З чим поєднується морська капуста. Що можна додати, щоб було смачніше

Готуємо салати з морською капустою консервованої і сушеної. ТОП-5 рецептів простих салатів на будь-який смак [відео]. Чим корисна ламінарія – розповідає Олена Малишева.

Сушені, заморожені або консервовані морські водорості, з їх оздоровчими властивостями і глибокими унікальними ароматами, припали до смаку різних кухонь світу.

Консервована ламінарія відмінно поєднується з грибами, м’ясом, рибним філе, редисом, баклажанами, яблуками або родзинками. Але ці мікси дійсно смачні та корисні.

Ви переконаєтеся в цьому, коли дізнаєтеся, як зробити салат з морської капусти і приготуєте його самостійно.

ТОП-5 рецептів морської капусти з додатковими інгредієнтами

Салат з ламінарії з кунжутом і свіжим огірком

Інгредієнти:

  • 200 гр. морська консервована капуста;
  • 1 шт. огірок свіжий;
  • 3-4 шт. свіжий редис;
  • 2 ч. л. кунжут насіння.

Інгредієнти для заправки:

  • 4 ст. л. винного оцту (або 6% яблучного);
  • 1 ст. л. цукру;
  • ½ ст. л. подрібнений часник;
  • ½ ч. л. соєвий соус;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Огірок і редис наріжте тонкими кільцями.
  2. На попередньо розігріту сковороду додайте насіння кунжуту. Обсмажте до золотистого кольору.
  3. Готуємо заправку: для цього змішуємо оцет з соєвим соусом і цукром. Гарненько збиваємо, поки цукор повністю не розчиниться. Додаємо часник і сіль.
  4. З’єднуємо всі компоненти, заправляємо соусом і посипаємо насінням кунжуту. Перед подачею слід охолодити.

Якщо замість консервованих, ви використовуєте сухі водорості, замочіть їх на 20-30 хвилин у воді, потім промийте. Доведіть до кипіння середню каструлю з водою, відпустіть водорості на 1-1,5 хвилини, злийте воду, промийте і залиште на декілька хвилин стекти рідини.

Відео — з чим приготувати морську капусту, просто і смачно

Салат з морськими водоростями і грибами

Надовго наповнить вас енергією і відчуттям ситості.

Інгредієнти:

  • 3 шт. огірок маринований;
  • 2 шт. цибуля ріпчаста (середній розмір);
  • 100 г морська капуста (суха);
  • 80 г сухі гриби;
  • зелень, сіль і спеції за смаком;
  • рослинна олія для обсмажування;
  • майонез для заправки.

Приготування:

  1. Залийте гриби гарячою водою на 10-15 хвилин, промийте. Потім змініть воду, через годину прокип’ятіть їх в тій же воді 15-20 хвилин, охолодіть і наріжте соломкою.
  2. Замочити ламінарію у воді краще попередньо, на добу. Після, відварити в підсоленій воді 1-1,5 хвилини. Злити воду і дати охолонути.
  3. Огірки нарізати вузької соломкою.
  4. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити на олії, додати гриби і смажити 5-7 хвилин. Дати охолонути.
  5. З’єднайте смажені інгредієнти з водоростями і огірками. Приправте спеціями, сіллю і майонезній заправкою.
  6. Подавайте охолодженим, посипаних дрібно нарізаною зеленню і шматочком вареного яйця.

Альтернативним варіантом сухим грибів і водоростей можуть стати ламінарія та опеньки в консервах.

Салат з морською капустою і крабовими паличками

Швидкий і ситний салат для «лентяек». Приготувати його можна буквально за 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • 250-300 г морська капуста;
  • 4 шт. яйце варене;
  • 240 г крабові палички або м’ясо;
  • 1 шт. цибуля ріпчаста;
  • 400 г кукурудза консервована;
  • майонез для заправки.

