Скільки варити овочі (буряк, картоплю…) для оселедця під шубою

Можна варити овочі для «Оселедця під шубою» в одній каструлі. Кращий рецепт «шуби» + відео-рецепт цього салату у вигляді рулету. Кулінарні тонкощі та лайфхаки – Смачно і Просто!

Овочі — основна складова «оселедця під шубою». Якщо вони зварені неправильно, салат вийде смаку.

Сьогодні ми з’ясувати скільки варити буряк, моркву і картоплю для «Оселедця під шубою» і як це робити правильно.

⏰ Скільки часу варити

Час зазначено для варіння цілих овочів в шкірці.

Овоч Скільки варити (коренеплоди середнього розміру)
в мультиварці в каструлі в мікрохвильовці
Картопля 25-30 хвилин («Варка», «На пару»)

40 хвилин («Гасіння»)

15-30 хвилин (з моменту закипання) 8-10 хвилин (при 800-1000 Вт)
Моркву 25-30 хвилин («Варка»)

30-35 хвилин («На пару»)

40 хвилин («Гасіння»)

20-25 хвилин (з моменту закипання) 6-8 хвилин (при 1000 Вт)

9-11 хвилин (при 800 Вт)

Буряк 40-45 хвилин («На пару»)

60 хвилин («Суп», «Варка»)

40-60 хвилин (з моменту закипання для молодих бульб)

60-120 (для старих бульб)

10-12 хвилин (при 800-1000 Вт)

Щоб краще зберегти колір буряка, воду, в якій вона вариться, підкислюють лимонним соком, оцтом, лимонною кислотою або підсолоджують цукром. Ті ж таки кислі компоненти вбережуть від розтріскування вариться в мундирі картоплю.

А ще буряк можна запекти в духовці. Як це зробити дивіться у попередній статті.

Можна буряк і моркву варити в одній каструлі

Якщо мова йде про відварюванні на плиті, то краще варити буряк і моркву окремо. Навіть неочищена буряк забарвлює воду і надає їй специфічний буряковий аромат, значить, велика ймовірність, що вона забарвити морква, заб’є її натуральний смак.

Варити одночасно овочі можна в мультиварці. Буряк укладають в чашу, заливають водою, зверху ставлять ґрати з розкладеної на ній морквою. Варять на режимі «На пару». Через 30-35 хвилин грати з морквою витягують, буряк доготавливают 10-15 хвилин.

Також разом морква, картопля і буряк варять електричної пароварці, причому в цьому випадку овочі очищають, розрізають на декілька частин.

Для зручності їх кладуть на різні рівні: буряк на нижній, морква з картоплею на верхній. Спочатку таймер ставлять на 25-30 хвилин, потім верхній ярус прибирають, буряк допаривают 10-15 хвилин.

Якщо немає рукавичок, то, щоб буряковий сік не в’ївся в шкіру і легко змився, руки перед чищенням змащують рослинним маслом.

Кращий рецепт салату «Оселедець під шубою» від шеф-кухаря

✍ Інгредієнти:

  • 1 велика бочкова солона оселедець;
  • 2 буряків;
  • 2 моркви;
  • 2 картоплини;
  • 2 варених яйця;
  • 1 цибулина;
  • 1 зелене яблуко;
  • майонез;
  • суміш перців;
  • кріп для прикраси.

Приготування:

  1. Овочі заздалегідь відварити в шкірці або запекти в духовці, остудити, очистити.
  2. Оселедець обробити. Спочатку відрізати голову, потім по напрямку від голови до хвоста, зняти шкіру. Потім взяти рибу за гострі кінчики хвоста й потягнути в різні боки, філе відокремиться від реберних кісток. Залишки кісток витягнути пінцетом. Якщо цієї кількості оселедця буде недостатньо, зняти з кісток ту частину, яка залишилася на спинці.
  3. Буряк, моркву, картоплю натерти на крупній тертці в окремі миски. До кожного овочу додати по половині столової ложки майонезу, ретельно перемішати.
  4. Оселедець порізати кубиками, цибулю дрібно посікти. Змішати рибу з цибулею, посипати сумішшю перців, перемішати.
  5. На блюдо викласти шар картоплі, потім шар оселедця з цибулею, слідом – моркву.
  6. Яблуко за бажанням очистити від шкірки, натерти на крупній тертці, викласти поверх моркви.
  7. Шар яблук закрити буряком, буряковий шар щедро промазати майонезом, посипати тертим на дрібній тертці яйцем, прикрасити свіжим кропом.

Майонез для салату можна легко і швидко зробити самим:

  • Для цього в чашу для заглибного блендера покласти пару по половині чайної ложки солі, цукру, гірчиці.
  • Акуратно розбити туди яйце, намагаючись не пошкодити жовток, залити його олією до позначки 200 мл
  • «Ніжкою» блендера накрити жовток, включить прилад. Збивати масу близько хвилини, у міру утворення емульсії піднімаючи блендер вгору.
  • Влити в готовий майонез столову ложку лимонного соку, ще раз збити секунд десять.

Оселедця під шубою потрібно дати настоятися в холодильнику не менше години, а краще трьох.

Оселедець під шубою рулетом — відео