багатий білками і практично не містить жирів, що робить її популярною серед прихильників здорового способу життя. Завдяки чудовому смаку і корисним властивостям вона включається до складу багатьох страв.

⌚ Скільки часу варити

Грудку частіше використовують для приготування супів і в салатах.

Щоб відварене м’ясо зберегло свою смакову і поживну цінність, потрібно знати, скільки вариться філе при різних способах приготування.

Технологія приготування курячої грудки Час варіння, хвилин
В каструлі 30
В мікрохвильовій печі 10-15
В мультиварці 40

Грудку птиці, вирощеної на приватному сільському дворі на необроблених зернових кормах, варять довше, ніж м’ясо курки, яку виховували в промисловому господарстві.

Як правильно вибрати курячу грудку

Упаковка повинна бути без пошкоджень, не роздутою, на ній читабельним шрифтом повинна бути надрукована дата виготовлення та кінцевий термін реалізації. Якщо упаковки немає, то запитайте у продавця документи із зазначенням терміну придатності.

М’ясо повинно мати рожевий колір – жовтуватий відтінок говорить, що термін зберігання підходить до кінця.

При розтині упаковки воно не повинно мати неприємного запаху, бути слизьким, мати синці, вкраплення зеленого кольору.

Оптимальна вага — до 300 грам. Велика маса свідчить про прискорений вирощуванні птиці з використанням специфічних кормових добавок. А також про останній скажуть білі смужки вздовж м’язових волокон – при швидкому зростанні можливо нерівномірний розвиток жирової тканини. М’ясо такої птиці має скромний смак

Щоб визначити, заморожувалося чи філе раніше, на нього натискають пальцем. На размороженном м’ясі залишиться вм’ятина.

«Контрольна закупівля» — як вибрати куряче філе

Правильна технологія варіння курячої грудки

Особливої підготовки перед приготуванням не потрібно. Якщо ви використовуєте заморожене м’ясо, його необхідно попередньо розморозити.

Варити заморожене м’ясо не рекомендується, так як воно втратить свої смакові властивості, буде жорстким.

Грудку слід попередньо розморозити, промити під проточною водою, видалити прозору плівку на її поверхні разом з прожилками. Далі приступають до приготування.

У каструлі

Інструкція:

  1. М’ясо промити.
  2. Розрізати на дві-три частини.
  3. Опустити в киплячу підсолену воду так, щоб вода повністю її покривала.
  4. Встановити вогонь на максимум і дочекатися закипання води, потім знизити його інтенсивність.
  5. Прибрати з’являється пінку, варити до готовності (~30 хв).

Щоб м’ясо після варіння не було сухим, не поспішайте витягувати його з каструлі – дайте йому охолонути разом з бульйоном.

Відео — як відварити курячу грудку

В мультиварці

Інструкція:

  1. Філе промити.
  2. В ємність мультиварки залити близько 1 л води.
  3. М’ясо опустити у воду, готувати в режимі «Гасіння» (~40 хв).

В мультиварці грудку можна готувати на пару. Для цього залийте в ємність 1 л води, поставте її в режим «Пароварка», покладіть м’ясо на решітку, встановіть час готування близько 40-50 хвилин.

В мікрохвильовці

Інструкція:

  1. Грудку сполоснути водою.
  2. Опустити в посуд для мікрохвильової печі, залити водою так, щоб вона покривала м’ясо, залишивши місце для киплячого бульйону.
  3. Встановити мікрохвильову піч на максимальну потужність.
  4. Довести воду до кипіння.
  5. В залежності від потужності варити 10-15 хв.

Рецепти з грудкою

Салат «Англійський»

✍ Інгредієнти:

  • 300 г консервованої кукурудзи;
  • 1 куряча грудка;
  • 500 г печериць;
  • 3 помідора середнього розміру;
  • 100 г солоних сухариків;
  • 150 г майонезу.

Приготування:

  1. Відварити печериці і грудку, нарізати їх дрібними шматочками.
  2. Додати консервовану кукурудзу і сухарики.
  3. Помідори нарізати дрібними шматочками, додати до решти інгредієнтів.
  4. Заправити салат майонезом, ретельно перемішати.

Більше рецептів салатів з куркою дивитеся ? тут.

Суп «Французький сир»

✍ Інгредієнти:

  • 2 курячих грудки (500 г);
  • 2-3 бульби картоплі середнього розміру;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 200 г плавленого сиру;
  • 20 г вершкового масла;
  • 80 г рису;
  • 1-2 лаврових аркуша залежно від розміру;
  • 50 г вершкового масла;
  • Сіль, чорний перець горошком, зелень кропу або петрушки – за смаком.

Приготування:

  1. Підготовлене філе залити водою, поставити на сильний вогонь.
  2. Цибулину нарізати дрібними кубиками.
  3. Моркву натерти на крупній тертці.
  4. Картоплю очистити від шкірки і нарізати кубиками або соломкою.
  5. закипілу воду з грудкою додати чорний перець горошком, лавровий лист, інтенсивність вогню зменшити і варити до готовності.
  6. Після приготування грудку виймають з бульйону і нарізати великими порційними шматочками.
  7. У бульйон додати картоплю, варити близько 15 хвилин до готовності.
  8. Цибуля обсмажити на вершковому маслі, через 2-3 хвилини додати натерту моркву, смажити ще 2-3 хвилини.
  9. Готову овочеву суміш додати в бульйон з картоплею.
  10. Слідом за обсмаженою цибулею і морквою додаємо курку.
  11. Плавлений сир натерти на тертці, додати в суп.
  12. Після розплавлення сиру суп зняти з вогню.
  13. Прикрасити кропом або петрушкою перед подачею.

Куряча грудка – недорогий і корисний продукт. При правильному приготуванні м’ясо залишиться соковитим, ніжним, збереже прекрасні смакові властивості і складе основу для багатьох страв.