Приготування:

  1. Поділяємо яйце на білок і жовток. Ріжемо білок кубиками.
  2. Крабові палички розбираємо на соломку.
  3. Цибуля маринуємо в лимонному соку або оцті.
  4. Жовток розминаємо виделкою і додаємо майонез, перемішуємо до консистенції сметани.
  5. З’єднуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезно-яєчним соусом. Подавати охолодженим.

За бажанням можна додати свіжий огірок.

Відео-рецепт приготування салату з водоростей з кукурудзою і крабовими паличками

Салат з морською капустою і скляною локшиною

Дуже смачне і ароматне, але гостре блюдо.

Інгредієнти:

  • 100 г, скляна локшина (фунчоза);
  • 150 г морська капуста;
  • 200 г морква по-корейськи;
  • 1/2 цибулини червоної цибулі;
  • сіль і перець за смаком;
  • масло рослинне для смаження.

Приготування:

  1. Локшину заливаємо теплою водою і залишаємо на 5-10 хвилин, залежно від товщини.
  2. Цибуля ріжемо півкільцями і маринуємо в лимонному соці 10-15 хвилин.
  3. В глибокій скляному посуді з’єднуємо всі інгредієнти, добре перемішуємо, приправляємо спеціями і рослинною(оливковим) маслом.
  4. Перед подаванням страву потрібно відправити в холодильник на 30-40 хвилин.

При бажанні салат можна подати в теплому вигляді як гарнір до м’яса або риби. У цьому випадку локшину можна залишити довгою. Для салату готову фунчозу можна нарізати.

Салат по-корейськи «Меги-ча» з морською капустою і м’ясом

Інгредієнти:

  • 75-100 г суха морська капуста;
  • 300 г нежирна молода свинина або яловичина;
  • 1 шт. цибуля ріпчаста;
  • 2 ст. л. кунжутне насіння;
  • 1 ст. л. подрібнений часник;
  • по 0,5 ч. л. спецій (гострий і чорний перець, паприка, коріандр);
  • 50 г соєвий соус.

Приготування:

  1. Доведіть до кипіння воду в каструлі, відпустіть туди сухі водорості і варіть близько 5 хвилин. Потім промийте ламінарію в прохолодній воді кілька разів і залийте холодною водою на 20 хвилин. Після, відкиньте на друшляк і дайте час повністю стекти воді.
  2. м’ясо Ріжемо соломкою і відправляємо його на розігріту сковороду з маслом. Смажимо до тих пір, поки рідина не випарується з м’якоті і вона не почне зажариваться.
  3. Цибуля ріжемо півкільцями і відправляємо на сковороду після обжарювання м’яса. Смажимо 5 хвилин, не більше.
  4. Після того як цибуля почне «золотитися», додайте спеції, порізану ламінарію і соєвий соус. Тушкуйте 20-25 хвилин на слабкому вогні, поки не випарується вся рідина.
  5. За кілька хвилин до готовності додайте часник. Гарненько перемішайте. Подавати блюдо можна як теплим, так і охолодженим.

Теплий салат може послужити прекрасним доповненням до рису або спагетті.

Відео-рецепт корейського салату «Меги-ча»

Корисні і шкідливі властивості морської капусти

Користь Шкоду
Органічний джерело йоду Індивідуальна чутливість до підвищеного вмісту йоду і непереносимість
Джерело мінералів: магнію, калію, кальцію, натрію та селену Може містити радіоактивні ізотопи, які іноді присутні в океанських водах
Джерело вітаміну B6, A, E та D Видобуток водоростей в неконтрольованої і забрудненої морської середовищі
Містить полісахариди, каротиноїди і альгинати Надмірне вживання призведе до надлишку йоду
Дієтичний продукт, містить клітковину Не рекомендується давати дітям до 3-х років і вагітним жінкам

Олена Малишева про користь водоростей — відео

Максимальну користь ви отримаєте від сушених водоростей, які можна знайти на полицях супермаркетів. Консервована ламінарія піддається незначній термічній обробці, в результаті якої втрачається частина корисних властивостей.