ТОП-7 варіантів заправки
Салат з фруктів готують дітям і дорослим в якості вітамінної закуски або прикрасити їм святковий стіл.
Щоб урізноманітнити меню пропонуємо вам чергувати різні заправки — 7 різних соусів на кожен день. Дізнайтеся, що можна заправити салат, щоб він став ще смачніше і корисніше!
Збиті вершки
Інгредієнти:
- 0,5 склянки холодних вершків, мінімум 33%
- 1 столова ложка цукрової пудри
- 0,5 чайної ложки тертої лимонної цедри
Приготування:
- Змішуємо в мисці пудру і вершки.
- До загустіння збиваємо міксером.
- Додаємо лимонну цедру, заправляємо.
Цей соус вийде калорійним за рахунок вмісту вершків.
Заправка з йогуртом
Інгредієнти:
- Склянку йогурту на ваш смак
- Ванілін щіпка для запаху
Приготування:
- Гарненько змішуємо йогурт і ванілін.
- Додаємо до фруктів, перемішуємо.
Якщо ви хочете зробити блюдо дієтичним просто візьміть йогурт мінімальної жирності без будь-яких добавок.
Мед і лимонний сік
Інгредієнти:
- 2 столові ложки рідкого меду
- 3 столові ложки лимонного соку
- кориця мелена щіпка
Приготування:
- Гарненько перемішайте складові.
- Заправте салат, ретельно перемішайте.
Цей соус підвищує імунітет, чудово підходить для зимового періоду.
Йогурт і мед
Інгредієнти:
- 1 стакан йогурту без добавок
- 3 столові ложки рідкого меду
Приготування:
- Змішуємо складові.
- Заправляємо, ретельно перемішуємо.
Якщо мед зацукрувався, необов’язково бігти за новим, можна просто розтопити його на водяній бані.
Морозиво
Інгредієнти:
- Морозиво улюбленого смаку
- Горішки щіпка
Приготування:
- Викладіть морозиво в чашку.
- Наріжте фрукти.
- підтануло Морозиво, тепер додайте його в якості соусу.
- Зверху посипте улюбленими горішками.
Такий десерт сподобається навіть дитині.
Шоколадна заправка
Інгредієнти:
- 50 мл молока
- плитка шоколаду за смаком
Приготування:
- Молоко розігріваємо на повільному вогні.
- Шоколад ламаємо на плитки.
- Додаємо шоколад, молоко, постійно помішуємо до повного розчинення.
- Заливаємо фрукти.
А Ви знали, що чим більше % какао міститься в шоколаді, тим він корисніший ?
Згущене молоко
Інгредієнти:
- Банка згущеного молока
- 50 мл вершків
- горішки жменю
Приготування:
- Вершки поставити на повільний вогонь.
- Влити туди згущене молоко, постійно помішуючи до утворення однорідної маси.
- Остуджуємо, заливаємо в салатник.
- Горішки товчемо в крихту, посипаємо зверху.
Якщо соус виходить дуже густий, додайте ще трохи вершків.
Сверх-вітамінний рецепт салату з фруктів
✍ Інгредієнти:
- Ківі-1 шт.
- Грейпфрут-1 шт.
- Яблуко-1 шт.
- Морква-1 шт.
- Селера -1 невеликий стебло
✍ Інгредієнти для заправки:
- Мед рідкий — 2 ст. л.
- Лимонний сік — 3 ст. л.
Більше рецептів вітамінних салатів дивіться тут.
Приготування:
- Ківі, яблуко, грейпфрут очистіть від шкірки, поріжте кубиками.
- Моркву очистіть і разом з селерою подрібніть в блендері або натріть на дрібній тертці.
- Змішайте всі складові, полийте соусом.
Використовуйте сезонні фрукти. Наприклад, полуниця взимку не несе ніяких вітаміном і за смаком буде істотно поступатися річною.